Şimdi Ara

HONDA´nin kaportasi bu kadar mi dayaniksiz? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
22.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen sene 2005 civic ile 70 km süratle bariyere çarpıp 3-4 metre havalanıp tam ön cam sol üst köşeden yere inmek suretiyle 7 atarak başaşağı durabildim. burnum kanamadı, (3 ay geçmeyen emniyet kemeri morlukları dışında) 3-4 metre yükselen 1000 kg üzerindeki arabanın tavanın sol üst köşesinden yere düşerek takla atmasına rağmen kabinin içine hiçbirşey olmaması oldukça etkileyiciydi, normal olarak araç pert oldu ve aynı araçtan bir tane daha aldım (kasko sagolsun) bu sefer 2006 ancak şanssızlık oki bu kez en az 90 ile gelip 60 derecelik acı ile sağ arka kapıdan sol ön çamurluğa kadar vurup beni refüje çıkarmak suretiye bu kez yalnızca iki takla attırarak vuran bir hyundai sayesinde malesef ikinci civicimde pert oldu ama benim yine burnum kanamadı, ve tabiiki bu kez yeni civiclerin fiyatları sebebiyle gidip Jazz aldım, artık benim için hep honda tek honda birebir test ettim yaşadım güvenlik on numara!!!
    her halukarda arabanıza ne olursa olsun güvenmeyin emniyet kemeri takmadan 1 km bile gitmeyin!!!

• arkadasım gecmıs olsun...9 candan ıkısını yemıssın kaldı 7....ncap testlerını yapan manken gıbısın masallah ..allah korusun............
  • quote:

Orjinalden alıntı: drvanilya

arkadasım gecmıs olsun...9 candan ıkısını yemıssın kaldı 7....ncap testlerını yapan manken gıbısın masallah ..allah korusun............

akşam aakşam güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün.

• arkadaşlar geçenlerde discovery de mercedes ve diğerlerinin kaporta ve dayanıklılık testlerini ölçüyolardı.Mercedesin kaportasında denedikleri matkap ı daha sonra diğer markalarada denediler ama aynı matkap ucu diğer kaportalara bişey yokmuşcasına geçti mercedese ise sadece ovallik yarattı.birde kaza testi yaptılar yaklasık 20tane park halindeki araca uzaktan 120km hızla değişik marka araçlar gonderdiler.mercedes marka aracın hayat kafesi sapasağlam duruken uno ları,renoları, opel leri filan gorunce şok yaşadım.ha birde unutmadan volvonun jipleride diğer jiplerden daha saglam çıkmıştı.discovery izxliyorsanız ara ara yayınlıyolar...saygılarla
  • drvanilya kardeşim çok saolasın, bahsettiklerim sadece kendi hondalarım ile yaptığım kazalar şirket araçlarını saymadım :) işin kotusu her defasında kusurun karşı tarafta olması, üstelik insan her kötü kazadan sonra bir kaç ay üçüncü vitese bile atamıyor....

emniyet kemeri ötmesin diye arkadan bağlayanlara mümkünse hakaret edin akılları başlarına gelsin, ben emniyet kemeri sayesinde hayattayım....
  • Bende de HONDA CİVİC var. 91 model gerçi ama sağlam araba.Kaportayı bilmem ama tamponları dört dörtlük.Kesinlikle bir darbe anında çatlama olmuyor.İçeri gömülüyor.
  • Sac kalın= sağlam. Bu çok yanlış arkadaşlar. artık araçlarda bu sistem şart. çünkü darbe emiyo. Mesela bi çok aracın artık önü yumuşak malzemeden imal. Varsın araba dağılsın size bişey olmasın. Önemli olan bu Hepinize kazasız sürüşler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracksin

Sac kalın= sağlam. Bu çok yanlış arkadaşlar. artık araçlarda bu sistem şart. çünkü darbe emiyo. Mesela bi çok aracın artık önü yumuşak malzemeden imal. Varsın araba dağılsın size bişey olmasın. Önemli olan bu Hepinize kazasız sürüşler

yanlış anlaşıldım sanırım ben böyle birşey demedim ben tv de gorduklerimi anlattım saglamlık konusunun bununla alakası yok sadece tesstte peşpeşe verildiği için peşpeşe anlattım.yoksa yeni nesil guvenlik sistemleri seninde dediğin gibi darbe anında oluşan enerjiyi emebilmek için daha kolay deforme olabilen tarzda üretiliyorlar...saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: 67m6144

drvanilya kardeşim çok saolasın, bahsettiklerim sadece kendi hondalarım ile yaptığım kazalar şirket araçlarını saymadım :) işin kotusu her defasında kusurun karşı tarafta olması, üstelik insan her kötü kazadan sonra bir kaç ay üçüncü vitese bile atamıyor....

emniyet kemeri ötmesin diye arkadan bağlayanlara mümkünse hakaret edin akılları başlarına gelsin, ben emniyet kemeri sayesinde hayattayım....

Gereksiz gözüken ama önemli bi konu
  • zırhlı mercedes al kardeş
    netten ncap testlerini bir incele dayanıklı olup olmadığını görürsün...

quote:

Orjinalden alıntı: aydinokan

arkadaslar dun babamla honda bayilerini dolastik. honda civic almaya karar vermistik zaten 1 aydir ama ilk defa hondaya binmek nasip oldu.arabanin kaporta haric diger ozelliklerini begendim.gorusu, oturusu, tavan yuksekligi falan filan...ama kaportasi teneke gibi ya.elle vurdugunuz da ya da dokundugunuzda dahi sanki kola kutusu tutuyorsunuz...hondaci dostlarim beni kandirdiniz :) honda al diye tamam haklisiniz motoru falan cok iyi ve honda alicaz zaten ama siz bi honda kullanicisi olarak bu durum hakkinda ne dusunuyorsunuz???

cevremde hondalara bakinca bayagi bi kaporta göcügü goruyordum zaten.ozellikle kapi yanlarinda ve tampon bolgelerinde.sizler deneyimlerinizi anlatirmisiniz.ne bilim bu kadar kolay mi göcüyor yani??? elimle ittirince dahi iceri goctu ya.yaylaniyor resmen parmak kuvvetiyle...

zaten duymustum ses yalitimi yi degil, sac kismi ince diye ama bu kadarini da beklemedim ya :(
    yani pek guven hissetmedim arabaya karsi.ya da surerken icim rahat etmicekmis gibi geliyor.guvenli gelmedi bana.araba dedigin biraz sole kendini gosterir dokundun mu tak tak etmez mi??? siz honda kullanicilari olarak tecrubelerinizi anlatirmisiniz.o kadar hevesliydim ki civic´e karsi ama moralim bozuldu ya.hevesim kirildi resmen :(

herkese sevgiler....

• +1000

bir insanın ölümüne sebebiyet verip vicdan azabı yaşacağıma, varsın tampon kırılsın sac eğilsin...

quote:

Orjinalden alıntı: tracksin

Sac kalın= sağlam. Bu çok yanlış arkadaşlar. artık araçlarda bu sistem şart. çünkü darbe emiyo. Mesela bi çok aracın artık önü yumuşak malzemeden imal. Varsın araba dağılsın size bişey olmasın. Önemli olan bu Hepinize kazasız sürüşler

• İnsanın derisi yumuşaktır ama içeride kemik vardır. Kaportada sadece bir ettir,içeride barlar var. Rahat olun yani. Renaultun nerdeyse egsozları bile plastik:) ama heryerden güvenli otomobil diye ödül alıyor. Honda hayat onda diye boşuna dememişler! Gönül rahatlığıyla honda alabilirsiniz...
  • YENİ CİVİC SAHİBİ OLARAK CİVİC İN KAPORTASINI VEDE BOYASINA GÜVENMİYORUM FORUMDAN Bİ ARKADAŞIMIZIN SADECE VE SADECE DOLU YAMAKTAN YENİ CİVİC ARACI MAYIN TARLASI GİBİ OLMUŞ HERYERİ YAMULMUŞ.ÇÖKMÜŞ,GİNE YENİ CİVİC SAHİBİ THROLLL ARKADAŞIMIZIN BOYASI PASLANMIŞ BUMUDUR HONDANIN KALİTESİ BİRAZ GERÇEKCİ OLMAK LAZIM YARIN BİZİMDE BAŞIMIZA GELEBİLİR AYNI DURUMLAR BİŞEYLER YAZALIMKİ ÜRETTİKLERİ ARAÇLARI BİDA GÖZDEN GEÇİRSİNLER
  • paslanma ve boya garantiniz mevcut olmalı...

quote:

Orjinalden alıntı: emre000

YENİ CİVİC SAHİBİ OLARAK CİVİC İN KAPORTASINI VEDE BOYASINA GÜVENMİYORUM FORUMDAN Bİ ARKADAŞIMIZIN SADECE VE SADECE DOLU YAMAKTAN YENİ CİVİC ARACI MAYIN TARLASI GİBİ OLMUŞ HERYERİ YAMULMUŞ.ÇÖKMÜŞ,GİNE YENİ CİVİC SAHİBİ THROLLL ARKADAŞIMIZIN BOYASI PASLANMIŞ BUMUDUR HONDANIN KALİTESİ BİRAZ GERÇEKCİ OLMAK LAZIM YARIN BİZİMDE BAŞIMIZA GELEBİLİR AYNI DURUMLAR BİŞEYLER YAZALIMKİ ÜRETTİKLERİ ARAÇLARI BİDA GÖZDEN GEÇİRSİNLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: mygokhan

quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

sağlamlık kaportaya tak tak vurmakla anlaşılmaz. O bizim millete özgü bir olay. "Abi vururum kaportaya, sesi toksa araba sağlamdır" diye olmuyo işte...

çok doğru.mesela meganların ön çamurlukları plastik ama euroncapta 5 yıldız alıyorlar.kaportaya bakarak aracın sağlanmılığını anlayamazsınız.onu anlayan sizin bizim herzaman çevremizde bulunan bilmiş abilerimiz amcalarımızdır heralde.

HAKLISIN KARDEŞ ÖNEMLİ OLAN MOTOR VE KONFOR BUNLAR YOKSA KAPORTA İSTEDİĞİ KADAR SAGLAM OLSUN İÇİ BOŞ ÇELİKİ NE YAPACAK MİLLET

• civic'e laf yok.bence sınıfının(özellikle sedanlarda)en iyi otomobili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *VelociRaptor*

civic'e laf yok.bence sınıfının(özellikle sedanlarda)en iyi otomobili.

• Ben bir kaza geçirdim allah korudu denilecek kadar kötüydü. 2000 model hava yastığı olmayan modellerden 1.6 honda kullanıyordum buzda araba kaydı ve refüje çıktı sonra bir arabaya çarpım sonra da bir motora sonda da diğer kaldırımda ki ağaca çarptım. hiç bir yerim kanamadı veya çizimledi kafam tavana bile vurmadı. araba ne durumda diye soran olursa araba pert oldu. sizce bu kadar yeterli değil midir? Polis bile ben arabadan inince sen neden ölmedin diye soru sordu bana. Adama uçmamak için kendimi zor tuttum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kanashibari

Ben bir kaza geçirdim allah korudu denilecek kadar kötüydü. 2000 model hava yastığı olmayan modellerden 1.6 honda kullanıyordum buzda araba kaydı ve refüje çıktı sonra bir arabaya çarpım sonra da bir motora sonda da diğer kaldırımda ki ağaca çarptım. hiç bir yerim kanamadı veya çizimledi kafam tavana bile vurmadı. araba ne durumda diye soran olursa araba pert oldu. sizce bu kadar yeterli değil midir? Polis bile ben arabadan inince sen neden ölmedin diye soru sordu bana. Adama uçmamak için kendimi zor tuttum.

• quote:

Riazor Blues
    YENİ CİVİC SAHİBİ OLARAK CİVİC İN KAPORTASINI VEDE BOYASINA GÜVENMİYORUM FORUMDAN Bİ ARKADAŞIMIZIN SADECE VE SADECE DOLU YAMAKTAN YENİ CİVİC ARACI MAYIN TARLASI GİBİ OLMUŞ HERYERİ YAMULMUŞ.ÇÖKMÜŞ,GİNE YENİ CİVİC SAHİBİ THROLLL ARKADAŞIMIZIN BOYASI PASLANMIŞ BUMUDUR HONDANIN KALİTESİ BİRAZ GERÇEKCİ OLMAK LAZIM YARIN BİZİMDE BAŞIMIZA GELEBİLİR AYNI DURUMLAR BİŞEYLER YAZALIMKİ ÜRETTİKLERİ ARAÇLARI BİDA GÖZDEN GEÇİRSİNLER

Fabrikada bir abimizde civic hb var 2006 model hondanın kaporta inceliğinden sürekli şikayetleri okuduğumdan gidip inceledim ön kaput dehşet taş vuruklarından artık göçükler oluşmuş.İnce oldğunu biliyordum ama bu kadarda değil...Bence bu tür şikayetlerin bildirilmesi gerekli.Dh de sürekli bu konuda şikayet topicleri açılmakta...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.