Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
801
Cevap
34
Favori
29.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- Kapı kolları ve ayna gövde renginde değil.
    - Her yeri sert plastik.
    - Uzun süren yokuşlarda bayılıyor.
    - Baz donanımı gerçekten yetersiz.

Aracımı geçen ay sattım.

2012 1.6 otomatik Cruze

- Atmosferik motorun tüm dezavantajları.
    - Bazen sarsan şanzıman. (Çok nadir)
    - Çok sesli çalışan motor.
    - Dandik müzik sistemi.
    - Ön camdan gelen trim sesi.
    - Lpg olmasa ocaklar söndürecek yakıt tüketimi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 son kasa ceed manuel

Fizigine bakildiginda kendisinden dogal olarak beklenen yol tutus eksik malesef. 2 3 kasa onceki astrayi falan parcalayip inceleseler, suspansiyon geometrisini aynen taklit etseler yetecek ama yok. Yol tutmaya tutuyor ama hizliyken dagilmaya musait.

Abs erken devreye girme sorunu 2 3 nesildir kialarda devam ediyor. Yazilimi guncellettim biraz daha iyi ama hala mevcut.

Koltuk doseme tasarimi kotu.

Anahtari erken parcalaniyor.

Yol sesi aliyor alttan.

Gereksiz yere 6 vites yapmislar, vag'in 5. Vitesi bizim 6. Vitesten azcik daha uzun bile. 2000 dd de 106 yapiyorken vag 1.6tdi 5. Viteste zaten 110 yapiyor. Bosa vites ceviriyoruz.

Ama guzel araba Allah için. Sadece yol yutus ve fren iyilessin gerisi onemli degil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 Fiat Punto

+ Yakiti iyi
    Ici diger b siniflarina gore daha genis
    Kullanimi kolay direksiyon yumusak debriyaj yumusak

- Yol tutusu berbat cok savuruyo virajlarda atiyo
    Servisi bmw kadar pahali bakimlarda
    Ufak bir darbede yamuluyor gocuyor
    Parcasi pahali . Fiat ucuz diyen yalan soyler
    Kronik ampul patlatir

• 2013 focus tdci style.
    Eşya gözü fukarası bi araba yani bundan daha kötüsü var mıdır bilmiyorum. C segment bi arabada orta kolçak nasıl olmaz şaka gibi.

İç mekanı farklı sportif yapcaz diye yasam alanından feragat edilmiş hele ki ön yolcu tarafı göğüs çıkıntısı facia.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

2011 model passat comfortline.ailecek kullanıyoduk şuan ben kullanıyorum.

-Tamamen yaşlı veya orta yaşlı kullanıcılara hitap eden,iç,dış tasarım

-bana kalırsa vitesleri zor geçiyor,zordan kastım lokur lokur değşilde lakır lakır.(bilmem anlatabildim mi)

-Debriyajı pek yaylı bir hissiyata sahip değil.

-İç mekan malzemeleri kaliteli ama taşlı zeminde tıngırdama yapabiliyor
    -Aracın yalıtımı abartıldığı gibi süper değil.
    -Nedense Opel kadar hızı hissetirmeyen bir yapıya sahip değil
    -Yol tutuşu tatminkar,güzel ama kaymaya başladığında sürüklenme şekinde gelişiyor kayma olayı.
    -konsol çok tekdüze,sadece üst kısmı eter plastikten yumuşak ama diğer kısımlar sert (kapı kol dayama yerleri dikişli gibi gözüken eter/süngerimsi hoş ama kir tutan malzemeden)
    -Aracın şasisi bir insignia veya mondeoya göre ince
    -Motor kasaya anca yetiyor 1.4 122 beygir.tatminkar ama yüksek hızlarda ciğeri kesilebiliyor.
    Orta konsol plastiği biraz elde kalacak türden
    -Sürüşü zevkli değil pek

Bunu dışında
    Ses sistemi son derece başarılı
    -Taban halısı ev halısı kıvamında kaliteye sahip,hissiyatı güzel
    -Hemen hemen bütün gözler kadife kaplı,torpido da soğutma var
    lakin pek verimli soğutmamakta,
    -İçeride kullanılan malzeme genel anlamda bu sınıfa yakışacak cinsten hatta premium araçların kalitesine yakın bir standardta
    -koltuklar son derece rahat ve kaliteli kumaştan yapılmış.
    -arkası cidden geniş ama şaft tüneli biraz sıkıntılı
    -Bakımları çok uygun (500 tl ara bakımlar)

Düşünen arkadaşlara az çok bilgi verebildiysem sevinmiş olurum,trollsüz mesajlarımdan nadir bir parça bu yazım.Bu arada aracı 2011 aralıkta sıfır aldık Türkiyedeki ilk b8 lerdendir Almanya
    Mosel fabrikasında üretilmiştir.Comfortlineye ek donanım namına da birşey yok,manuel vites içi bej(çabuk kirleniyor) aldığımızda fiyatı 64.750 bin tl idi.

Alınır mı? Evet alınabilir ama D sınıfındaki bir araç ne vaat ediyorsa bu da onu vaat ediyor.

2011 ler b7 değil mi? Evet ilk defa trollemediğiniz bir yazınızı okudum

Pardon,b7 yazıcaktım

• 2012 Octavia DSG Elegance

- Frenler bi tık daha iyi olsa güzel olurmuş.
    - DSG şanzıman şehir içinde sıkışık trafiği pek sevmiyor.
    - Arka görüş açıları çok kötü, park sensörü olmadan kullanmak çok zor.
    - Bu seride TR'ye gelen araçların çoğunun içi bej döşeme ve koltuk kumaşları çok çabuk kirleniyor. Bir daha asla bej döşemeli araç almam.
    - Sağ cam otomatiği zaman zaman sorunlu çalışıyor.( Tipik VW problemi)
    - Yakıt göstergesinin kalibrasyonu sorunlu, yarım depodan sonra yakıt çok çabuk bitiyor. ( Tipik VW problemi)
    - Lastik basınç sensörleri iyi çalışmıyor, arabanın lastiği parçalanmasına rağmen hiçbir uyarı vermedi, kendim fark ettim.
    - 110 km/ saat hızdan sonra ortaya çıkan rüzgar gürültüsü.( A5 kasa Octaviaların kronik problemi, sorun yeni kasada da devam ediyor. Muhtemelen aracın tasarımıyla alakalı)

• Chevrolet Tahoe 1997

Çorludan Tekirdağa gidip geliyorum ibre salaklamaya başlıyor.

Benzinlikten kombine aldım.

• mini cooper 2013

benzin çok yakıyor.
    sıcak havalardan soğutma/havalandrma çok ses çıkarıyor
    servis aşırı pahalı. 3 ayda bir servise gitmek zorunda kalmam da cabası
  • 2014 Mazda 3 1.5 skyactive
    Benzin deposu küçük
    Sadece sürücü camı tek dokunuşla iniyor
    İç mekan çabuk çiziliyor
    Arka koltuklar dar yani 4 kişi binmeli bu araca
    Biraz daha performanslı olabilirdi
    Bunların dışında 10 numara araç. Konuda bir çok kişi trim seslerinden şikayetçi. 13 bin kmdeyim daha yok şükür.

• Surekli kullandigim 2 araba var biri megane 2 biri fiat merea.
    Megane benim marea tanıdığımin.
    Megane:
    Konforu iyi denebilir genis rahat. Donanimi da iyi klimadir oto isik acmadir sürücü koltugunun kapisini actiginda aracda elektrigin kesilmesidir zirt virt. Dengesi biraz az diye dusunuyordum ama son yasadigim bir olaydan sonra bu dusuncem kalkti. Meganede gercekten kusur yok tarlaya falan iyi goturur alti vurmaz. Saglam araba vursada pek bi zarar olmuyor. Hizi da ivmelenmesi de bana yetiyor acikcasi. 170 le giderim ara sira aninda cikiyor 170 e ibre. Ama gel gelelim ben muzik hastasi biriyim ve kaliteli ses dinlemeyi severim. Bu arabada muzik dinlenmiyor arkada hoparlor yeri yok. Yaptirman gerek. Halbuki pioneer teyip takili hoparlorler de pioneer fakat arabanin icindeki kullanilan malzemeler muzik icin kullanisli degil. Araba disardaki motor sesini teker sesini oldugu gibi iceri yolluyor. Kisacasi ben boyle ses bakimindan kotu arac gormedim. Ww caddy mesela ses bakimindan super otesi. Araba icinde kullanilan malzemeler sesi emiyor cok temiz veriyor.
    Bir de megane cok sarsiliyor tumseklerde falan.

Marea: konforu super bir donanimi yok oyle Varsa iste kalorifer var. Motoru acikcasi meganeden iyi cok iyi cekiyor. Insana surerken haz veriyor. Surusu cok zevkli. Cok bozulan bi araba ve fiat mareadan anlayan ustalar parmakla sayılır.

• 2013 Toyota Corolla

Koltuk ısıtma konabilirdi. Şerit takip sistemi konabilirdi. Sunroof hani çok önemli bir eksik değil ama konabilirdi mesela.

Bunlar dışında aklıma gelen birşey yok. Gelirse editlerim.

Allah için güzel bir seri olmuş. Allah kim hayalini kuruyorsa, kim istiyorsa nasip etsin.

Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz.
  • Yari deri yari kumas koltuklarin deri kisimlari kaliteli degil,
    Sehir ici tuketimi biraz daha dusuk olsa guzel olurdu,
    Ekran kalitesi dusuk, geri kalanlarin tumunden memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Yari deri yari kumas koltuklarin deri kisimlari kaliteli degil,

Iyi guzel de hangi araba bu

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Yari deri yari kumas koltuklarin deri kisimlari kaliteli degil,

Iyi guzel de hangi araba bu

kusura bakmayin,
    Yeni jetta 1.4 tsi 122 ps highline dsg

• linea 2009 1.4 turbo 120 hp
    araç pederin ancak ben daha çok kullanıyorum
    yol tutuşu iyi değil insana güven vermiyor şahsen 160 dan sonra korkuyorum bu araçda virajlara yavaş girmeniz gerek yoksa paten gibi kayıyosun . yakıt tüketimi fazla benzinli olarak kullanıyorum şehir içi ankarada 7-7.5 ortalama şehir dışı 5-5.5 litreye kadar düşüyor. iç tasarımıda çok boş

• 2009 Honda Accord 2.0 kasa motora agir geliyor araba kalkmiyor 3 bin deviri gecmessen sorun yok ama biraz agresif kullanirsan deli gibi yakiyor bunlar eksilerk

Artilari
    Konforlu bir arac fiyatina gore dolu arac abarth taktirirsaniz mutlaka kesiciye sokun arabayi 👍🏼👍🏼👍🏼

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

2013 model 1.6 tdi golf comfortline

-Dunyanin gelmis gecmis en harika sanzimaniyla kombine edilmis, kusursuz premium.

• 2009 ford focus titanium otomatik. vites koluna krom malzeme kaplamışlar. malzeme tutmamış ve düşüyor. düşünce RND kısmına giriyor ve vites değiştirmek için o krom kaplamayı tekrar yukarı çekmeniz gerekiyor. enteresan bi işçilik.

bagaj kapağının plaka üstlüğüne yaptıkları krom şu an düştü düşecek.

camla göğüs arasındaki boşluğa o yukarıya göz yapmışlar ama göz çıtçıtlı açılıp kapanıyor ve ucu çok ince kırıldı japonladım narin davranmanız gerekiyor.

direksiyon etrafındaki kromlar hafif hafif atmış

arka koltukları indirdikten sonra kaldırınca emniyet kemerleri araya sıkışıyor zahmetli bi işe dönüyor

arka koltukları indirmeden bagaja ulaşamıyorsunuz seyir halindeyken. kolçakın oraya boşluk koysalardı güzel olurdu bence.

kaputta amortisör yok anasını satayım. 2006 trend mondeoda bile vardı 2009 titanium focus da yok. saçmalık.

onun dışında beğeniyorum ya.

• 2005 passat b5.5 1.8T Exclusive(son üretim)
    Yeni aldık 2 günlük önceden de comfortline düz vites kullandık samimi söyleyim yazacak hiçbir şikayet yok kullanan bilir..ses sistemi olsun,motor şanzıman olsun 4 4lük içi zaten exculisive yarı deri ısıtma falan tam araçta tek eksik sunroof (oda sorun teşkil etmiyor...

• .mpower kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun.Kaca aldiniz usta? Iste tam araba bunlar. Bi ara epey merak salmistim bunlara. Ama temizi zor. Ayrica piyasasi pahali.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.