Şimdi Ara

Aracım su aldı. Lütfen yardımcı olun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

15 gündür kullanılmayan aracın sağ arka tarafta yolcunun ayağını bastığı yer su içindeydi önce az bir miktar su döküldü sanıp havluyla temizledik fakat sonra eğimli bir yere park ettik ve köşeye devamlı su dolduğunu gördük temizle temizle yaklaşık 3 litre su falan çıkarttığımızı düşünüyorum. Bu miktarda bi suyu oraya kimsenin dökmediğinden eminiz 15 gün içinde de istanbula baya bir yağmur yağdı.

1. sorum: Bu yağmur suyunun(yağmur suyu olduğunu tahmin ediyoruz) nereden geldiğini nasıl bulabiliriz veya nereye göstermemiz lazım onlar bir teşhis koysun.
    2. sorum: Oranın ıslak durması araca ne kadar zarar vermiştir?

Fotoğraflar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keinca -- 27 Ağustos 2019; 22:5:25 >

• araç nedir?
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Nissan Micra 2011
  • aracın soğutma suyu seviyesini kontrol edin. Eğer tamsa ön cam su tahliyelerini kontrol edin tıkanan bir yer var mı diye. Kaportacıya götürürseniz kontrol eder suyun nereden geldiğini. Taban halısının kurutulması gerekiyor aksi taktirde taban sacı paslanması kaçınılmaz olacaktır.
    Taban halısını nasıl kurutabilirim? Elimizden geldiğince suyunu aldık şu an nemli şekilde duruyor.

Su seviyelerini kontrol edeceğim. Yorumunuz için teşekkürler.

Araç yattığı vakit ön camın dip kısımları yaprakla doluydu onunla bir ilgisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keinca

Taban halısını nasıl kurutabilirim? Elimizden geldiğince suyunu aldık şu an nemli şekilde duruyor.

Araç yattığı vakit ön camın dip kısımları yaprakla doluydu onunla bir ilgisi olabilir mi?
    Saç kurutma makinesi ile kurut hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdoganb E kullanıcısına yanıt
    :/ Hocam evimin önü müsait değil başka ne şekilde nereden elektrik bulup kurutabileceğimi bilemiyorum... 1 gün kalsa böyle çok sıkıntı çıkartır mı yarın bi şekilde oto kuaför tarzı bi yerde halledebilirim diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keinca

Yaprak olayının nedenini bilmiyorum ama alakası olabilir

• Keinca kullanıcısına yanıt
    tuh golf degilmis golf olsa simdiye populer konulara girmiştiniz.

neyse yagmurdan supheleniyorsaniz ilk once aracinizdaki oluklara bakmaniz lazim bu noktalarda tikaniklik varsa iceri su alabilir.

ikincil olarak kapi fitillerine bakmak lazim bir oto yikamaciya gidip arabayi yikarken iceride oturun. belki bu yontemle anlayabilirsiniz nereden geldigini.

su uzun suredir arabadaysa girdigi taraftan bir yol yapmis ve kuruduktan sonra bir iz yapmis olabilir bu yolu bulup takip ederseniz nerede kacak var anlayabilirsiniz. su izini bulamayadabilirsiniz.

internetre yabanci kaynaklarda da bir arastirma yapabilirsiniz.

arac hatchback bagaj kapaginin tarafindaki fitiller zarar gormus olabilir ve oralardan kaçırıyor olabilir ya da bagaj oluklari tikanmis ve oradan su almis olabilir. bagaj oluklari genelde farlarin uzerinde ya da arkasina dogru oluyor, fitillerin hizasini takip ederseniz genelde o hizanin/yolun sonunda oluyor oluklar.

su tahliye edilemezse içeri dolabilir bu bilinen bir şey. Kapıların altındaki tahliye dolu olursa yan camlardan gelen su içeri dolabilir. Kapıları sallayın hafifçe bakın bakalım su sesi geliyor mu. Ön cam tahliyelerini kontrol edin ve ön cama su döküp rahatça akıp akmadığını kontrol edin. döktüğünüz su kadar aracın altına su akması gerekmekte. halıyı kurutmak için havalandırmanız gerekmekte. halı kokarsa kokudan o arabaya binemezsiniz şimdiden söyleyeyim. nem kokusu bir süre sonra dayanılmaz boyuta gelir. Gerekirse kaloriferi sıcağa alıp camları açıp ayaklara verin. Sıcak hava daha kolay kurumasına yardımcı olacaktır. Ancak bunu yapmadan önce suyun kaynağını bulup yeni su girişini engellemelisiniz.
  • Yol izine baktık fakat bir şey bulamadık her şey normal gözüküyordu. Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Koku olayını söylediğiniz iyi oldu o zaman bu olay yeni bi olay olmalı yoksa dediğiniz gibi koku yapardı. Çıkıp kapılara bakacağım teşekkür ederim.
    hocam yaprak olayini simdi okudum. eger boyle bir durum varsa ne oldugu belli. oluk giderlerinizden biri tikanmis ve bu gidere su tasiyan oluk suyu iceri tasirmis.

halilari gunese asin aracida guneste kapilar acik bekletin bir kac saat hallolur. dert etmeniz gereken bir sey yok. araci temiz tutmak agac altina cekmemek onemli gercekten.

kokudan suphe ederseniz eger halilari kosla oxi hali yikama urunu var onunla yikayabilirsiniz. aracı sifir aldigimdan beri yıkıyorum 3 4 ayda bir hala halilar sifir gibi. hali pas pas kullanıyorsaniz onlarda da uygulanabilir. ama aracin taban halılarında firca kullanmayin tüylendirir bezle silin sadece. pas pasda problem olmuyor.

halilari takmadan tabani da silmek onemli bence bunun icin bence ipa ( izopropil alkol) uygun olur hemde bakterin olusumunu engeller. sonuc olarak oksidasyon da bir bakteri nedeniyle olusmakta.

• Yorumlarınız için teşekkürler hocam.

Aracın ön yolcu koltuğu da ıslakmış şu an fark ettim. onun da halısını alıp eve getirdim taban halısı sırılsıklam fakat fazla suyu havlularla attım.

Açıkçası biraz dert ettim.. umarım bir sorun çıkartmaz ve ilerde tekrar etmez..

Şu an yapabileceğim her şeyi yaptım. Bu arada kapıları salladım fakat kapıların içinden su sesi gelmedi.
  • Başka marka modelde arkadasımın başına gelmişti, klima tahliye ünitesi torpido arkasından gidiyormuş , kendisi az çok anlar bu işlerden, açıp bakmış gider tıkanmış, ne işlem yaptıysa halletmiş.

Klimayı acıp 5 dakika calıştırın su damlıyormu

Bir nissan qq i de üretim hatasından dolayı söför tarafı pedal üstünden su alıyordu, adam itfaiye hortumu tuttup aktıgını gösteriyordu, artık su hangi aradan sızıp içeri gelir tartışılır
    Bir ihtimal böyle olmuşta olabilir.
    15 gün içerisinde yağmur yagdımı, yagmadıysa sıkıntı yok ,bu dış etkeni atlaya biliriz.

Arkadaşların dediği gibi motor suyunda eksilme varsa kalorifer petekten su kaça bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 27 Ağustos 2019; 23:54:41 >
  • İki yeri kontrol edin. İlk ön camın kaputla birleştirigi yerde plastik ızgara olur. Onun altında su gideri olur. Yaprak vs. tıkadıysa içeri su verir. İkinci yer ön tekerlerin üstünde davlumbazları olur. Onları sökün ve maşpiyerin oldugu tarafa dogru boşluk uzanır. Orasıda çamurla tıkanabilir

• Hocam aynı olay başıma geldi. Gitmeniz gereken yer kesinlikle iyi bir kaportacı. Benim sanrufum ve tavan anteninden su alıyordu. Adamlar meges diye bir şeyle müdahale etti. Sorun kesildi. Sanruf giderlerini falan açtılar. Sorunsuz oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınızda koku falan meydana geldi mi?

Hayır hocam çünkü 3 lt gibi astronomik bir miktarda su girmedi araca. Benim ki daha çok sızıntıydı.

• ataince kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler :/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.