Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
801
Cevap
34
Favori
29.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuanda aracım 2013 skoda superb facelift 1.6 TDI dsg
    Aracımdan genel olarak çok memnunum ama sevmediğim yönleri de yok değil.
    Arka tasarımı.(önünü tasarımcılar arkasını herhalde montajcılar tasarladı veya öyle denk geldi diye öyle yaptılar.zevkinize sizin.
    Arka amortisör sesi.
    Yağmurda yol sesi ama bunda üzerinde gelen pirelli lastiğin de çok etkisi var
    Kapı torpidolarında yumuşak halı kaplama olmaması çok ses yapıyor
    1.6 motor bu kasa için yetersiz ama kabul ederek aldık pek eleştirmiyorum bu yönden.
    Harici acaip memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsmsngl

City 2006
    Yol tutuş
    Yüksek hızlara zor çıkıyor
    Malzeme kalitesi civic e gore dusuk
    .
    + larini saymaya omur yetmez

Ayni aractan var vites araligi yok kisa hiz 40 50 olsun at 5, ci vitese gitmiyecegim demiyor bu sefer de hiz 90 olunca 2600 rpm oluyor 120 kmh yapinca 3500 devire geliyor cok bagiriyor 6. Vites sart az yakiyot hakkini yemeyelim ama😎😎

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 Vw Polo 1.4 Benzin Trendline;

- 75 bg olmasi kotu araba cekmiyor. 2. Vitesteki o hizlanma ve ileri gitme istegi keske tum viteslerde olsa.
    - 160 tan sonra araba savrulmaya basliyor. Lastiklerim kotu oldugu icin haliyle yol tutusuda kotu.
    - Kronik vw kapi kolu, radyo tuslari soyulmalari ve kapi dugmeleri soyulmalari.
    - Sehirici dikkat etmeme ragmen 35-40 kurusun altina dusmeyen yakit tuketimi.
    - Jant kapaklarindan gelen gicir gicir ses.
    - Ayrica 100 den sonra arac 3.000 deviri geciyor ve bagirmaya basliyor.
    - Aracim 215.000 km de olmasina karsin full orjinal degisen yok boya yok ufak tefek lokal cizikleri var full servis bakimli oldugu icin sikintisiz gidiyor.

Edit: 6. Madde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 23 Ağustos 2015; 14:16:07 >
  • Corsa 1.4 tam otomatik 2014 100 km de 13 lt x5 kullaniyorum sanki anasini satayim

• 2007 fiesta 1.4 tdcı comfort

Motor sesı ve ruzgar sesı bolca alıyor yanı yalıtım sıfır
    Intercooler olmadıgı ıcın sıcak havalarda sıkıstırınca performans dusuyor
    Donanım yok(Abs bıle extra donanım)
    Direksiyon sert
    Lastıkler ınce yanaklı turkıye uygun degıl(195-50-15)
    Amortısor takır tukur konfor sıfır
    Kronık hortum yıpranma sorunu
    120 den sonra arac besık gıbı sallanmaya baslıyor
    1.4 tdcı 1.6 tdcı dan daha fazla yakıyor ve daha gucsuz
    Direksiyon ve vites topuzu cabuk yıpranıyor
    Kol dayama yok
    Ön tampon Allaha emanet yerınde duruyor
    Arkasında travers demırı yok sonradan almak gerekıyor
    Farların aydınlatması cok zayıf ve camı matlasıyor
    On ızgara zamanla gevseyıp ıcerı su alıyor
    Klimayı acınca aracı surmek zulum oluyor (sehır ıcınde)
    Trım seslerı bolca
    Kapı dosemelerını sokerken mutlaka bıseyler elde kalıyor
    Önden tıkılasan bıle on kaput konserve kapagı gıbı egılıyor

Fazlamı gomduk ne :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 23 Ağustos 2015; 14:01:26 >

• Palio 1.2 8v dusundum ama hic bir sey olmadigi icin elestirecek bir seyde bulamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

öncelikli olarak ELEŞTRİ deyince aklınıza aracınızı kötülemek gelmesin. konu sahibi arkadaşımız demiş ki; kötü yanlarını yazarak eleştireceğim. buna OLUMSUZ ELEŞTİRİ denir.

ELEŞTİRİ: Olumlu ya da olumsuz ifadeyi gerekçeleri ile yazmaktır.

Örnek 1: clio4 aracım espli eski çorsa aracımdan daha iyi yol tutuyor. OLUMLU ELEŞTİRİ.
    örnek 2: clio4 aracımın vites topuzunda kaliteli malzeme kullanmadıkları için, 1. yılında bile deformasyonlar oluşmaya başlamış. OLUMSUZ ELEŞTİRİ.

saygılar...

Türkçemizde yanlış kullanılan ifadelerden biri daha. İnsanlar değerlendirmeyle, eleştiriyi karıştırıyor çoğu zaman. "Olumlu eleştiri" diye bir şey yoktur. Olumlu değerlendirme vardır. "Yapıcı eleştiri, yapıcı olmayan eleştiri" vardır ama olumlu eleştiri diye bir şey yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Orijinalden alıntı: nsmsngl

City 2006
    Yol tutuş
    Yüksek hızlara zor çıkıyor
    Malzeme kalitesi civic e gore dusuk
    .
    + larini saymaya omur yetmez

Ayni aractan var vites araligi yok kisa hiz 40 50 olsun at 5, ci vitese gitmiyecegim demiyor bu sefer de hiz 90 olunca 2600 rpm oluyor 120 kmh yapinca 3500 devire geliyor cok bagiriyor 6. Vites sart az yakiyot hakkini yemeyelim ama😎😎

Hocam otomatik + tüp geceleri 8.4 gündüzler 11 klima açık aslında çok memnunum

• Renault Kangoo 2004 model. Başlıyorum

Kaygan yollarda 60 geçince en ufak frende virajda takla atıp ölecekmiş hissi.
    Sert frende kızaklaması yuzunden 100'un uzerine çıkınca tırsma başlaması
    Geniş koltuk aralığına rağmen insanı kambur yapacak koltuk şekilleri.
    1 tonluk kasaya 65hp motor koymaları.
    Hayvan gibi yakıyor araba bir yakışı var benzinli arabaları kıskandırır o derece. Artı olarak uzun yolda daha fazla yakıyor ters etki yapıyor yani
    AŞIRI kısa vites uzunluğu 5.Vites 100 de araba 3000 deviri geçmeye başlıyor zaten 65hp var uzun yapamazlardı.
    Sanki yolun uzerinde değilde buzun uzerine gidiyormuşcasına her virajda yusuf yusuf olma ve arabanın takla atacak derecede sağa sola yatması.
    ÇÖPUN çöpu hoparlörleri. Yani koymasalarmış daha iyi olurmuş o derece. İnsanın radyoya dokunası gelmiyor sağolsunlar.
    1 tane AIRBAG yandaki ölsun zaten kimin ihtiyacı var
    0 donanım. Utanmasalar radyo koymayacaklar o derece.
    Başkada birşey yok. Çunku arabada birşey yok ki şikayet edelim Adamlar torosun dizel ve buyuk modelini yapalım köyde orda burda köpek gibi çalışıp bozulmasın diye yapmışlar zaten

• Konuda şu dikkatimi çekti, ne zaman "sizin için bir araçta en çok ne önemlidir" konusu açsa, insanlar iç malzeme kaliteleri çok da yüksek olmayan toyotalarını, hondalarını, mazdalarını vs savunma psikolojisinden midir bilmiyorum hep önce "güvenlik" yazarlar.

Ama bu konuda bakınca görüyoruz ki nerdeyse 10 kişiden 9'u araçlarının malzeme kalitesinden şikayetci. Buradan malzeme kalitesinin bir araçta kullanıcısında bıraktığı uzun vadeli intibanın ne kadar önemli olduğu anlaşılabiliyor. Ben her zaman araçtaki en önemli konulardan birinin işçilik ve malzeme kalitesi olduğunu söylerim. Benim için güvenlik, ikinci el değeri, az yakması, vs daha sonra gelir.
  • Cowinenge kullanıcısına yanıt
    Kangoo deyince aklima arka koltuktaki kemerlerin takildigi yer gelir aklima. Es kaza oturursan ustune adamin dunyasini karartir Onu tasarlayan muhendisin ben

• Captiva
    Hızlandıkça verdiği güvensizlik hissi
    Arka koltukların yaşam alanı kısıtlılığı

• Sadero stepway 2013 şu yeni kasa

Arabadan çok memnunuz daha hiç sıkıntı yaratmadı , kasası çok hoş mavi bakmaya doramıyorum ama bir gıcık sıkıntısı var .

Kapıların üst kısmını o kadar kavisli sivri yapmışlarki arkadaş kullanan binen buna çarpıp dursun istemişler. Her bineni uyarmaktan sıkıldım ama yinede oluyor işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Bozuk yerlerde içi tıkırtıyor.Debriyaj çok yukarıda ş.içi zorluyor ama ş.dışı daha rahat.Direksiyon hissiz ş.içi zorluyor yüksek hızlarda daha stabil oluyor.Motor sesi düşük hızlarda fazla içeri yansıyor.

Keşke marka ve model de yazsaydınız

• 2006 mondeo tdci ov

- şehir içi 9 lt/100km yakıt ortalaması (şehir dışı 6lt)
    - motor sesi ve titreşimi. (yol - rüzgar sesi yok ama motor sesine de çare yok)
    - merceklerinin küçülüğü nedeniyle xenon farların az aydınlatması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

quote:

Orijinalden alıntı: gh912

Vw cc 2.0 tdi.En kötü yanı ön konsoldan gelen çıtırtı sesi.Kesinlikle o segmentteki bir araca yakışmayan trim sesi var.Onun dışında inip binmesi biraz zor ama coupe tasarımlı bir arabayı almaya karar verdiğim için o handikapı gözardı etmiştim.Sonuçta mercedes cls de alsan inip binmesi zor olacak.

Aracınız kaç bin kmde? 55 binde şuan benimki aynı model ve şuan trim sesi falan yok.

30.000 km de.Çukurlara girildiğinde klima kontrol ünitesinin olduğu konsol çıtırtı sesi yapıyor.Zaten yapması da normal.Çok sert bir plastik malzeme kullanmışlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 Honda Civic V-TEC 1.6 125 BG

- Nubuk bej koltuklar çok kir tutuyor

- El freni kolu sağ dizime değiyor. Bu nasıl bir dizayndır anlamadım gitti açılı yapmış adamlar ?

- Sadece şoför camı otomatik oluşu

- Şehir içi yüksek yakıt

- Ama sağolsun değerini hiç yitirmedi :))
  • 2005 Grand Vitara tupte bile 350 400 yakiyor beni cıldırtıyor...

• Vallahi bilmiyorum hocam yapar mı yapmaz mı onu bu hafta uzun yola gideceğim orada görürüm sanırım
  • 2007 - Peugeot 407 1.6 HDI

-Altının yere yakın olması, alışana kadar marşpiyele zarar verebiliyosunuz.
    -D sınıfı olmasına rağmen mp3 çalmaması. (comfortlarda çalmıyor)
    -Direksiyonun Partnerdan bile sert olması.
    -Siyah renginin İzmir'de hayvan gibi ısınması ve o sıcakta klimanın soğutana kadar sizin k.çınızdan ter fışkırması.
    -Kornanın sert olması. (size yol veren birine dıt diye kısacık bir teşekkür kornası basamamanız, DAAAAT diye basıp adamı yol verdiğine pişman etmek)
    -Dönüşlerde ön direklerin görüş açısını olumsuz etkilemesi.
    -Lastik ebadının 205/60 R16 olması. Piyasada çok üretilmiyor ve 55 yanağa göre pahalı oluyor.
    -Ön kol dayamanın altındaki haznenin kılıflı iki gözlüğü ancak alması. (FD6 hondalar bu konuda çok iyi)

5 yıldır kullanıyorum, yakıtıyla, tipiyle, motor performansıyla, ses sistemi kalitesiyle, iç mekan ve bagaj genişliğiyle yukarıdaki tüm olumsuzlukları telafi edecek bir araba.
    50 bin TL aralığında bütçem olmasına rağmen şu an bile yerine koyacak bir araba bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 23 Ağustos 2015; 16:14:17 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.