Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
800
Cevap
33
Favori
29.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flonky

millet amcasının komsunun hatta hayatında yakından bile görmediği arabanın artılarını eksilerini yazmış . Ne kadar ruh hastası varsa burda.

dedi, ruh hastasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

2012 opel corsa 1.3 cdti enjoy 75 beygir

-ön ve arka çapraz görüş açıları rezalet. Zaten koltuğu en yükseğe bile kaldırsanız sracın burnu nerde bitiyor göremiyorsunuz.
    -çok fazla yol ve rüzgar sesi alıyor. Ama aracın üzerinde turanza lastikler var. Bu konuda aracı eleştiremem.
    -aracın performansı çok kötü değil ancak 1. Vites tamamen ölü.
    -debriyaj yukarda kavrıyor. Alışması zor ancak alıştıktan sonra çok rahat. Kavrama noktası da geniş bir aralıkta.
    -hararet göstergesi yok. Çok saçma.
    -arka tarafta okuma lambası yok.
    -konsolda her taraf sert plastik. Ama donanımdan dolayı koltukların bir kısmı ile kapı içeri deri. Oradan kurtarıyor.
    -araç siyah olduğu için bakımı çok zor, içi çok sıcak.
    -klima açık ve düşük devirdeyken gelen vuuuuuuuuuuv sesi. (Aynı motorlu fiorino sürdüm onda da vardı bu ses. )
    Aklıma gelirse daha yazarım. Aracımdan memnunum.

hocam ayni aractan var bende 1.4 benzinlisi. yakita makita girmiyorum da, o vuuuv sesi nedir oyle ya rezalet bendede var.

Birde direksiyonun ipleri sokulmeye basladi bende araba 35 bin km de.. sizde varmi boyle bi durum

• un momento kullanıcısına yanıt
    ve üstüne alındı ruh hastası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

-ön ve arka çapraz görüş açıları rezalet. Zaten koltuğu en yükseğe bile kaldırsanız sracın burnu nerde bitiyor göremiyorsunuz.
    -çok fazla yol ve rüzgar sesi alıyor. Ama aracın üzerinde turanza lastikler var. Bu konuda aracı eleştiremem.
    -debriyaj yukarda kavrıyor. Alışması zor ancak alıştıktan sonra çok rahat. Kavrama noktası da geniş bir aralıkta.
    -konsolda her taraf sert plastik. Ama donanımdan dolayı koltukların bir kısmı ile kapı içeri deri. Oradan kurtarıyor.
    -klima açık ve düşük devirdeyken gelen vuuuuuuuuuuv sesi. (Aynı motorlu fiorino sürdüm onda da vardı bu ses. )

hocam ayni aractan var bende 1.4 benzinlisi. yakita makita girmiyorum da, o vuuuv sesi nedir oyle ya rezalet bendede var.

Birde direksiyonun ipleri sokulmeye basladi bende araba 35 bin km de.. sizde varmi boyle bi durum

vuuv ses gelirmiş ruh hastasından bak bak bak... ve blok gelir acıtmadan....

• quote:

quote:

quote:

vuuv ses gelirmiş ruh hastasından bak bak bak... ve blok gelir acıtmadan....

tabi sabah aksam ekran karti anakarti asetto corsa derken burda sayilan araclar sana hayali geliyor allahin 'nerd'i

hadi buyu de gel abicim. konudaki en luks araba passat, neyin kafasini yasiyosun allahin fakiri

• Clio 1,2 tüplü

Gitmiyor
    Kapaklar için hazırmısın bu arada kapak yuvarlaktır zor olur bak :)) SS ler geliyor sırf senin için.. aveodan önceki renom ve el emeğim göz nurum ELLERİMLE TOPLADIĞIM BMW E21 M10

yalnız her yıl senin gibi biri çıkıyor kesin..

Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin?

• quote:

quote:

Ben aracı 1 ay önce aldım 41 bin kilometrede. Şu an 44 binde. Bende öyle bir problem yok şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu daha önce vardı "Arabasını eleştirebilen mert arkadaşlar aranıyor" ismiyle. Orada da bol bol paylaşım vardı görmeyenler için incelemekte fayda var.

Neyse 0km olarak alıp 4.5 yıldır kullandığım focus aracımda en olumsuz gördüğüm şey pütürlü asfalttaki yol sesi. Ama müziksiz araç kullanamadığım için müziği kapatmadığım sürece yol sesini duymamış oluyorum. Bunun dışında ne trim sesi ne de herhangi bir sorun yaşamadım. Bir de tabii 1.6 atmosferik 5 ileri viteslerde yaşanan klasik sorun araç 100 km/h yi geçince 3bin devre yaklaşıyor, 105 km/s de 3bin devir oluyor. Yani 120 sabitle otobanda gideyim desen müzik kapalıysa motor sesi rahatsız edici oluyor. Sırf bu yüzden turbo dizel 6 ileri bi araca geçesim var. Leon 1.2 tsi 6 ileri de mantıklı bu konuda.
  • 2007 megane 2 otomatik vites 1.6 tüplü

ayda 1 usta beni görmezse mutlaka arar nerde kaldin diye

- 1.80 boyumla normal sürüş pozisyonunda kol dayama çok geride kalıyor
    - 4 vites olması 110 3000 devir
    - kapı içi kolları soyulmuş
    - takirsi tukurtusu çok
    - bütün çukurlar ciğerimi sizlatiyor
    - gaz tepkisi çok kötü
    - hızlanma diye bişey yok bazen gaza fazla yüklenip koltuğa yapisma efekti yapıp kendimi kandiriyorum
    - direksiyon şehir içinde çok sert ama sanayiye gidince servislerin içindeki fayans zeminde mükemmel hafif oluyor sırf bu yüzden sanayi önünden gecerken ustaya selam verme bahanesiyke dükkanın icinde bir iki tur atıyorum
    - çukura girince hoparlörlerden 3d efekti aliyorum klarnet sesi arka soldan gelirse darbuka ön sağdan geliyor

dahası da var aklıma gelirse eklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kapaklar için hazırmısın bu arada kapak yuvarlaktır zor olur bak :)) SS ler geliyor sırf senin için.. aveodan önceki renom ve el emeğim göz nurum ELLERİMLE TOPLADIĞIM BMW E21 M10

yalnız her yıl senin gibi biri çıkıyor kesin..

Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin? Arabanı Eleştirebilir misin?

tipe bak arabalara bak

fakir dedim ZIR fakir ciktin bide kapak diyor yazik biz bide bu tipleri ciddiye alip forumda yazisiyoruz. reelde gorsem yuzune bakmicagim tipler burda AL BU DA SANA KAPAK HIH triplerine giriyor.yazik

Boyle haykırdığına göre kapağa dik oturmuşsun .. geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 23 Ağustos 2015; 23:18:20 >
  • Başta söyleyeyim arabam 1993 model HB 1.5 motor Lada Samara. Bir ton arızası var elbette. Sonuçta 22 yaşında. Ben herkesin tahmin edebileceği ve üç aşağı, beş yukarı tüm Lada Samara araçlarda olan şeyleri yazacağım.

-Yol tutuşu çok köt....... Pardon. Yol tutuşu yok. 40 la bile virajlarda bana korku veriyor araba.
    -Fena ses var içeride. Dışarıda duran adam o kadar ses duymuyordur.
    -Benden önce ki sahibi deri parçaları bulunan kılıflar tercih etmiş. Hava kaç derece olursa olsun sırtım yanıyor deri parçalar yüzünden.
    -Yazın çok sıcak oluyor. Soğutma denen şey yok gibi...
    -Arabanın hızlanması çok tatlı eyvallah. İstediğim hıza da erişebiliyorum. Bu da güzel... Ama bu dediklerim boş kalıyor frenler yüzünden. Frene güvenmediğim için rahat edemiyorum zaten hız ne olursa olsun. Takip mesafesi bırakıyorum çokça.
    -Benim aracıma özel olabilir ama sürekli elektrik arızası çıkartıyor.
    -Gövde çok kalitesiz plastikten üretilmiş. Paramparça olmuş. Ve sürekli ses çıkartıyor.
    -Arka koltuk için bacak mesafesi yok gibi geliyor bana. Çok kısa bırakmışlar.
    -Tüp çok yer kaplıyor. İki valiz almıyor bagaj yeri geliyor.
    -Direksiyon park ederken işkence aleti oluyor. Felaket ağır geliyor bana.
    -Devir saati yok. Millet soruyor misal ben arabayla alakalı bir şey anlatırken; devir kaçtaydı o sırada diye muhabbet içinde. Konudan birden uzaklaşıyorum. Bazen gözlerim doluyor. Ve çok saçma geliyor. Nasıl devir saati olmaz bir arabada ya.

Daha yazsam yazarım aslında. Ama şimdilik bu kadarla yetineyim. :)
    Çoğunlukla ihtiyacımı karşılıyor sağolsun. Ama yolcu ve şoföre güven, rahatlık vermiyor. Orası kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades18 -- 24 Ağustos 2015; 1:21:33 >

• Fiesta 2013
    - Bozuk yollarda fazla gürültülü ve rahatsız
    - O plastik hız kesicilerden geçmek.. anlatılmaz
    - Bu arabanın ideal hızı en fazla 90 - 110 km. 120'ye çıkınca direksiyon yumuşuyor ama benim arabadaki bir sorun da olabilir, servise göstermedim daha
    - Onun haricinde çok atik, kıvrak, ideal şehiriçi arabası.
    - Baz paketinde gelen müzik sistemi oldukça iyi.
    - 50 yanak lastik yetersiz geliyor lastikleri değiştirirsem 60 yanak düşünüyorum. Konforda belki iyileşme olur.
    - Başka sözüm yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ma_ce_racı

Fiesta 2013
    - Bu arabanın ideal hızı en fazla 90 - 110 km. 120'ye çıkınca direksiyon yumuşuyor ama benim arabadaki bir sorun da olabilir, servise göstermedim daha
    - 50 yanak lastik yetersiz geliyor lastikleri değiştirirsem 60 yanak düşünüyorum. Konforda belki iyileşme olur.
    - Başka sözüm yok.

Yalniz, 60 yanak lastik takinca zaten kotu olan yol tutusunun daha kotu olacagini dusunuyorum.Bunu da goz onunde bulundurun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 24 Ağustos 2015; 10:31:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ma_ce_racı

Fiesta 2013
    - Başka sözüm yok.

Fieasta alcaktım herkes o arabaya öyle bir sorunlu dedi ki korktum alamadım içimde hep ukte olarak kalıcak sanırım.

• 2001 Ford Focus Ghia Sedan 1.6 100bg 150.000km
    aracımdan gayet memnunum ancak her araçta olduğu gibi bazı soğuduğum noktaları var aracın
    - Kronik rolanti sorunu ( boğaz kelebeği, rolanti zınbırtısı temizlendikten sonra düzeldi ama nadirde olsa bazen yapıyor)
    - Bozuk yollarda trim seslerin fazla olması
    - Rüzgar ve yol sesi
    - Sanırım kronik olan dikresiyonu sağa veya sola çevirdiğimizde gelen lok sesi
    - Lpg de arıza ışığı yakması
  • Astra h 2011 Benzinli

-Bu arabayı performanslı kullancaksan petrol kralı olman gerek.
    -Aptal direksiyon.
    -iç trim senfoni orkestrası.
    -Süspansiyon sistemine amortisör koymayı unutmuşlar.

Şimdilik idare ediyor seviyorum keratayı.
  • 2012 Model Symbol Aut.

-Yol tutuş çok kötü. Önceden Palio vardı ondan da kötü sanırım :D Özellikle gidiş geliş tek şeritli yollarda keskin virajlar varsa 30-50 ye kadar mecbur iniyorsunuz 70-90la girdiniz mi hemen dışarı atıyor. (belki lastiklerimi yenilemem de gerekiyor olabilir.)
    -Arkada Hoparlör yok. Müzik dinlemeyi severim arabada arkada da hoparlör olsa iyidi camları açınca yol sesinden zaten müziği duyamıyorum.

Geri kalanı ihtiyaçlarımı karşılıyor sıkıntı yok.
  • Benim eski araba. Konfor yok demişsiniz ama size heç katılmıyorum. Direksiyon-koltuk-vites konumlaması bence birçok araçtan çok daha iyi ve spor. Yol sesi aldığı doğru ama davlumbazlara pütür püskürterek (50 TL) ve arka koltuk-bagaj tabanına ucuz battaniye atarak passatlaştırabiliyorsunuz. Donanıma gelince, es paketlerde otomatik klima var, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, abs+ebd var, 4 cam otomatik, yeter napalım 2002 model sonuçta.

Gaza basmaya doyamadım o arabada ben

Şimdiki kendi aracımı eleştireyim, şu an Linea kullanıyorum:

-Direksiyon çok sert
    -Tam otomatik cam yok
    -1. vites hantal (yakıt ekonomisi için böyle yapılmış ama ben sevmiyorum)
    -Teyp tuşları çabuk soyuluyor, sırf zedelenmesin diye çok nazik kullanıyorum.
    -Paso ampul patlatıyor nedense.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.