Şimdi Ara

Arabasinin subablarini değistiren var mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Cruze model arac sahibiyim. Daha once de aracin yokusta olsun kalkista olsun hizlanma suresinde olsun performansiyla ilgili sikayetvari konu acmistim. Aracim su anda yokusta hiz ivmesi kazansa bile uzun yokuslarda cekmiyor. Hizlanmalari ani degil. Subaplarinda problem olabilir dediler. Aracinin subablarini degistirdikten sonra performans acisindan hissedilir bir degisiklik farkeden oldu mu? Su an sadece arac isinmadan bindiginde stop etme sorunu var. Masraf yapmak istemiyorum daha fazla. Ama bu performans sorunu da ortadan kalkacaksa degistirebilirim. Gorusleriniz icin tesekkurler.

• araç lpg li herhalde?
  • 3. Silindirde problem çıkması sonucu 190 bindeki 1.4 motorlu reno aracımızın tüm subaplarını değiştirmiştik. Performansta bariz bir iyileşme hissetmiştim %10 kadar. 800-900 lira civarı tutmuştu sanırım 2 sene önce
  • Arac lpg li ama benzinde de ayni... Bilmiyorum biraz tuhaf ama aracin gunu gununu tutmuyor. Bazen lpg de iken benzinden daha iyi surus keyfi veriyor. Bazen araba akiyor bazen tikali gibi hissediyorum. Vites gecislerinde mesela icindeki adami salliyor. Gaz pedali devriyaj iliskisi bi gunu gununu tutmuyor. Arac 1.6 bu arada
  • Bu birazda aracin kilometresine bağlı 200k altîndaysa 2bine yaptırıp 50,60k yaptıktan sonra satarsın. Tipik lpgli arac arızası.
  • 90 000 de su an evet
  • Hocam Cruze'ların kronik sorunu o. Motor hafif olsun diye alüminyum alaşım subap kullanılıyor bu motorlarda. Lpg'nin de yanma ısısı benzinden yüksek olduğu için subaplar eriyor. Geneşde motor açılıp çelik subap takılıyor. Tabiki de motor performansı artar, eğer bundan başka bir sıkıntı yoksa.
  • Tahminle kendiniz teşhis koymayın. Şikayetiniz varsa düzün bir ustaya kompresör testi yaptırın. Hic tahmin etmediğiniz bir yerde olabilir problem. Ya da sadece kuruntu yapıyor olabilirsiniz. Bu gözler motoru bitmiş yağ yakan torneonun canlı ı gidişine bakıp kendi sağır ama motoru tertemiz torneosunu kurcalata kurcalata mahfettiren adam gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 10 Temmuz 2019; 2:27:41 >
  • Astra aracım vardı. onda değiştirmiştim. ecotech motorların çoğunda subab arızası oluşur.
    emin olmak için kompresyon testi yaptırmanızı öneririm. çıkan sonuca göre silindirler birbirine eşit çıkmıyorsa ve düşük çıkıyorsa o silindirdeki subaplar sorunludur. yerine çelik takıldı. aracın performansı artmış, motor rahatlamıştı.
  • Geçmiş olsun GM'nin sorunlu motorları her daim baş ağrıtıyor.

Yeni kasaların da sıfır araçta blok patlatmaya kadar ilerlettiler işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Hocam Cruze'ların kronik sorunu o. Motor hafif olsun diye alüminyum alaşım subap kullanılıyor bu motorlarda. Lpg'nin de yanma ısısı benzinden yüksek olduğu için subaplar eriyor. Geneşde motor açılıp çelik subap takılıyor. Tabiki de motor performansı artar, eğer bundan başka bir sıkıntı yoksa.
    sallama şıh hazretleri sallama. subaplar alüminyumdan üretilmez. tamamı çelik alaşımıdır. bilmeden sallaması ne güzel değil mi?
  • lpg subaplari yemis. celik taktir. ben cruze ile yokuslari 3. vitesle cikiyorum . lpg hic takmadim
  • quote:

Orijinalden alıntı: realitych

lpg subaplari yemis. celik taktir. ben cruze ile yokuslari 3. vitesle cikiyorum . lpg hic takmadim
    alayı çelik zaten.
  • Bujiler sökülüp kompresyon testi yapılacak. Oradan kesin tehşis konur.

Ben yaptırdım. Önceden son vites rampa çıkan araba 2 vites düşürüyordu. ortalama 7.5-8lt lpg yakan araba bi yerden sonra 10-11lt lpg tüketmeye başladı. Ardından egzantik sensör hatası alınca tamam dedik iyice gitti ondan sonra subap değiştirildi.

Olay sadece subap değiştirmek değil. Üst kapak sökülüyor. Subaplar alıştırılıyor. Bu arada kaliteli subap lastikleri taksınlar sonra araba subap lastiklerinden yağ kaçırabiliyor. Subap yuvaları vs. üst kapak taşlaması, orijinal üst kapak contası derken incik boncuğundan ötürü 2bin TL üzeri tutuyor özel servislerde. Subap takımı yanılmıyorsam 500tl civarında diğer işçilikler ve malzemelerle tutuyor.

Mümkünse antifriz ve saf su işini kendiniz çözün. Motor komple söküldüğü için antifriz ve çeşme suyu konuyor

Subap yaptırdığım araba şu anda 80bin km daha yaptı şimdilik bir sorun gözükmüyor ama 10-20bin km sonra tekrar isteyecektir

• Subap yapilmadan once son surat 165 i gecmiyordu. O derece olmustu yani. Yapildigi gun teste ciktik 195 i gordu. Uzun yolda gqza yuklenince bagirma olurdu, bitti. Stop etmeler bitti. Yakit azaldi. Daha binmeyi dusunuyorsaniz yaptirin. Supsan kullanin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquique

alayı çelik zaten.

Alıntıları Göster
    yeni arabalarin cogunda aluminyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: realitych

yeni arabalarin cogunda aluminyum

Alıntıları Göster
    uydurma dostum. bana kanıt göster. ahmet ustanın mehmet ustanın dediğini yazma. kanıt istiyorum. ben sana onlarca kanıt gösterebilirim. aramızda metalurji mühendisi varsa, o zaten bana hak verecektir. alüminyum subap yoktur. bunu unut.

• quote:

Orijinalden alıntı: iquique

sallama şıh hazretleri sallama. subaplar alüminyumdan üretilmez. tamamı çelik alaşımıdır. bilmeden sallaması ne güzel değil mi?

Alıntıları Göster
    Piyasa tabiriyle dedim hocam. Ha ama magzeyum ile alüminyum karıştırmışım. Dediginiz gibi subaplar zaten çeliktir, fakat alaşım çeliktir. Magnezyum oranı yüksek alaşım çelikler bizim ustaların "magnezyum" tabir ettiği tiplerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Piyasa tabiriyle dedim hocam. Ha ama magzeyum ile alüminyum karıştırmışım. Dediginiz gibi subaplar zaten çeliktir, fakat alaşım çeliktir. Magnezyum oranı yüksek alaşım çelikler bizim ustaların "magnezyum" tabir ettiği tiplerden.

Alıntıları Göster
    Magnezyum subaplarda çeliğin içine katılmaz. Mg genelde alüminyum alaşımlarda kullanılır. Subap konusunda alüminyum ve magnezyum metallerini unutun hocam. Konu Janta gelirse hatırlayabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.