Şimdi Ara

arabanın ön göğüsü söktürecek haller ne olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ön göğüs sökümü sıkıntılı işmiş bu yüzden sökümü gerektirecek halleri bilirsek önceden önlem almış oluruz o yüzden sorayım dedim

hava yastığı-direksiyon,sinyal kolu veya direksiyon sistemi ile alakalı sökümler olsa ön göğüsü çıkarmak gerekmez diye biliyorum

teyp içinde ön göğüs sökülmüyor yada gösterge saati içinde pek sökülmüyor

bu durumda sadece havalandırma sistemi,yani havalandırma motoru,havalandırma ayar düğmeleri vede düğme resistansı varmış

bazı arabalarda havalandırma motoru içeride olduğu için sadece ondan dolayı göğüs sökülüyormuş,ayar düğmeleri bozulursa ön göğüs sökmeye gerek yok diye biliyorum,düğme resistansı konusunu bilmiyorum

bu durumda ön göğüs sökümü zahmetli işi için havalandırmayı orantılı kullanmak gerekir ve bu şekilde önlem alınabılır

sonuc olarak tek ön göğüs sökmeyi gerektirecek hal havalandırma motoru diyebiliriz,bazı araclarda boyle,bazen konu acan soranları gorunce bu konuyu acayım dedim

• Kalorifer kazanı mı peteğimi neydi onun değişiminde sökülüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veni60

Kalorifer kazanı mı peteğimi neydi onun değişiminde sökülüyor
    sıcak su kalarüfer peteği var gaz pedalının üstünde sağa dogru bakan yerde oluyor
    oda bazı modellerde sol yandan tak cıkar olabılıyor,göğüs sökülme gerektırmıyor

hatta bazı modellerde havalandırma motoruda sag alttan tak cıkarlı oluyor,ama klıma petegı ıcın göğüs sokulurmu bılmem

pek klıma peteklerı zarar gormeyebılıyor,yanı araba alırken göğüs sokmeyı gerektırmeyecek araclar olabılır
  • Göğüs sökülüp takıldıysa ses eksik olmaz kim ne derse desin

• silikon sıkıyorlar oyle takıyorlar sorun kalmıyor kım nederse desın
  • Ben ön tarafı kendim sökmüştüm teyp takmak için

Herhangi tirim sesi yok segmanları kırmadıkça sorun olmaz

Ama ön konsol tamamen sökükdüyse o zaman sıkıntı olabilir çünkü o zaman her şey çıkıyor

Ön konsol tamamen sökülmüş araç pek tercih sebebim olmaz özellikle yeni ise eski araç ise takılacağım en son nokta olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Nisan 2020; 15:58:37 >

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    ön göğüsle ön konsol başka şeyler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fabrikada robotik montajla oturtulan Göğüs normal şartlarda sökülmez, servis yapılabilir boşluklar vardır işi bilen bir usta ya da servis kataloglarinda bu bölümde bulunan parcalarin nasıl değişebileceği yazar.

Ancak kaza durumunda yenilenmesi gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

ön göğüsle ön konsol başka şeyler
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    15 yasındakı arac ya havalandırma motoru bozuk ve degısmıs olur yada bır ıkı sene ıcınde arıza cıkarır sonucta degısmesı gerekır
  • Linea

• dijital klimalı birçok araç klape arızasından dolayı ön göğüsün sökülmesine neden olur. birçok markada kronik sıkıntıdır. sökülmeden halletmek mümkün değildir.

bazı araçların teybi, göstergesi vs çok rahat sökülürken bazıları gerçekten işkence ile sökülür. tamamı sökülmese de bir kısmını söküp takmak gerekebilir.

kalorifer petekleri bu konuda öncüdür, yaşı olan arabalarda sökülme sebebi olabilir. kısacası göğüs içinde arıza yapacak herhangi bir durumda sökülmesi takılması normal.

son bir ihtimal kaza yapar, hava yastığı açar. eğer mantıklı biriyse ve parasına acımıyorsa kazasız bir araçtan çıkma torpidoyu kaza yapmış araca aktarır. airbag tamiri vs. yaptırmadan yapılan bu işlemde de sakınca yok. ama kaza yaptığını saklamak bence bir sakınca.

• Peugeot 207 model araçlarda genellikle ön göğüs kabarması problemi oluşuyor. Bunun da çözümü komple söktürmek dışında olmuyor. Ben bilerek söktürmek istemiyorum, orijinalliği kalması adına. Fakat bazen de canım çok sıkılıyor, belkide söktürebilirim..
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.601462719876080.1073741830.510587538963599&type=1

• Sel basmıştı tavana kadar dayımın symbolü onu söküp yıkamışlardı selde bir sebep. Ufak tefek izler vardı tornavida yaraları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bişey sorucam ama ciddiyim günde 2-3 konu açmadan rahat edemiyormusun?

• fiat punto/bravo ve yeni ön göğüslü linealarda kronik yolcu airbag kapağı çatlaması vardı. ön göğüs sökülüyordu bunun için...
  • arabayı tamıre goturdukce orada ıncelerım bu haftada tamıre goturdum ve orada baska aracların arızalarınıda ıncelıyorum o yuzden gordukce gunde 5,10 hatta 100 konu acıyorum ama herkes bırseyler ogrenıyor
    konu acmanın bır zararı yok sanırım,ama bos muhabbet olsun dersenız o ayrı
    yılların şöförleri sorun yapmıyor ama yenı ehlıyetı olan 17 yasındakı kısıler bu işlerle ılgılenmedıklerı ıcın konuları sıkıcı bulabılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 23 Nisan 2020; 14:22:6 >
  • Her araçta kalorifer tertibatı için sökülmezken bazı araçlarda mecburen sökülüyor veya diğer aksamlar, özellikle eski araçlarda sökülmesi gerekiyorsa tam bir problem bir sürü plastik parça kırılıyor zamanla gevremeden dolayı eksik gedik cıvatayla takan bir ustaysa trim seslerinden deli oluyorsunuz babamın 85 model ascona'sı vardı 12-13 yıl önce satmıştı hatta satarken kalorifer peteği arızalanırsa ara beni sökmesi kolay bunlarda vites kolu önünde sadece ara parçayı söküp ulaşılıyor bilgin olsun demesine rağmen aramayıp direk olarak oto elektrikçiye komple torpidoyu söktürmüş daha sonra sesten dolayı kahrolarak babamı aramıştı ondan sonra midem bulandı diye satmış opellerin genelinde de bu şekilde bilginiz olsun yani gidipte komple torpido söktürmeyin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.