Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dark Territory , Dark Territory Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
800
Cevap
33
Favori
29.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: CoppeR.

92 model Lada Samara,

- konfor
    - klima
    - direksiyon ve koltuk ısıtma
    - direksiyon kontrollü radyo
    - sun roof
    - çelik jant
    - Cruise Control
    - devir saati
    - iyi baş ve iyi diz mesafesi
    - iyi vites geçişleri
    - ...

daha bir çok sayabileceğim özellikler bu araçta YOK.
    Az yakar çok kaçar, cruise control olmasa da jikle var

(Bu arada araç benim değil babamın, aracım olmadığı için onu eleştirdim)

Hız sabitleyici görevini yapan jikle ne oluyor ?

Hocam aslında tam anlamıyla hız sabitleyici değil, Jikle karbüratörlü eski model araçlarda bulunur ve soğuk havalarda falan jikle açılarak motorun boğulmasını önler ve ısınmasını sağlar.
    Wikipedia'dan okumak istersen buyur; Tıklayın.

• Daha önce ya bu konuya ya da buna benzer bir konu daha vardi, ikisinden birine cevap yazmistim ama hangisiydi hatirlamiyorum, o yüzden tekrar yazayim;

2012 model makyajsiz güncel kasa FB7 Civic 1.6 Elegance Otomatik vites:

- Tasarim göreceli fakat aracin önü ne kadar güzelse arkasi da o kadar çirkin. Poposu kalkik duruyor. Arkadan hiç bakasim gelmiyor bazen.
    - Iç tasarim olarak güzel fakat malzeme kalitesi inanilmaz kötü. Kokpitteki bazi malzemeler A sinifi, çogu malzeme B sinifi kalitesinde.
    - Bu araç çok yakiyor! 11-12,6 litre arasinda geziniyorum Istanbul içinde. Uzun yolda da çok basmazsan ve araç çok dolu olmaz 6 litre civarlarinda yakiyor. Garanti disi kalacak olmasa gidip aninda LPG taktiracagim ama su 6 yillik garantiden vazgeçemiyorum.
    - Araç bence 125 beygirmis gibi gitmiyor. Özellikle klima hemen performansa etki ediyor. Klima açik ve araçta 4 kisiyseniz uzun yolda gram yokus sevmiyor, sürekli devirli kullanmaniz gerekiyor.
    - Yol tutus ne çok iyi ne de çok kötü ama 2008 model Corollamiz birazcik daha iyi yol tutuyordu sanki.
    - Honda'nin boya kalitesini genel anlamda begenmiyorum, bu araçta da iyi degil (Daha önce 2004 Civic'imiz vardi onu da begenmiyorduk.) Tam olarak nasil açiklayacagimi bilemiyorum bu maddeye ama boyanin kaliteli olmadigini gözlemleyebiliyorsunuz.
    - Aracin orijinal müzik sistemi çok da kaliteli degil. Vasat diyebiliriz.
    - Aracin kapidaki kol dayamalari ve cam açma butonlarinin oldugu kisimlar soyuluyor ki bu kronik bir problem. Honda bunu kabul ediyor ki 2013 ve sonrasi üretimlerde teflon benzeri bir malzeme kullanmaya baslamislar. Bir kez garantiden degisti fakat tekrar soyuluyor. Israrla o teflon gibi olan malzemeyi takmiyorlar uyumlu oldugu halde.
    - Aracin yagmur sensörünün algisi bence çok iyi degil. Ya çok hizli ve erken ya da çok geç ve yavas çalisiyor. Sürekli ayar yapmam gerekiyor, sanki yagmur sensörü yokmusçasina yagisli havalarda elim silecek koluna gidiyor sürekli.
    - Havalandırma kanallarından sürekli bir sıcaklık geliyor ve bu da kronik ve çözümü olmayan bir problem maalesef. Klima açık olmayan sıcak ve ılık havalarda baya bir sıkıntı oluyor bu durum, can sıkıcı.

Simdilik aklima gelenler bu kadar. Ekstra bir seylere daha dikkat edersem düzenlerim bu mesajimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 27 Ağustos 2015; 0:02:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness_ec

Daha önce ya bu konuya ya da buna benzer bir konu daha vardı, ikisinden birine cevap yazmıştım ama hangisiydi hatırlamıyorum, o yüzden tekrar yazayım;

2012 model makyajsız güncel kasa FB7 Civic 1.6 Elegance Otomatik vites:

- Tasarım göreceli fakat aracın önü ne kadar güzelse arkası da o kadar çirkin. Poposu kalkık duruyor. Arkadan hiç bakasım gelmiyor bazen.
    - İç tasarım olarak güzel fakat malzeme kalitesi inanılmaz kötü. Kokpitteki bazı malzemeler A sınıfı, çoğu malzeme B sınıfı kalitesinde.
    - Bu araç çok yakıyor! 11-12,6 litre arasında geziniyorum İstanbul içinde. Uzun yolda da çok basmazsan ve araç çok dolu olmaz 6 litre civarlarında yakıyor. Garanti dışı kalacak olmasa gidip anında LPG taktıracağım ama şu 6 yıllık garantiden vazgeçemiyorum.
    - Araç bence 125 beygirmiş gibi gitmiyor. Özellikle klima hemen performansa etki ediyor. Klima açık ve araçta 4 kişiyseniz uzun yolda gram yokuş sevmiyor, sürekli devirli kullanmanız gerekiyor.
    - Yol tutuş ne çok iyi ne de çok kötü ama 2008 model Corollamız birazcık daha iyi yol tutuyordu sanki.
    - Honda'nın boya kalitesini genel anlamda beğenmiyorum, bu araçta da iyi değil (Daha önce 2004 Civic'imiz vardı onu da beğenmiyorduk.) Tam olarak nasıl açıklayacağımı bilemiyorum bu maddeye ama boyanın kaliteli olmadığını gözlemleyebiliyorsunuz.
    - Aracın orijinal müzik sistemi çok da kaliteli değil. Vasat diyebiliriz.
    - Aracın kapıdaki kol dayamaları ve cam açma butonlarının olduğu kısımlar soyuluyor ki bu kronik bir problem. Honda bunu kabul ediyor ki 2013 ve sonrası üretimlerde teflon benzeri bir malzeme kullanmaya başlamışlar. Bir kez garantiden değişti fakat tekrar soyuluyor. Israrla o teflon gibi olan malzemeyi takmıyorlar uyumlu olduğu halde.
    - Aracın yağmur sensörünün algısı bence çok iyi değil. Ya çok hızlı ve erken ya da çok geç ve yavaş çalışıyor. Sürekli ayar yapmam gerekiyor, sanki yağmur sensörü yokmuşçasına yağışlı havalarda elim silecek koluna gidiyor sürekli.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Ekstra bir şeylere daha dikkat edersem düzenlerim bu mesajımı.

Helal olsun valla kolay kolay civic,corolla,jetta sahipleri aracının eksilerini yazmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1999 Megane Scenic 2.0 bugün bir deneme yaptım bir eksi daha çıktı
    -Virajlara hızlı girince çok fazla yana yatıyor ve insanı bayaa tedirgin ediyor.Ama çok şükür kolay kolay yoldan çıkmıyor nasıl bişi anlayamadım.Ne kadar yan yatsada yoku bırakmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın modelini belirtmek istemiyorum fakat arka kısımda oturanlar için çok basık bir model bundan rahatsızım sadece. =)
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Laf olur diye demiyosun degil mii. Hadi soyle soyle cekinme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam, "otomobil" sonuçta. Hiç anlayamıyorum o arkadaşları, onlar böyle yaptıkça insanlar Vw'den, Honda'dan, Toyota'dan soğuyor. Boşu boşuna beklentileri yükseltmeye gerek yok.

Ama şu da var ki, rakipleri 60-70 bin bandındayken ben bu aracı deri koltuk opsiyonu da dahil 52.000 TL gibi bir fiyata aldım. Bana göre artıları daha fazlaydı ve benim beklentilerimi karşılıyordu. Cebime kalan 5-10 bin TL de bu eksikleri az da olsa kapatıyor doğrusu.
  • 2002 Fiat Doblo

- Ön koltuklardaki aşırı sportif (kapıda Cargo yazıyor) ve aynı derecede rahatsız edici kafalıklar. ( O kafalığı koyan mühendise en içten sevgilerimi yolluyorum)

- Olmayan süspansiyon. Yoldaki bütün çukurları hissettiriyor. (Ön koltukta kafanızı kafalığa yasladığınızda etkisi süper )

- Opsiyonel olarak aldığımız 2+1 katlanir koltuklar. Ortadaki koltuğun kafalığı sabit olduğu için koltuk katlanmadan garip bir sekilde kaliyor.

2009'da ön kapıyı kol dayama yerinden kapatırken kol dayama yeri elimde kalmisti geri taktim sapasaglam duruyor

- surgulu kapiların yarım kangal sucuğa benzer kollarından biri parlak diğeri mat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Aracımın modelini belirtmek istemiyorum fakat arka kısımda oturanlar için çok basık bir model bundan rahatsızım sadece. =)

Opel tigra muhtemelen?
    Forumda en sevdigim uyelerden birisin. Her mesajini severek eksiliyorum ve cok sevimlisin. haberin olsun istedim.

• Eksi basmak sizi rahatlatıyorsa basın gitsin.Eksi,artının bir önemi yok benim için ego tatminine yaradığını düşünüyorum sadece.Görüşünüzü belirttiğiniz için teşekkür ederim.Keyifli geceler. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutay86

2014 golf 7 tsi higline
    -start stop sürekli olarak kapatılamıyor,aracı her çalıştırdığımda düğmesine basıp kapatıyorum
    -orta konsolda yer alan bilgi ekranının çözünürlüğü düşük ve yavaş çalışıyor
    -siyah kumaş kaplamalar özellikle kapı içlerinde basit görünüyor
    -225/45-17 jantlar konforu olumsuz etkiliyor
    -hız sabitleyiciyi açmak için sırayla üç düğmeye basılıyor ve dikkat dağıtıyor,daha basit olabilirmiş
    -piyano boyası kaplamalar tozu ve parmak izini çok belli ediyor,sürekli temizlemek zorunda kalıyorum
    -gösterge tablosu camını adi plastikten yapmışlar,ilk silişimde harita gibi çizik oldu
    -arka kapıların üstü sert plastik,önceki kasada yumuşaktı
    -silecekte yavaş fasıla seçeneği yok,sadece yağmur sensörü seçeneği var o da hafif yağmurda geç çalışıyor,elimle sürekli tek seferlik silme yapıyorum

Otomatik silecek yokmu hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness_ec

Daha önce ya bu konuya ya da buna benzer bir konu daha vardı, ikisinden birine cevap yazmıştım ama hangisiydi hatırlamıyorum, o yüzden tekrar yazayım;

2012 model makyajsız güncel kasa FB7 Civic 1.6 Elegance Otomatik vites:

- Tasarım göreceli fakat aracın önü ne kadar güzelse arkası da o kadar çirkin. Poposu kalkık duruyor. Arkadan hiç bakasım gelmiyor bazen.
    - İç tasarım olarak güzel fakat malzeme kalitesi inanılmaz kötü. Kokpitteki bazı malzemeler A sınıfı, çoğu malzeme B sınıfı kalitesinde.
    - Bu araç çok yakıyor! 11-12,6 litre arasında geziniyorum İstanbul içinde. Uzun yolda da çok basmazsan ve araç çok dolu olmaz 6 litre civarlarında yakıyor. Garanti dışı kalacak olmasa gidip anında LPG taktıracağım ama şu 6 yıllık garantiden vazgeçemiyorum.
    - Araç bence 125 beygirmiş gibi gitmiyor. Özellikle klima hemen performansa etki ediyor. Klima açık ve araçta 4 kişiyseniz uzun yolda gram yokuş sevmiyor, sürekli devirli kullanmanız gerekiyor.
    - Yol tutuş ne çok iyi ne de çok kötü ama 2008 model Corollamız birazcık daha iyi yol tutuyordu sanki.
    - Honda'nın boya kalitesini genel anlamda beğenmiyorum, bu araçta da iyi değil (Daha önce 2004 Civic'imiz vardı onu da beğenmiyorduk.) Tam olarak nasıl açıklayacağımı bilemiyorum bu maddeye ama boyanın kaliteli olmadığını gözlemleyebiliyorsunuz.
    - Aracın orijinal müzik sistemi çok da kaliteli değil. Vasat diyebiliriz.
    - Aracın kapıdaki kol dayamaları ve cam açma butonlarının olduğu kısımlar soyuluyor ki bu kronik bir problem. Honda bunu kabul ediyor ki 2013 ve sonrası üretimlerde teflon benzeri bir malzeme kullanmaya başlamışlar. Bir kez garantiden değişti fakat tekrar soyuluyor. Israrla o teflon gibi olan malzemeyi takmıyorlar uyumlu olduğu halde.
    - Aracın yağmur sensörünün algısı bence çok iyi değil. Ya çok hızlı ve erken ya da çok geç ve yavaş çalışıyor. Sürekli ayar yapmam gerekiyor, sanki yağmur sensörü yokmuşçasına yağışlı havalarda elim silecek koluna gidiyor sürekli.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Ekstra bir şeylere daha dikkat edersem düzenlerim bu mesajımı.

o kapı kollarını biz değiştirdik 2013 den sonra olan teflonumsuyu taktılar

• quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Aracımın modelini belirtmek istemiyorum fakat arka kısımda oturanlar için çok basık bir model bundan rahatsızım sadece. =)

Woswos

• fiat marea 2001 elx
    1.önü karga burnu gibi park yerinde acaba sürtermiyim düşüncesi var (park yerinden 8 defa baktım)
    2.gaz pedalı ile fren pedalı çok yanaşık kundura ile kullanılmaz
    3.arabayı çalıştırırken reno 12 gibi sallanır sonra sakinleşir
    4.klima açıkken şaha kalkıyor
    5.fiat ın yapacağı kasetçalar ancak bu kadar olur
  • Hayatımda bu kadar berbat bir plastik boyası görmedim,dokunsan kalkıyor resmen.
    İçeriye fazla yol sesi alıyor.
    Bunların dışında bayılıyorum araca o ayrı tipine kurban :))

• Abi işte o benim arabada yok. Active Plus paket 2011 model

Dynamic paketlerinde şoför koltuğunun sol tarafında açma kolu var; ama bende yok?
  • Abi işte o benim arabada yok. Active Plus paket 2011 model

Dynamic paketlerinde şoför koltuğunun sol tarafında açma kolu var; ama bende yok?
  • Siz mi o teflonumsu olanla değiştirilmesini istediniz yoksa onlar direkt o maddeyle mi değiştirdiler acaba?
  • 2011 era

Kasis ve cukur limiti 30 ondan sonra her Kasis ve çukurda kafam tavana değiyor

Uzun yolda 80den sonra lastik sesi alıyor yok düzgünse 100den sonra almaya başlıyor

• Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Motor 1.3 95 hp yeterince seri yakıtı düşük. İci sınıfına göre geniş. Yol ve motor sesini deli gibi alır. Süspansiyonu serttir. Müzik sistemi fena değil iş görür. Kronik klima kompresörü hatası vardır değişse de ayni arızayı verir. Uzun yolda yorar. Otomatik vites rampada kaçırır.

Nissan Primera Special Edition

Motor 1.6 100 hp uzun yolda sıkıntı yok rampada sıkıntı . İci geniş ferah kullanımı rahat. Özellik yaşına gore dolu. Kronik distribütör arızası vardır. Yol ve motor sesini alır. Alt takim bana gore diğer japonlara nazaran zayıf. Yakıtı çok iyi lpg de gayet az yakıyor.

Honda civic 1.6 110 hp vtec ls manuel

Performans iyi kalkışta aşırı seri yakıtı fena değil. Müzik sistemi vasat , yol ve motor sesini deli gibi alır. Direksiyondan gelen kronik ses arızası vardır. Alt takim sağlam. Sürücü koltuğunda kronik sıkıntı var. Donanım fakiri bir araç. Mıcırlı yolda tikirtidan kafa ağrıtır.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.