Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
33
Favori
29.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kusuru yok. Kusursuz oldugu icin satmiyorum zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Aracim 2011 civic fd6 130 km de baslayan ruzgar sesinden baska dediklerin bende yok.o da bizim 508 de bile oluyor. Altinin alcak olmasi hosuma gidiyor daha hic surtmedim. Genelde 140 150 km hizlarla yolculuk yaparim ozellikle gece. Lastik sesi yol sesi beni rahatsiz edecek seviyede degil. Zaten 140 la giderken 3000 devirin altinda kaliyor hem 17 18 kurus yakiyorum hemde hizli yolculuk yapabiliyorum. Bakim harici servis nedir bilmem. Gerisi teferruat. Babamin clio her ay servise gider. Bacanak golf 6 yi servise goturmekten bezdi ve satti. Eski aracim punto ile 2 3 ayda bir servise giderdim. Artik kafam rahat hersey 10 numara elestiricek bir tek nokta yok

yahu sürekli uzun yol yapması gerekiyor arkadaşımın 1 seneliğine. manavgat, antalya arası 2 hafta sonra civic'i sattı direkt. yol sesinden ağrı kesici alıp duruyorum diyordu.

ve sizin araçta yol sesi yok ha. kutsanmış falan mısınız ?,

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Dostum kusura bakma ama altındaki araca objektif olarak bakamıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu arada bu arac zayif yol tutuyor diyorsaniz bence biran once kaliteli bir lastige gecin. Yol tutus muazzam derecede iyi.

Aracınızın yol tutuşu iyi ama asla muazzam değil sana aynı modeldeki focus,astra,mazda 3 e binmeni tavsiye ediyorum

• hiç yeni focus 3,5 dizel kullanan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

mini cooper 2013

benzin çok yakıyor.
    sıcak havalardan soğutma/havalandrma çok ses çıkarıyor
    servis aşırı pahalı. 3 ayda bir servise gitmek zorunda kalmam da cabası

Ne gibi sorunlardan dolayi gidiyorsunuz hocam 3ayda 1 servise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdns

quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

mini cooper 2013

benzin çok yakıyor.
    sıcak havalardan soğutma/havalandrma çok ses çıkarıyor
    servis aşırı pahalı. 3 ayda bir servise gitmek zorunda kalmam da cabası

Ne gibi sorunlardan dolayi gidiyorsunuz hocam 3ayda 1 servise

ya tutturamadık bir ayar. normal 10000 km servisine gittim. sonra bir küçük ses geldi bir daha gittik. sonra 15000 de bir kontrol daha sonra ön balata dedik. sonra 25000 de bir daha sonra arka balata sonra gene klima filan bakımı sonra gene servis bakımı sonra bir thermostat'da sıkıntı çıktı ona gittik sonra gene bakım daha 50000 bakımını yeni yaptırdım araba 52000 de gene ön balata değişcek diyor 1500 km sonra. yani zamanlama tam denk geldi. biraz da ondan oldu. 50000'e kadar ücretsiz bakım vardı şimdi o da yok geçirecekler parayı :)

araba işte derdi bitmiyor. 2-3 ayda bir masraf çıkartıyor. benim önceki arabalar da hep öyle denk geldi. lüks araba olunca güvenip ustaya da veremiyorsun. başka iş açacak başıma diye ama servisin de dürüst davrandığını düşünmüyorum. ön balatalardan ses bile gelmiyor daha değiştirmeyeceğim sanırım bu sefer.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

2007 megane 2 otomatik vites 1.6 tüplü

ayda 1 usta beni görmezse mutlaka arar nerde kaldin diye

- 1.80 boyumla normal sürüş pozisyonunda kol dayama çok geride kalıyor
    - 4 vites olması 110 3000 devir
    - kapı içi kolları soyulmuş
    - takirsi tukurtusu çok
    - bütün çukurlar ciğerimi sizlatiyor
    - gaz tepkisi çok kötü
    - hızlanma diye bişey yok bazen gaza fazla yüklenip koltuğa yapisma efekti yapıp kendimi kandiriyorum
    - direksiyon şehir içinde çok sert ama sanayiye gidince servislerin içindeki fayans zeminde mükemmel hafif oluyor sırf bu yüzden sanayi önünden gecerken ustaya selam verme bahanesiyke dükkanın icinde bir iki tur atıyorum
    - çukura girince hoparlörlerden 3d efekti aliyorum klarnet sesi arka soldan gelirse darbuka ön sağdan geliyor

dahası da var aklıma gelirse eklerim

• eleştiremiyorum çünki dünyanın en harika arabası.
    Dacia logan

• 2013 comfortline tdi Manuel
    Gösterge dandik
    Alt kapı köşeleri dandik
    Pedal konumları uzun insanlar için güzel değil
    Orta konsol çok eski görünümlü ve boş
    Tek güzel yanı 61000 TL alıp 70000 TL satma 😊

• quote:

Aracim 2011 civic fd6 130 km de baslayan ruzgar sesinden baska dediklerin bende yok.o da bizim 508 de bile oluyor. Altinin alcak olmasi hosuma gidiyor daha hic surtmedim. Genelde 140 150 km hizlarla yolculuk yaparim ozellikle gece. Lastik sesi yol sesi beni rahatsiz edecek seviyede degil. Zaten 140 la giderken 3000 devirin altinda kaliyor hem 17 18 kurus yakiyorum hemde hizli yolculuk yapabiliyorum. Bakim harici servis nedir bilmem. Gerisi teferruat. Babamin clio her ay servise gider. Bacanak golf 6 yi servise goturmekten bezdi ve satti. Eski aracim punto ile 2 3 ayda bir servise giderdim. Artik kafam rahat hersey 10 numara elestiricek bir tek nokta yok

Kafa utuleyen yol lastik sesi zayıf yalıtım yüksek devirde kafa utuleyen motor sesi,140 ile giderken iç kapı acacaginin ordan içeriye hava girmesi ,clio dan kötü malzeme kalitesi,zayıf işçilik nolacak?

• Aile aracımız 2005 vtec es

Arka tampon tırnaklarından sürekli çıkması
    Kaputu kapattığımda çıkan zeytin yağı teneke sesi ( Yanımda birisi varken kaputu kapatmıyorum )
    Mp3 çalar olmaması
    Kolçak içi çok dar ve kilitinin hemen kırılması
    Tazikli sudan dolayı yan kapılarda ezikler olması
    Camların çok yavaş kapanıp açılması
    Sadece şöför camının tek bir dokunuşla inmesi
    Sunroof düğmelerinin aşağıda olması

Aklıma gelenler bunlar.
  • Araç Symbol 1.4 lpg li
    -Yol tutuş yok.
    -Otobanda rüzgardan uçacak. 130 üzerine çıkmayın
    -Konfor, sürüş keyfi malumunuz hiç yok.
    -Plastik aksam çok fazla bir kaza durumunda sonunu düşünmek istemiyorum.
    -Iç mekan komple sert plastik sesten bol bir şey yok.
    -Performans düzlükte iyi fakat yokuşta ter döküyorum hele 4 kişi olunca tam eziyet.

Birazda artıları söyleyeyim:
    +Az yakıyor.Utanmasa araba bindiğim için üstüne para verecek.
    +Yedek parça ve işçilik gayet ucuz. Motordan anlayan usta çok fazla.

Şimdi sorsalar tekrar symbol alır mısın diye önünden geçmem ama bütçe buna yetti. İleride değiştirip clio sport tourer alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuzDirty -- 1 Eylül 2015; 12:42:51 >

• Angelica kullanıcısına yanıt
    97 model arac bir kere eşşek gibi gidiyor al sana kusur biraz objektif olun ya satsan zaten 13 e zor satarsın birader

• quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

97 model arac bir kere eşşek gibi gidiyor al sana kusur biraz objektif olun ya satsan zaten 13 e zor satarsın birader

Dalga mı geçiyorsun ne 13'ü. Arabayı bir yere çektiğim zaman gören sat bana diyor. Kilometresini gördüklerinde 20K küsür teklif ediyorlar ama satmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı yeni değiştirdim.önceki aracım;
    2004 Opel Vectra 1,6 comfort
    -kronik arızaları (arka salıncak,ön salıncak vb)
    -Ön takımdan gelen bilinmeyen sesler sesi bir an için kestim sanıyorsun 10 gün sonra tekrar bir bilinmeyen.
    -Lpg ye uyumlu bir motoru olmadığından sanırım yağ yakma problemi ben senede 40000 km araç kullanıyorum 2 haftada bir 1 litre yağ eklemek zorunda kalıyordum.
    -Amortisorden gelen tak ve tut sesleri konsoldan bilinmeyen trim sesleri.
    -lpg ile giderken hamle yapman gereken yerde gazı kökleyince aracın tekleyerek (sanki derin nefes alıyor) harekete geçmesi.
    -ve arabanın size verdiği benim her an bir yerim bozulabilir haberin olsun hissi.
    Şimdiki aracım alalı 10 gün kadar oldu Honda Civic 2013 ELegance Eco otm.
    -ilk ve en cok dikkatimi çeken sürücü tarafındaki camı indirdiğimde kapının esneme yapması ve yuksek hızda saolsun cam acıkken oradanda hava alması,
    -donanımı full bir aracın hala sinyal verdikten sonra dönüşü yapıp tekrar sinyal kapamak zorunda olmak.
    -bozuk yollarda yada bozuk satıhlarda aracın inanılmaz içeriye ses alması,
    -Aracın koltuk ısıtması var ama bel desteği yok malesef,
    Not: Burada 2 aracın olumsuz bulduğum yönlerini yazdım Vectraya 5 sene bindim herseye ragmen memnundum aracımdan. şu anki araçtanda memnunum.

• İki adet OPEL aracım var.

Birisi 2011 Model Opel Ashtra H 1.3 Cdti ( 60.000 KM );
    Ben bu araba hakkında yorum yapmaya bıktım artık, garajda yatıyor, lanet olsun diyorum, alıcısı çok, ama başka alacak araç yok, satamıyorum.
    -Bunu üreten mühendis, tekniker yada test pilotu " yahu buna biz neden 4 ileri kartal direksiyonu koyduk ? " demediler. Dedemin 83 Model 12 TSW'si ile bana göre aynı. İtiraz edenler çıkabilir, abartıyorsun diyenler olabilir ama bana göre böyle. Tam bir üretim faciası direksiyon kutusu var.
    - Koltukları haddinden sert oturuyorsun bir böyle yahu nereye oturdum diyorsun.
    - Klima kullanımı bu kadar zor yapmak hususi çaba istiyor bence. Oraya bir adet AC On-Off butonu koymak bu kadar mı zordu ? Bu kadar mı maliyetliydi ? İnanın bilgisayarda bir işlem yapmak gibi bir şey, önce koca butona tıkla oradan AC için tıkla, açılsın, aynı şekilde kapansın. Tam bir FAİL durumu.
    - Yukarıda belirttiklerim herkes için geçerlidir diye düşünerek, bir şikayetim daha var, şanzıman. Şanzıman ve motor uyumu. 95 Hp turbo beslemeli bir motorsun. 1. ve 2. vites aralığın neden bu kadar rezalet. Rampa yukarı ya bağırtacaksın, yada 2 de bayıltacaksın. İstediği bu. Öylede yapıyorum.
    Başka şikayetlerim pek yok, trim sesi yok, sert süspansiyon seven birisiyim şikayet edemem. Tipi herkes tarafından beğeniliyor. Ancak benim garajımda yatıyor. Emekli olan babama verdim haftada bir ya biniyor ya binmiyor.

2.Aracım Opel Vectra C, 2004 Model, 119.000 KM'de.
    Bu araçtan ben net keyif alıyorum.
    11 yaşına basmış bir araçtan hala keyif alıyorum. Şikayet edilebilecek hususları, 1.6 motorun bu araçta gidiş sorunu. Maalesef böyle bir sorun var. Ancak zamanında bu aracın yüksek hacimli halleri de satılmış. İsteyen onu alabilirdi. LPG ile uyumlu ancak ben taktırdım taktıralı sorun yaşıyorum.
    Şikayet olarak, klima güç kısma açma butonum kafasına göre takılıyor, kapatayım diyorum 7. üfleme gücüne geliyor, teyip ses açma butonum kısayım derken açıyor, klima açma kapama saçmalığı bunda da var yine bilgisayar operatörü gibi açmanız gerekiyor.
    Birde görüş açısı biraz sıkıntı yaratabiliyor.
    Benzinde bineyim derseniz 50 Krş şehir içi yakabiliyor.

Hayırlı günler.. Saygılar.

• madhasan06 kullanıcısına yanıt
    Civiclerdeki esneme kronik sorun gibi bir sey usta. Vtec kasalarda da var ondan. Sanirim kapi malzemesi kotu

• 2001 Mercedes S600 long. eksileri;
    - yedek parça ve işçilik fiyatlarının yüksekliği
    - V12 motorun cazibesine kapılırsan yakıt tüketimi çok yükseliyor
    - Çok uzun olduğu için AVM'lerde park ettiğimde önden yarım metre dışarda kalıyor
  • Broadway: iç mekan daracık, kesinlikle aile aracı değil. hele bir de bagajda tüp varsa sadece işe gidip gelmelik bir araçtır.

Megane 2 HB: çok hassas bir araç , parçaları dökülüp elinde kalabilir, mekanik veya elektriksel aksamları ansızın bozulabilir, yol tutuş berbat altı yerden yüksek olduğu için dağa bayıra çıkarken alt yere sürtmez ama virajda tehlike arz ediyor.

Fiat Marea: Farları zayıf yanar, Motoru hararet yapmaya çok meyillidir, ben yaşamasam da üst kapak contası yakan birçok Marea vardır.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.