Şimdi Ara

Arabanın Nerelerinde Boya Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi 25 bin tlye araç bakıyoruz ve bu fiyattaki araçlar illaki kazali boyalı vs. oluyor. Ama neresi boyalı olsa sıkıntı olmaz? ışte bunu bilmiyorum. Mesela 2006 model 1.4 benzin+lpg 140.000 de sağ çamurluk, sağ on ve sağ arka kapı boyalı bir punto 23.500 e alınır mi?
    ve asıl soru Su: arabada kaç parça boya olursa mazur görülebilir? ve nerelerde olursa? mesela kaput boyaliysa sakin alma diyebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boya olmaması insanı psikolojik rahatlatıyor. Yani araç boyasızsa kazasızdır izlenimi uyandırıyor. Mesela tavanda boya varsa kaçın o araçtan büyük sıkıntılar yaşamış olabilir. Yani temizlik amaçlı boya var deniyorsa bence aracın temizlenmeden önceki fotoğrafları da olmalı yani nereden bilcem ki sağının solunun dağılıp tekrar toplanmadığını. Bunu çok abartmamak lazım ama şahsen ben aracımı boyatıcak olsam önce sonra diye fotoğraflarını çekerim. Satacağım zamanda şu sebepten dolayı boyattım buyur bu haldeydi der alıcıya gösteririm. Ama malum sitede sürekli al-satçılar çalıştığı için bu dediğimin yapılması hayalden başka bi şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaçe -- 22 Eylül 2015; 1:18:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaput boyası - motora ve şaseye darbe geldiği hissi yaratıyor tehlike

tavanı söylememize gerek yok

yani kaputta olcağına kapıda olsun daha iyi gibi bi durum var ortada.

kapı yamulur düzelir. ama kaputun altında bi servet yatıyor

• Hocam arabanin neresinde boya oldugu degil o boyanin neden orada oldugu onemli.Mesela kaputun ustune bir sey dusmustur gocuk cekerken boya catlayip boyanmistir veya adam birisine arkadan vurmustur icerde ne var ne yok gitmistir kaputta boyanmistir.Bunlar farklı durumlar kisi bu boyanin neden orada oldugunu kanitlayabiliyorsa ve makul bir fiyattan veriyorsa alinir.

Ben kendim icin konusayim bir satici kaputun gocuk yuzunden oldugu icin boyanmis oldugunu soylesin fakat elinde fotografi olmasın diger bir satici aracin gunes yanigindan komple boyali oldugunu söyleyip fotograflari vb. herseyi gostersin komple boyali olani alirim diger aracta biri dese o araba birisine arkadan vurup iceriyi dagittigi icin boyanmis kaputu baksana burdan belli oluyor dese icim rahat etmez ama komple boyali arac ucuza gelir ucuza gider.

Bu yuzden komple boyali arac candir

• Tavan hariç sıkıntı yok, kendim 5 parça boyalı araç aldım kullanıyorum. 2006 model benimkide, şaside filan oynama etme yoksa birşey olmaz, neredeyse 10 yıllık araç boyasızını bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi birşey.

• tavanda boya yoksa al gitsin, fiyatta biraz indirim yapmaya çalış dicem ama lpgsi var büyük ihtimal onu eklemiş
  • Fiyatı normal bence dinamik paket mi? 3 parça boya eğer güzel boyanmış ise sorun yok ama löp löp macun kullanılmış oda çatlamış ise ben kabul etmem açıkçası :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boya kısmına pek takılmayın ben boyasız 4 parça değişik araç gördüm çıkma aynı renk orj takmışlar vida yerlerine ayar çekmişler ohh mis değişensiz boyasız.... böyle alacağına boyalı al daha iyi
  • TAVAN KAPUTTA BOYA YOKSA ALINIR DİĞER YERLER ÖNEMİ DEĞİL
  • Merhaba.
    Tercihler farklıdır ama benim için motor ve mekanik önce gelir gerisi teferruat.
  • Eski aracımda iki çamurluk iki değişik kaza sonucu değişmişti, farlarda değişmişti tabiki. Kaputta sadece tırnak kadar boya atması olduğu için boya vardı. Millete sorsan büyük hasarı olmuş alma derdi. Ama aracım kasko üzerinden yetkili serviste yapıldığı için ve orjinal parçayla yapıldığı için kullanırkende satarken de sorun yaşamadım.

İşlem gördüyse faturasını sorun orada değişenleri görebilirsiniz.

Millet boyalı diye satamam korkusuyla paslı çürük araçlarla gezer olmuş. Kardeşimin oturduğu sitede bir araç var. Tavanında boya atmış boyamamışlar, en son gördüğümde tavanında 5-6 cm çapında bir pas oluşmuş araba tavandan çürüyecek ama sahibi boya olmasın diye o şekilde kullanıyor. Boyalı tavan kaza anında sıkıntı yaratmaz ama çürük tavan canınıza mal olabilir.

• Eğer şase de işlem yoksa neresi boyalı veya değişmişse bana göre sıkıntı yok.
  • şasi veya kaporta işlem görmemişse ve macunsuz boya yapılmamışsa alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

şasi veya kaporta işlem görmemişse ve macunsuz boya yapılmamışsa alınır.

aracı alırken ekspertizde şaside işlem yapılmış mı, yamukluk vs. var mı anlayabilirler mi yoksa usta vs. mi görmesi lazım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.