Şimdi Ara

Arabam Subap Yakmış 1000 Lira Masrafı var diyor usta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 haftadır arabanın arıza ışı yanıyordu ve araba hırıltılı çalışıyordu ustaya gittik bilgisayarda 4.bobinde ateşleme olmuyormuş usta subap yakmış 1000 lira masrafı var dedi başka ustaya gitmedim bu subap değişimi bu kadar pahalımı daha sorunun subaptan olduğuda belli değil fakat ateşleme yapmıyor büyük ihtimal subaptandır dedi aracım renault clio 1.2 hb 16 valf 2005 model sizce ne yapmalym

• evet subap zamanla eriyor lpg ısısı yüzünden. 1200 liraya yaptırdıgecenlerde arkadasım 2011 focus subabı. onun da 4. subap erimişti. Çelik subapla değiştiriyorlar, sıkıntı kalmıyor
  • sadkule S kullanıcısına yanıt
    Lpg ile kaç Bin yaptınız ve yandı merak ettim. Megane lerde de bu sorun var mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski renolarda bobin arizasi cok olurdu. Calismasinda cekisinde sorun varsa bobinde de ariza olabilir. Ama usta bakip oyle dediyse oyledir

• Ada'm LPG dememiş , siz nereden anladınız LPG li olduğunu ? Sübap LPG haricinde yanmayan bi parça mı ?

• Arac 85 binde 30 bindeyken taktirmistim lpg yi arabayi genelde yuksek hizda kullanirim 130 140 sanirim yuksek isidan dolayi eridi subaplar

• hangi marka lpg takıldı,bendede aynı motorlu araç var,sübaplar çok erken bozulmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Lpg limis dimi hocam :)

• Subap erimesi meselesi konuşulmuştu.geçenlerde...
    1.2 clio 95 oktan yakıt ile kullanılıyor.tasarlanan subapların daha yüksek ısı ile yanan LPG'de sıkıntı çıktığı söyleniyor...

Bende de 1.2 clio var.Demek ki Lpg manasız.ilk yazıdaki ateşleme bobini meselesi bendede var.bobin kafaları bazı buji kafalarına oturmuyor pırtlıyor yukarı doğru ve ateşleme sıkıntısı vs. Oluyor.
    Ustaya sordum.bir bobin ve buji ateşlemez ise ne olur.. Sadece yanma olmaz ama zarar vermez.sadece sarsılır ve çok yakar dedi.

Sorun şu yeni takılacak subap eskisinin aynısı mı olacak,yoksa ısıya
    Kısmen daha dayanıklı bir başka gelişmiş subap mı olacak...

• Subap erimesi ortalama o civarlar tutar hatta ucuz bile söylemiş. Ben subap yamultmuştum 1300 tutmuştu.
    Yarım motor yapmış oluyorsunuz. İyi bir ustaya yaptırmanızı tavsiye ederim yanlış yapılan ya da düzgün yapılmayan üst kapak size yağ yakması olarak dönüş yapar.
  • tek çare çelik subap
  • Atiker lpg takili arabada. Bugun ustaya biraktim arabayi.yarin teslim edecek yakit maliyetini düşürelim diye lpg taktirdik gene ayni fiyata geliyor arabayi yaptirinca benzinde kullanmayi düşünüyorum.

• çelik subapla değiştirilince sıkıntı kalmaz. lpgye devam
  • Bugun arabayi teslim aldim 840 tl masraf çıktı. Araç düzeldi.usta 1500 km kadar araci benzinde kullanmami söyledi ardindan tekrar subap ayarı yapacak..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.