Şimdi Ara

HONDA´nin kaportasi bu kadar mi dayaniksiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
22.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar dun babamla honda bayilerini dolastik. honda civic almaya karar vermistik zaten 1 aydir ama ilk defa hondaya binmek nasip oldu.arabanin kaporta haric diger ozelliklerini begendim.gorusu, oturusu, tavan yuksekligi falan filan...ama kaportasi teneke gibi ya.elle vurdugunuz da ya da dokundugunuzda dahi sanki kola kutusu tutuyorsunuz...hondaci dostlarim beni kandirdiniz :) honda al diye tamam haklisiniz motoru falan cok iyi ve honda alicaz zaten ama siz bi honda kullanicisi olarak bu durum hakkinda ne dusunuyorsunuz???

cevremde hondalara bakinca bayagi bi kaporta göcügü goruyordum zaten.ozellikle kapi yanlarinda ve tampon bolgelerinde.sizler deneyimlerinizi anlatirmisiniz.ne bilim bu kadar kolay mi göcüyor yani??? elimle ittirince dahi iceri goctu ya.yaylaniyor resmen parmak kuvvetiyle...

zaten duymustum ses yalitimi yi degil, sac kismi ince diye ama bu kadarini da beklemedim ya :(
    yani pek guven hissetmedim arabaya karsi.ya da surerken icim rahat etmicekmis gibi geliyor.guvenli gelmedi bana.araba dedigin biraz sole kendini gosterir dokundun mu tak tak etmez mi??? siz honda kullanicilari olarak tecrubelerinizi anlatirmisiniz.o kadar hevesliydim ki civic´e karsi ama moralim bozuldu ya.hevesim kirildi resmen :(

herkese sevgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinokan -- 5 Mart 2006; 18:15:27 >

• icine sinmediyse sakin alma

daha sonra pisman olursun,gözün diger markalarda olur

bence bir kac alternatif daha bak,öyle karar ver

durduk yere psikolojini bozma

japonlarin tek sevmedigim yönleri güven hissi vermemesi ve yol gürültüsü
  • şimdi ona bakarsan tabi honda güvensiz gelebilir.ama bir alman otomobili kullanıcısı olarak bende japonların o yönünü sevmiyorum.araçlarında tokluk sağlamlık hissi yok.ama motor ve tüketim 10 üzerinden 10.ama bakma güvensiz duru ama hondalar sağlamdır.sadece altını çarpmamaya dikkat et.eğer alacaksan honda al.ama alman otomobilleri falan çok sağlam durur.ayrıca bir ayrıntı söyliyim.mesela honda civicların kapı döşemelerini sökersen en son metal kısım kalacak şekilde .hani cam motoru falan filan ın olduğu kapının üzerinde sadece naylonla kapatmış olduklarını görürsün.ve on naylonu sökersende yerine yapıştırman güç oluyor.bu accenttede böyle civictede böyle.ama golf ün kapısını aynı duruma gelene kadar söktüğünde karşına bissürü vidayla tutturulmuş saç çıkar.söksen bile yerine takabilirsin işte buda alman ekolünün ufacık bir ayrıntısı.

• quote:

Orjinalden alıntı: aydinokan

arkadaslar dun babamla honda bayilerini dolastik. honda civic almaya karar vermistik zaten 1 aydir ama ilk defa hondaya binmek nasip oldu.arabanin kaporta haric diger ozelliklerini begendim.gorusu, oturusu, tavan yuksekligi falan filan...ama kaportasi teneke gibi ya.elle vurdugunuz da ya da dokundugunuzda dahi sanki kola kutusu tutuyorsunuz...hondaci dostlarim beni kandirdiniz :) honda al diye tamam haklisiniz motoru falan cok iyi ve honda alicaz zaten ama siz bi honda kullanicisi olarak bu durum hakkinda ne dusunuyorsunuz???

cevremde hondalara bakinca bayagi bi kaporta göcügü goruyordum zaten.ozellikle kapi yanlarinda ve tampon bolgelerinde.sizler deneyimlerinizi anlatirmisiniz.ne bilim bu kadar kolay mi göcüyor yani??? elimle ittirince dahi iceri goctu ya.yaylaniyor resmen parmak kuvvetiyle...

zaten duymustum ses yalitimi yi degil, sac kismi ince diye ama bu kadarini da beklemedim ya :(
    yani pek guven hissetmedim arabaya karsi.ya da surerken icim rahat etmicekmis gibi geliyor.guvenli gelmedi bana.araba dedigin biraz sole kendini gosterir dokundun mu tak tak etmez mi??? siz honda kullanicilari olarak tecrubelerinizi anlatirmisiniz.o kadar hevesliydim ki civic´e karsi ama moralim bozuldu ya.hevesim kirildi resmen :(

herkese sevgiler....

ben bir accord kullanıcısıyım, 2006 model. kaporta bence gayet iyi, çok ciddi bir kaza geçirdim geçtiğimiz kurban bayramında ailemle beraber burnumuz bile kanamadı, hemde 2 milyar civarı bir fiyat çıktı ki 120 ile bariyerlere vurarak, sağ arka çamurluk arka tampon ve sağ stop değişmişti.. yani anlatmak istediğim gayet güvenlidir hondalar. ama yumuşaklığının sebebi parçaların kabine kaza anında az hissettirmesi için, ama tabiki bir golf kadar civic den tokluk beklememelisin buda ayrı, güvenli olsa bile bir vw bir volvo gibi değildir. Yinede benim gözümde doğru seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 5 Mart 2006; 18:36:01 >

• Evet Honda arabaların kaportası ince oluyor, içleri de dolgusuz galiba ki böyle yankı yapıyor. İsterseniz aynı paraya Astra bakın derim 0 km. Veya 2. el piyasası şu an çok uygun. Çok uygun fiyatlara Bora bakabilirsiniz.
  • sağlamlık kaportaya tak tak vurmakla anlaşılmaz. O bizim millete özgü bir olay. "Abi vururum kaportaya, sesi toksa araba sağlamdır" diye olmuyo işte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

sağlamlık kaportaya tak tak vurmakla anlaşılmaz. O bizim millete özgü bir olay. "Abi vururum kaportaya, sesi toksa araba sağlamdır" diye olmuyo işte...

çok doğru.mesela meganların ön çamurlukları plastik ama euroncapta 5 yıldız alıyorlar.kaportaya bakarak aracın sağlanmılığını anlayamazsınız.onu anlayan sizin bizim herzaman çevremizde bulunan bilmiş abilerimiz amcalarımızdır heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapi degisimi ya da boya?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Honda sorun falan çıkartmaz iidir ama dediğin gibi Güvenlik pek iyi değil.
    Zaten yenisi gelmek üzere. İçiniz rahat edecek mi? Yenisi çok güzel gibi. Ben olsam almazdım
    Eski bi civic kullanıcısıyım. Arabadan bi kere bile şikayet etmedim. Sadece sıkıldım
  • zaten ikince el alicaz...yoksa yenisi beklerdim ben de

yaw ole basit degil tabiki yok kaportaya vurunca ses sole bole saglam degil bilmem ne...babam bu isin piridir zaten otomotiv sektorunde calisiyor makina muhendisi, araba uretiminin alasini bilir.almanciyiz biz de arabalardan iyi anlar babam.ozellikle alman arabalrindan sonra ben civic´e dokununca cikan sesten rahatsiz oldum.olay bu.ve sizle paylasmak sizin yorumunuz almak istedim yoksa bi sese gore saglam degil demek istemiyorum yanlis anlasilmasin. bu arada accord a baktim o zaten super canim ona lafim yok sadece honda city ve civic beni rahatsit etti o kadar...
  • Tokluk konusunda haklısın,Civic bir Golf veya Astra kadar tok bir araba değil.

Ama kaporta sacının inceliğiyle güvenliğin pek bir alakası yoktur. Bu forumda çoğu kişi bu konuyu karıştırıyor. Civic'in kaportasının ince olması güvensiz olduğu anlamına gelmez.

Önemli olan arabanın çarpışma esnasında gerilimi yolcu kabininin mümkün olduğu kadar dışarıda tutabilmesidir. Yani sacın 3cm olması ya da 10 cm olması seni kurtarmaz. Oluşan enerjinin başka bölgelere absorbe edilmesi yolcuları kurtaracaktır. Honda güvenli otomobiller üreten bir markadır. En çok satan modeli Civic'te de güvenliği hiç bir zaman ihmal etmeyecektir. Euro NCAP testlerinde Civic, Focus,Golf 4 ve Astra ile aynı düzeyde güvenlik notu almıştır.
  • evet dostum haklisin absorve etmesi bakimindan honda ole sanirim.ama birde bu isin masrafi var. yani bi ufak carpmadan dahi iceri gocerse kaporta masraf iste al sana.ne bilim bu acidan da soruyorum ben aslinda...
  • parçaları o kadar pahalı değil ve, çabuk göçen bir yer çabuk da eski haline getirilebiliyor, eğer tamponda yarılma vs yoksa misal, vurukları sıfır gibi düzeltebiliyorlar, o yüzden masrafları da çok olmuyor. Dediğim gibi, accord da sağ arka çamurluk ön çamurluğa kadar olan bir parça, sağ tarafın tarısından fazlası.. onla beraber arka tampon 2 park sensörü algılayıcısı ve sağ arka stop değişti ve 2 milyar civarı bir fiyat çıktı sigorta karşıladı ama ben 4 5 den aşağu beklemiyordum, yetkili servisin verdiği bir fiyat bu tabi, maslak çiftkurtlar.
  • Honda civicin sacı da iyidir motoru da.Bildiğim kadarı ile bu araba çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştı.Sacı senin dediğin kadar zayıf olsa böyle bir sonuç ortaya çıkmazdı.
  • sacı ince ama güvenlikle hiçbir alakası yok bunun. civic 1050 kg civarında bir ağırlığa sahip sanırsam (ls den bahsediyorum). ve adamlar bu ağırlığı kaportada ve motor aksamında kullandıkları hafif malzemeye borçlu.bu durum kullanıcıya yakıt tasarrufu ve 9.2 s de 0dan 100e çıkmak gibi lüksler sunuyor.
  • Zaten önden çarpma testinde 11 puan almış pek te iyi değil... Ya bu araba eski teknoloji, onca araba varken bu alınır mı ?

Sağ baştan saymaya başlasak, Astra,Mazda3,Megane,Leon,c4,Golf,Focus bunlardan birini seçmek varken niye 6 yıllık bir arabayı seçiyorsun anlamadım...

Tasarımı da eskidi artık... İlla Honda dersen yenisini bekle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Zaten önden çarpma testinde 11 puan almış pek te iyi değil... Ya bu araba eski teknoloji, onca araba varken bu alınır mı ?

Sağ baştan saymaya başlasak, Astra,Mazda3,Megane,Leon,c4,Golf,Focus bunlardan birini seçmek varken niye 6 yıllık bir arabayı seçiyorsun anlamadım...

Tasarımı da eskidi artık... İlla Honda dersen yenisini bekle...

sifir almiyorum ki 2. el olacak
  • hondanın kaportasının çok yumuşak olmasının sebebi yayalar ile çarpıştığında yayaya daha az zarar vermek için yani yaya güvenliği için
  • quote:

Orjinalden alıntı: vw.bora

hondanın kaportasının çok yumuşak olmasının sebebi yayalar ile çarpıştığında yayaya daha az zarar vermek için yani yaya güvenliği için

Doğru söylemişsin. Honda yaya güvenliğine en çok önem veren firmadır belki de.

Selamlar
  • kaporta her araçta öyleki....
  • 2. el alacaksan al gitsin...Artık iyi bakarsın arabaya bişi olmaz. 4 yıldız var kötü değil...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.