1997 kia clarus 1.8 dohc motor aracım var. km yüksek 526bin km'de. 500 binde komple motor yenilendi. şuan motorda herhangi bir sıkıntı yok çok şükür. ama yedek parça ve usta sıkıntısı yaşıyorum bu araçta. satmayı düşünüyorum. aklımda 150-200 bin arası fiyat var. bu fiyattan versem alabileceğim araba var mı? 2001 cordoba, tempra uno, clio 1, pejo 106 - 306 vsvs. gibi araçlar bulabildim ortalama ayarda. bunu satıp bu dediklerimi alsam beni memnun eder mi? arabadan çok memnunum ama tamir konusunda sıkıntı yaşıyorum parçası çok zor bulunuyor. ![]() |
arabamı 150 bine versem çok mu ucuza gider?

-
-
amacım parça sıkıntısı çekmeyeceğim, tamiri basit, kafam rahat bi model alabilmek. 150 bin civarında modellere bakıyorum. para ekleme durumum yok.
-
İkilemin zorluğunu anlıyorum, ancak 150 bin liraya ve son paranızla alacağınız saydığınız araçların ciddi masraf açma ihtimali düşük olmayacaktır.
Eğer aracınız mekanik ve elektrik/elektronik olarak ciddi problemli değilse, ki en azından motor rektifiye edilmiş, ufak tefek sorunlarını veya yaptırılamayan sorunlarını önemsemeden binmeye devam etmeniz daha doğru olabilir.
Kendi standardına göre güvenli bir biçimde yürüyüp sizin ulaşımınızı sağlıyor mu, sağlıyorsa bir takım çözülmesi elzem olmayan sorunlarını görmezden gelip gerçekten gerekenleri de ülke çapında çıkmacılar, aracın Facebook WhatsApp grupları ve yurtdışı satıcıları ile 3d yazıcıları kullanarak parça üretenler vasıtasıyla, ek olarak yedek parçacılar aracılığıyla yurtdışından parça getirtmek yoluyla, ayrıca yine ek olarak başka araçların parçasını uydurmak yoluyla çözmeye çalışabilirsiniz.
150 bine araç alacaksanız da, eğer varsa motoru yapılmış broadway, r12 gibi araçları tercih ederseniz saydığınız araçlara kıyasla yürütmesi daha kolay ve uygun olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu araç en azından bildiğin bir araç ben olsam satmazdım çözüm arardım , zaten alacağın başka araçta da aynı sorunlar olacak yaş itibariyle ve sen bu sefer ne yapıldığını bilmeyeceksin araba ne durumda neyi sorunlu neyi patlamak üzere bilemezsin bu yüzden bildiğin araçla devam et, illa birşey almak istersen mitsubishi carisma bak ama fiyatı 200 geçebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakK... -- 9 Mart 2025; 12:39:8 > -
taunus alsam onu yürütmesi kolay mıdır? parçası ustası bulunur mu? bi tane buldum 2 ay önce sıfır motor yaptırmış 90 bine bırakırım diyor.
-
alacağım arabalarda sorun hep olacak çünkü ucuz, benim amacım sorunu kolay halledebilmek. sanayiye gittiğim zaman daha ağzımı açmadan ustaların (!) kem küm edip geri yollaması beni sinir ediyor ağızlarına vurasım geliyor.
-
Suzuki swift olabilir sanki bu paralara
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
onunda yedek parça sıkıntısı var hocam. bunu satıp swift alsam hiçbişey farketmeyecek.
-
“Yürütmesi” şehir içinde yorucudur, masrafı ve sürdürülebilirliği bir tarafa. Önce bir tanesini en az yarım saat boyunca şehir içi kavşaklar, otoyol, ara sokaklar ve caddelerde sürüp denemenizi tavsiye ederim.
Hem fiziken hem de mental olarak yorucu bir araçtır. Kıyaslamayı taunus gibi hidrolik direksiyonu olmayan ve karbüratörlü eski Renault’lar ve Tofaş şahin/doğan grubu ile yapıyorum.
Taunus’un weber karbüratörlü olanları daha iyidir. Aldıktan sonra karbüratörü değiştirilebilir.
Ben o bütçe ile karbüratörlü araç alacak olsam eski ama bakımlı, mümkünse LPG takılmamış Renault’ları tercih ederim. Efsane kasa olarak adlandırılan Corolla’nın da karbüratörlü motora sahip versiyonları var ve muhtemelen fiyatları enjeksiyonlulara kıyasla daha uygundur, ancak piyasası hakkında bilgi sahibi değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 9 Mart 2025; 16:51:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
anladım. peki motor revize edilmiş araçları tercih etmek mantıklı mıdır?
-
yürütemediğin bir aracı kapıda tutmamalısın
kendimden biliyorum
seni kahreder.
en azından parça bulabileceğin bir araca yönlen..
fiat ve reno grubu araçlar geliyor aklıma parana göre..
-
Bağlamına göre değişmekle birlikte; 30 yaşında, LPG’li, çok fazla el değiştirmiş ve araca düşük bütçe ayırabilen vatandaşların kullandığı araçların motoru rektifiye edilmişse muhtemelen rektifiye edilmemiş halinden daha iyidir. Her motorun bir ömrü var, bu ömür kullanıma ve bakımlarına dikkat edilmesine göre kısalabiliyor.
Motoru rektifiye edilmişse parça listesini, kullanılan parçaları, motoru indiren ustayı ve de rektifiyeciyi öğrenip yerine göre incelemeniz, gidip konuşmanız fayda edebilir, fikir verir. Motorla ilgili en iyi fikri ise kompresyon testi ile elde edersiniz ancak sanayi ustaları genel olarak kompresyon testi yapmakla uğraşmak istemezler. Experdeki dyno testi güvenilmezdir. 0-100 testi de bir fikir verir. Genel olarak sürünce de insan bir fikir sahibi olur. Sesi, çalışması, klima varsa açıldığında davranışı, gidişi, duman atıp atmadığı hepsi bilgi verir. Kaputu açtığınızda soğutma suyunda antifriz yoksa o aracı almamak daha doğru olabilir.
Bazı satıcılar satacakları aracın yağ yakan motoruna ucuz yollu segman atıp, subapları yenileyip geçiyor. Kısa süre yağ yakma kesiliyor; ancak uzun olmayan bir süre sonra tekrar başlama ihtimali düşük değil.
Karbüratörlü motorların rektifiye ücreti enjeksiyonlu motorlara kıyasla hem işçilik hem de parça maliyeti bakımından daha düşüktür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 9 Mart 2025; 17:32:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
sizde mi aynı durumu yaşamıştınız?
-
Sahibinden fiyatlarına bak ona göre fiyat çıkar. Ayrıca araçtan memnunsan satma. Bin.
En Beğenilen Yanıtlar

İkilemin zorluğunu anlıyorum, ancak 150 bin liraya ve son paranızla alacağınız saydığınız araçların ciddi masraf açma ihtimali düşük olmayacaktır.
Eğer aracınız mekanik ve elektrik/elektronik olarak ciddi problemli değilse, ki en azından motor rektifiye edilmiş, ufak tefek sorunlarını veya yaptırılamayan sorunlarını önemsemeden binmeye devam etmeniz daha doğru olabilir. Kendi standardına göre güvenli bir biçimde yürüyüp sizin ulaşımınızı sağlıyor mu, sağlıyorsa bir takım çözülmesi elzem olmayan sorunlarını görmezden gelip gerçekten gerekenleri de ülke çapında çıkmacılar, aracın Facebook WhatsApp grupları ve yurtdışı satıcıları ile 3d yazıcıları kullanarak parça üretenler vasıtasıyla, ek olarak yedek parçacılar aracılığıyla yurtdışından parça getirtmek yoluyla, ayrıca yine ek olarak başka araçların parçasını uydurmak yoluyla çözmeye çalışabilirsiniz. 150 bine araç alacaksanız da, eğer varsa motoru yapılmış broadway, r12 gibi araçları tercih ederseniz saydığınız araçlara kıyasla yürütmesi daha kolay ve uygun olabilir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X