Şimdi Ara

Arabamın yanı - arkası - önü neresi otururken anlamıyorum. yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bu da ilk mesajım. Cok taze şöförüm, yeni araba aldım, Renault Clio hb 2009 1.5 dCi 70bg, ancak şöför koltuğunda otururken arabanın ön kısmı, arka kısmı , özellikle sağ kısmı nereye denk geliyor anlayamıyorum. Arkası için park sensörü taktırcam ama diger kısımları anlamak için ne yapmam gerekiyor? Mesela yan kısmı neresi tahmin edemediğim için, sağ taraftak araçlara çok uzak geçiyorum korkuyorum sürtecek diye, bu nedenle yolun ortasına çok yaklaşıyorum.

2 haftadır araba kullanıyorum, kavrama noktası vs cok güzel kullanıyorum herseyi anladım ancak sadece o kısımda biraz yardıma ihtiyacım var, ne önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden.

• Bunlar zamanla olacak şeyler. Canını sıkma; aracını kullana kullana, kitap gibi ezberlersin. Bende kendi aracımdan inip, abimin caddy sine ilk bindiğim zaman yola sığmıyor gibi gelmişti ama kullandıkça zamanla alışıyorsun.
  • zamanla Alışırsın 1-2 hafta nı alır en fazla Mahalle aralarında Dolaş Bende Farklı bir model araç aldığımda Değişik gelmişti KORKAK Kullanma yeter.
  • Bunlar zamanla kazanılacak melekeler ama size tavsiyem gündüz de farlarınızı açın, önden ve yandan duvar veya bir başka araca doğru yanaşırken fardan yansıyan ışığın ne kadar küçüldüğüne dikkat edin, azda olsa yardımcı olacaktır.
  • Teşekkürler herkerze, far fikri özellikle hoşuma gitti ön kısmı halledebilirim bu şekilde :) Arkaya da sensörü taktırdım mı tamamdır. Bir arabanın sağ tarafını kestirme kaldı. Şu koltukları arabanın ortasına koysalar olmuyor sanki :D
  • Eğer yaklaşma sorunları yaşıyorsanız ve alışamayacaksanız köşeleri ve hatları yuvarlak olmayan, keskin olan arabalardan alıp kullanın. Bu işinizi epey kolaylaştıracak.

Bu mesaj şevkinizi kırmasın. Alışırsınız.
  • zaman herşeyin ilacı...
    bu arada bu isim müsait...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerileriniz için teşekkürler.
    İsmi seçerken bu "bu isim müsait değil" diyordu, bende bu isim müsait mi peki diyip denedim :)
  • Şoför koltuğunu biraz yükselttirmek te sorunu çözer. Arabanın köşelerine sağına soluna daha kolay hakim olursunuz. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • Öncelikle sakin ol bende yeni sayılırım gerçi 7 yaşından beri traktör sırtındayım ama arabayı şubatta aldım. En başta korkma rahat ol panik yapma paniklersen daha çok hata yaparsın boş alanlarda çalıma yap saga yanaşma sola yanaşma gibi herşey zamanla.
  • Arabanın ön ve arkasına park sensörleri taktırmak park edileceği zaman faydalı olur. Hareket halinde bir faydasını göremezsiniz. Sağına soluna da park sensörü taktıramayacağınıza göre alışmaktan başka çare yok.
  • zamanla alışırsın en kötü ihtimal tık sesini duyunca frene bas
  • quote:

Orjinalden alıntı: findori

zamanla alışırsın en kötü ihtimal tık sesini duyunca frene bas

Olleyyyy.... Allah canını almasın senin emi... L...ne fır...lar var ya
    Dostum telaş-panik trafikteki büyük düşmandır. Sakin kullanmak lazım. Rahat olunuz.
    Herkes-hepimiz anamızın karnında öğrenmedik araç kullanmayı. Zamanla bu derdiniz
    ortadan kalkacaktır emin olunuz.

• biraz sabır.alışıncaya kadarda sürat yapmamaya bak.araç kullanmak hani yaya giderken omzunu,poponu vs. sağa sola vurmadan giden ya araba sürmekte aynen öyle olur.(usta bi şöför söylemişti)
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaslar yavas yavas alısıyorum.. :)
  • öncelikle aracın hayırlı olsun :) Allah kaza bela vermesin inş.

şoför koltuğunu en son yüksekliğe al ve sırtlığı biraz daha dik yol hakimiyetin biraz daha artacak arabanın sağını solunu ise aynaların sağa sola yakınlığıyla ölcebilirsin aynaların rahat giriyosa gözlerin kapatıp bile geçebilirsin. :)
    şimdi sen geri geri çıkarken de vururum diye korkuyosundur. onuda geriye çıkarken kapını aç ve arkaya bakarak geri geri çık her yanaştıktan sonrada ne kadar yaklaşmışım diye kontrol et arkandaki araca ve ondan sonraki parklarındada ona göre göz ölçümü yaparsın .. :)
  • sürmeyi öğreneceklere tavsiye benim gibi ford transitte öğrenmeyin.dar alanda dönüşlerde diğer arabaları çok sürtersiniz.transit gibi kıvrak araba görmedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.