Şimdi Ara

Arabama Çarptı Sözüne Güvenip Tutanak Tutmadım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar cuma akşamı yolumda giderken adam sol tarafta yola paralel şekilde park etmiş şekilde dururken tam benim geçtiğim esnada yola çıkmaya çalıştı ve yandan bana vurdu .Adam orada esnafmış. Etrafa toplandılar falan ben arabanın pozisyonunu değiştirmedim ama adam hemen yoldan cekti arabasını benim moral bozukken adam sırıtıyordu ,ısrar ettim cekme arabayı gel tutanak tutalım diyorm adam dalga geçer tavırlar halindeydi ..
    Benim arabanın çamurluk ve sürücü kapısı göçtü ama adamın arabasının sadece tamponu cizildi ..
    Neyse tutanak tutalım falan dedim sordum sigortası ehliyeti var mı diye var dedi ..
    Ya ne olacak ne tutarsa parası ben veririm dedi yanındaki toplanan kalabalık falan o buradan tanıdık verir paranı derken bu da "gidiyom ben hadi işim var"dedi Bu arada adamın bir sokak altında çalışıyorum ben de memur olarak ..
    Yahu dur nereye gel buraya tutanak tutyoruz sarhoşmusunuz nesiniz dedim bu sefer sert çıktı , kızdım bende tutanagı fırlattım oradaki adamlar da oder falan diye ikna etti .Adam benim işim var deyip çekip gitti ,giderken numarasını aldım oradaki arkadaşım dedigi elemanlardan da birinin numarasını aldım..

Cumartesi servise gidip masraf çıkarttım .Geldim adamın yanına bak abi aynı yerde fotoları cekelim tutanak tutalım diye adam demez mi arabanın vizesi yok ben benim bir tanıdık takipçiyle hallederim diye Sonradan düştü jeton bende vize ile sigortanın alakasız olduğu yani adam sallıyor beni resmen ..
    Neyse adamın dükkanında babasıyla karşılaştım babasının numarası elimde o bayagı yardım edecek gibi duruyordu oglu 40 yaşlarında var yok tam bir fırlama tipi var lakayit hareketler bakalım pazartesi halletmezse jandarmaya suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum .Adamın numarası var ama plakası yok ilçe küçük yer plakasını bulurum bir de bilmiyorum delil teşkil eder mi ama kırık far parcası var elimde eger masrafımı karşılamazsa jandarmaya çarptı kaçtı diyeceğim bir sorun çıkar mı acaba arkadaşlar zaman aşımı olması gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PIERzig -- 20 Mart 2011; 17:27:13 >

• kendin kaşınmıssın, Ne deyim. Adam tutanak tutmuyorsa, Polisi araman gerekirdi.
  • Keşke adam seni umursamadan çekip giderken arayıp jandarmaya haber verseydin
  • Arkadaşlar biliyorum olan oldu sonuçta ortada bir gerçek var adamın kaçması bundan sonra yapılan ihbarın önemi mi olmaz işin hukuksal boyutunu soruyorum
  • Sevgili kardeşim aynı durum benim başıma da geldi.

Fotoğraların varsa, vatandaşa ait sadece sürücü belge numarası bile yeterli, bir dilekçe yazıyorsun kasko firmasına, durumu anlatan ve gerisini kasko şirketi hallediyor. Eğer adam gibi şirketse 2 yıl içersinde mahkeme yoluyla alıyormuş parayı...

Fakat adam gibi şirket değilse sevgili kardeşim, yine bana olduğu gibi kasko yenileme gedliği zaman şirket sana kalkar da "Efenim polis çağımanız gerekn durumda polis çağırmadığınız için mahkemeye veremiyoruz, haksız çıkıyormuşuz" derse, kaskon delinecek. O terbiyesizliği yapanın yaptığı da yanına kâr kalacak.
  • keşke hemen polisi arasaydın hiç bir yere gidemez gitse bile gelmek zorunda kalırdı.
  • Zaten en sopalık kesim kaza yerine gelip işe burnunu sokan salaklar..Defolun gidin lan polismisiniz gelip karşıyosunuz.Yok öder yok yaptırır size ne lan.Bizim millet her boka burnunu sokar ama burnunu sokması gereken işten de kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 20 Mart 2011; 19:24:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle geçmiş olsun, böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey polise durumu bildirmektir.
  • geçmiş olsun memursunuz bu işleri bilmeniz gerekir o kadar sınava girdiniz. Polis çağırmak aklınıza gelmedi mi?
  • http://resim.donanimhaber.com/m_47615605/tm.htm

bunlar da çarpıp kaçmış. aynı forumda ilginç bir raslantı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Zaten en sopalık kesim kaza yerine gelip işe burnunu sokan salaklar..Defolun gidin lan polismisiniz gelip karşıyosunuz.Yok öder yok yaptırır size ne lan.Bizim millet her boka burnunu sokar ama burnunu sokması gereken işten de kaçar.

Olay çıkarmak için bahane arıyorlar :@

quote:

Orijinalden alıntı: st0nejhen

geçmiş olsun memursunuz bu işleri bilmeniz gerekir o kadar sınava girdiniz. Polis çağırmak aklınıza gelmedi mi?

Ne yapmış olmam gerektiğini sormuyorum artık olan olmuş ne yapmam gerektiğini elbet biliyorum ama olaylar oyle gelişmedi ben artık bundan sonraki yapmam gerekenleri soruyorum bir kere daha okusaydın daha iyi anlardın olayı sanırım ..

quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Öncelikle geçmiş olsun, böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey polise durumu bildirmektir.

Jandarmaya gidip ihbarda bulunacağım yarınki gelişmeye göre

• efendim size tavsiye... Sizde çarpıp kaçın ;) bakınız ayazağa yolunda şu tırlar resmen üzerimize çıktı. Adamlar suçlarını kabul ettiler yaptırdık aldık arabayı bizde üstelemedik nasıl olsa kabul ettiler diye. Geçen gün acenteye gittik bir soruşturim dedim nolur nolmaz diye bana demesin mi %100 siz suçlusunuz diye... ! :BAN:

Efendim adam gibi masrafın parasını çıkartın ve isteyin eğer ki vermezse küçük yer diyorsunuz gidin ağzını burnunu kırın ;) bunlar adam olmaz !

bende bir olayımı anlatayım

sabah babamı işe bırakmış geliyorum heralde kız arkadaşına metreside olabilir araba kullanamyı öğretiyor...

yolun ortasında durmuş bende trafik yok ya sabahın körü dedim belki birşey düşürdü arıyor felan sağdan vurup çıkim... efendim bi anda sağa yanaşıp üzerime üzerime sürmez mi biz gidiyoruz o sürte sürte gidiyor... Sonra kadın çıktı adamla baktılar felan sorun yok bişi... poliste orada felan... kadın arabaya girerken aynen şunu diyor :)

önünüze bakın sağdan gitmeyin felan :) bilmiyorum sarhoşmudur ama yemin ederim kan revan içinde bırakasım gelmedi değil !

• Geçen gün kız kardeşim aradı abicim arabayı çarptım tamponu sürttüm çatladı gibi oldu ama kadının arabasında birşey yok gitsin mi kadın dedi? Alsancağın göbeğinde olay.

Dedim kazanın fotoğrafını plakalar okunacak şekilde çek , kadının ruhsat fotokopısı ehlıyet fotokopısını al kendınınkınıde ver dedim.

sonra olay yerinden ayrıl.

Yanlış yapmışsınız , ya ehliyeti yoksa ya vizesi yoksa 1-0 önde başlıyorsunuz herşeye.
  • 2005 yılında Gölcükten denyonun biri geri geri gelirken kormaya basmama, beni görmesine rağmen park halindeki aracıma çarptı daha sonra kaçmaya başladı. Şehiriçi olduğundan koştum ve yakaldım. Çocuğa bağırıp çağırmaya başladım gıkı çıkmadı . Sanırım ehliyeti yoktu. Aynen dediğin gibi bir kalabalık toplandı. Tanıdıkları çıktı hatta bir tanesi gölcük esnaf ve sanaatkarlar odası başkanıydı. Babasını tanırım ben kefilim buna dedi. Polis çağırırsak yazık olacak dediler ve adama acıdığımdan kabul ettim.

Aracımın hatası fazla değildi gerçi basit bir boya işiydi ancak verdiği telefon numarası 15 gün sonra kapandı... Esnaf ve sanaatkarlar odası başkanının tek yaptığı ise telefonan doğru adama küfretmek oldu. Sonuç olarak ben Gebze'de o Gölcükteydi ve hasar çok fazla olmadığından üstelemedim işi. Ancak şu anda pişman mıyım evet pişmanım keşke polis çağırsaymışım diyorum.

Hiç uğraşmaya gerek yok polisi çağırmak en iyi durumdur bu durumda... İnsanın basireti bağlanabiliyor, acıyabiliyor karşısındakine ya da güvenebiliyor yanaki adamların gazına gelerek ama devir eski devir değil, "Güven" sadece dükkanların tabelalarında kaldı maalesef...

• arkadaşlar"hezerfenin"diyeceği başka birşey var:aracınızda MUTLAKA FOTOĞRAF MAKİNESİ bulundurun...
    kimsenin başına gelmesin dileğimle; bir olaya karıştığınızda(özellikle haklı durumlarınızda)kazaya karışanla didişme yerine KAZANIN VE ÇEVRESİNİ TESPİT EDİCİ RESİMLERİNİ ÇEKİN..bu sizin için en iyi şahitten daha şahittir...
    arkadaşım geçmiş olsun..cana zeval gelmemesi sevindirici....
  • Keşke o anda fotoğrafını çekip araçların polisi arasaydınız. Ama ödeme yapmıyorsa size, ben olsam alırım elime büyük çivilerden arabasının etrafını dolanırım. Kendi arabamıda kaskodan yaptırırdım, geçmiş olsun.
  • Jandarma'ya veya şehir içindeyse (ki öyle gözüküyor) polise bu saatten sonra başvurmanız bişeyi değiştirmez, kaldı ki ihbar derken suç duyurusunda mı bulunacaksınız? Ceza sistemimizde böyle bir suç yok (taksirle mala zarar verme diye).. Kısacası jandarmayı polisi bırakın savcılığa da başvursanız KYOK (kovuşturmaya yer olmadığına dair karar) verecektir yani halk dilinde takipsilik kararı.. Eğer intaçı birisiyseniz ve hakkınızı aramayı kafanıza koymuşsanız (ki ilk yazınızdan hiç öyle gözükmüyor) bu olayın bir haksız fiil teşkil etmesi sebebiyle yapacağınız onarım masraflarını açacağınız bir tazminat davasıyla talep edebilirsiniz. Tabi olayı ispata yarayacak tanıklarınız varsa..
  • Olay anında insanın kafası karışabiliyor. Teknik olarak olay vurup-kaçma.

Küçük trafik kazaları bir hafta ya da bir ayda zamanaşımına uğruyor. Sonra dava dahi açılamıyor. Vurup-kaçma raporu doldurun bence, teknik olarak öyle çünkü. Biran önce de işleme koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 20 Mart 2011; 23:06:51 >
  • Aynı hatayı ben de yaptım. Üstelik ben sadece plakasını ve numarasını biliyordum fakat bana verdiği numara yanlışmış. Daha sonra kasko şirketimden telefon numarasını öğrendim adam her seferinde yan çizdi. Sınav zamanıma denk geldi ben sinirlendim aramadım. Zaten hasarsızlığım ilk seferde bozulmuyor ama sigorta şirketi için üzüldüm belki onlar için çok küçük bir mebla ama yine içim rahat değil. Şöyle bir tanıdık olsa arabaasını bulsum bayağ bir eğlenicem...O zaman 300-400 lira verip cepten bile yaptırırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.