İyi akşamlar herkese, aracım 2012 1.2 tdi Polo, son 1 aydır arabanın arka tarafında bi yerden şşşşş sesi gibi, su şırıltısı sesi gibi, hava kaçırma sesi gibi.. bu söylediklerime benzer bir ses geliyor.. bugün de çalıştırırken hava soğuk olmamasına rağmen araba rölantisini koruyamadı sarsıntıyla stop etti. Eskiden beri aracımda düşük vitesteyken silkeleme, rölantide titreme sorunları var ve bir defa enjektör işemesi sebebiyle yolda kalmıştım.. o yüzden ben sorunun hala enjektörlerden birinde veya birkaçında olduğunu düşünüyordum bugün aklıma o dediğim hava sesi gibi olan ses nedeniyle mazot pompası sorunu olma ihtimali de geldi. Sizce sorun ne olabilir? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexissanchez -- 8 Ekim 2021; 2:18:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabanın arka tarafından gelen şşşşşş gibi şırıltı şeklinde hava kaçırma sesi !!
-
-
Güncel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlattığın kadarıyla hocam sorun depoda bulunan pompanin hava alması gibi duruyor. Pompa hava aldığı için yakıt basincindaki değişim rolanti problemlerine sebebiyet verebilir.
Düzgün periyotlarda ile mazor filtreni değiştirmediysen tıkanan filtre depoya karşı basınç yapmış olabilir. Sonuçta bu basınç en zayıf yerden kendini dışarı atmaya çalışacak kendini dışarı attığında ise yakıt hattı basıncın düşecek.
Sonuç olarak depo da bulunan filtreyi kontrol et ve oring diye anılan contaları değiştir. Hemen akabinde mazot filtrenide değiştir ama kesinlikle orijinal tak. Sonra bilgisayardan aracı çalıştırıp hafif devir vererek yakıt hattı basıncının stabil olup olmadığını kontrol ettir. Bence sorunların çözülür.
Değerli görüşlerin için sağol hocam. Ustaya gittiğim zaman sorunu nasıl anlatmak lazım sence?
Güncel
arka koltuğu kaldırınca yakıt pompası kapağı görünüyor mu? Havadar bir yerde açıp bakarak sesin kaynağını bulabilirsiniz belki.
-
arka taraftan ve su sesi dediğiniz için egsoz dan kaynaklı olabilir. bir egsozcuya götürün. arac egsoz gazını düzgün tahliye edemiyorsa boğularak stop etmesi kuvvetle muhtemeldir.
-
@alexissanchez hocam ustaya diyeceğin şu; depoda bulunan pompayı ve o ringleri kontrol edelim. Mazot filtresini değiştirelim. @Kaygerya arkadaşın dediği gibi egzozda problemli olabilir onu da bir kontrol ettirmekte fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 8 Ekim 2021; 10:23:30 > -
Arkadaşlar bugün sanayiye gittim sorun mazot pompasından dedi ancak hiç bakıp incelemeden direkt değişimi gerekiyor falan dedi. Malzeme de sipariş falan edilecek olması nedeniyle pazartesiye kalacaktı ve benim yarın şehir dışına çıkmam gerekiyor. Fiyat ise en az 1000’den başlar dedi. biraz sürüş yaptığımızda bir sıkıntı yok arabada falan dedi usta ben de geri eve döndüm. Bu pompayı daha açmadan sadece koltuğu kaldırmayla değişmeli demesi normal mi acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexissanchez -- 9 Ekim 2021; 14:44:3 >
Komple değişmesi gereksiz bence. Şamandıra motor vesaire hepsini değiştirelim demiş. Alacağın parçanın orijinali kadar iyi olup olmadığı da muallak. Dediğim gibi sökülerek temizlenmesi ve contalarının değiştirilmesi gerekiyor. Daha sonra mazot filtresinin sökülerek depodan giden borulardan hava basılarak temizlenmesi ve yeni mazot filtresi ile toplanması gerekiyor.
Zaten araba ticareti yapanlar ve ustalar için arabanın yürümesi yeterli. Her araba normal onlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 9 Ekim 2021; 16:6:47 > -
Haklısın hocam katılıyorum sana, e şimdi sanayideki ustaya da bizden iyi anlar diye yok öyle değil böyle denmiyor. Velhasıl bir şey yaptırmadan geri döndüm. Napmam gerekiyor bilmiyorum valla zaten dün frene basınca fıs diye hava sesi de gelmeye başladığını fark ettim. Biraz moralim bozuldu
Güncel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X