Şimdi Ara

HONDA´nin kaportasi bu kadar mi dayaniksiz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
22.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanıyorum bahsettiğin olay böyle bişey;
    http://forum.donanimhaber.com/m_6123297/tm.htm

Eski bir Honda Civic kullanıcısıyım (ama arabam 2005 modeldi, sattım)... Öncelikle çok seri ve az yakan bir araç... bunu en önemli nedenide aracın hafif olması. Kesin tavsiyem, eğer ben konfora önem veririm dersen uzak dur derim... ama benim aracım gitsin, güvenilir olsun, az yaksın dersen Civic alırsan yolda tangur tungur gitmeye alıştır kendini, çünkü o bahsettiğin kaporta inceliği yoldada hissettiriyor kendini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerobero -- 6 Mart 2006; 15:35:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

kaporta her araçta öyleki....

Her araçta kaportaları incedir. Yeni üretilen araçlar dış malzemeleri ince. ancak içi çok sağlamdır, güvenlidir. Kaportaları masrafı ucuz. Dış kaportaları inceliği sebebi ise araç insana çarpıştığında ya da araç araca çarpışmalarında ölüm riski azaltmak için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzhan26

quote:

kaporta her araçta öyleki....

Her araçta kaportaları incedir. Yeni üretilen araçlar dış malzemeleri ince. ancak içi çok sağlamdır, güvenlidir. Kaportaları masrafı ucuz. Dış kaportaları inceliği sebebi ise araç insana çarpıştığında ya da araç araca çarpışmalarında ölüm riski azaltmak için...

yan kapıların yaya güvenliği ile ne alakası var ?ön taraf sa tamam
  • yan kapıların içinde kocaman roll bar var
  • Hayret ettim bazi mesajlari okurken.

Yaa baylar bayanlar, kaportasi birinin tok, birinin tiz olan iki aracla istediginiz normal bir hizda, 50 veya 120 ile, farketmez, bir yere toslayin. Ne fark eder? Guvenlik filan, fark eder diyen var mi? Sert kaporta seni geri mi esnetecek, bunu mu bekliyorsun mesela?

Ufak dokunmalarda ise, arabanin neresinin, obur arabanin neresine dokunduguna bagli. Yani sonuc hersey olabilir.

Yani, trafik kazasi soz konusu oldugunda kaporta kalitesinin adi germez. sasi, ic kafes yapisi, hava yastiklari, bi suru sey onemlidir.
  • kaportaya vurularak araba mı alınırmış??!!
    kavun, karpuz mu alıyorsunuz? oldu olacak bir de altını koklasaydınız.

Honda güvenlikte kendini ispatlamış bir markadır.

Honda içinden en az ceset çıkan araba markasıdır!!!
  • ihg70...............Honda içinden en az ceset çıkan araba markasıdır!!! demiş ....

kaynak lütfen...
  • arabanın alakasız yerlerinde kasa kalınlığı olması önemli değil,önemli olan darbe emici yerlerin ve yolcuların bulunduğu kısmın sağlamlığı.. kola kutusu gibi araba olsa 1 tondan fazla ağırlığı olmazdı ki hepsinin arasında max 100 kg oynar o sınıftaki araclarda. çamurluktan darbe alsa araç ister sac kalınlığı 5 mm olun ister 1 cm göçmüyormu göçüyor, o zaman ağırlık artırmanın anlamı ne? önemli olan kafesin ve darbe emen yerlerin sağlamlığı..
  • Valla arkadaşlar benim bildiğim arabanın en önemli yeri bence motoru ve yürüyen aksamıdır. Yeni model otomobillerde zaten iç bölümü güvenlik kafesi yaparak koruyular artık. Eski amerikan arabaları gibi sağlamlık değil tam tersine özellikle motor bölümü ve kaportası kolay ezilip darbeyi emerek insanlara iletmesin diye yapılıyor.
  • yaw arkadaşlar karar verin artık, hangi araca meil etsek illa bi yamuğu çıkıyor, hadi zaman daralıyor, yaza az kaldı

20.000ytl ye kadar 2003-2004 önerilerinizi bekliyorum
    2005 model olursa 21bin de olabilir

bakım masrafları vs, abs havayastığı ve arka camlar elektrikli olursa şahane olur

benim bildiğim honda civic sağlam sorunsuz arabadır niye böyle tangur tungur yorumları yapıyosunuz yaww, bi tanıdıkta bulup denemek lazım bu arabayı ...
  • kaporta inceliğinden şikayetçi olmuş arkadaş, çoğu kişi sağlamlık kabortadanmı anlaşılırmış diyerek hayali cevaplar yazmış. birinin yaslanmasıyla göçen kabortanın ... demek istiyor arkadaş ve haklı. yaya güvenliği için yapmışlarsa biraz daha inceltsinler dahada güvenli olur, maliyette biraz daha düşer, gerçi bunu hiç düşünmezler ya. (bedava akıl adamlara)
  • hayali dediğin cevaplar artık güvenliğin aracı taş gibi yaparak değil belli ve gerekli noktaları sağlam yaparak sağlandığını anlatmaya çalışıyorlar. mesela kapı içine koruyucu çubuk koyar sonrada kapı saçını inceltir sen gidip kapıyı elinle itince anaaa bu içe göçüyor sağlam değil bu araba dersin mantıklımı bu? veya sen 100 le giderken duvara çarparsın aracın ön kısmı pek esnemez ezilmez bütün kinetik enerjisi sana iletir send eön camda fotokopi olursun. sağlam araba anlayışınızı değiştirin artık. o zaman karbon fiber kasalarada laf edin plastik diye.
  • evet şuanki civiclerin kaportası ne yazıkki öle.hatta kapıyı sert kapa kaporta acayip oynuyor.ama toyota öle değil.corolla asla civic gibi değil.zaten japon diyorsan subaru toyota ve mazda diyorum.hondalar asla toyota gibi kaliteli değil.ama yeni kasası nasıl olur bilemem.eski honda civicler hele bu konuda çok kötü.araba insana asla güven hissi vermiyor.ama tasarımı çok hoş.sen genede ikinci el alcaksan al.yoksa boşver.
  • Arkadaşlar işte sacı zayıf araba böyle olur Euro Ncap test yapmış. Chevrolet Aveo. Bide 2006 model durmadan TV de reklamı gösteriliyor sürekli en büyük en full diye. 2 yıldızı zor almış.Tavana dikkatinizi çekerim.
     HONDA´nin kaportasi  bu kadar mi dayaniksiz?

Yorum şöyle:
    "Chevrolet'nin ülkemizde yeni satışa sunduğu Aveo, Euro-NCAP testlerinden iki yıldız alarak, tam bir hayalkırıklığı yaşattı. Önden çarpışmada sürücü ile direksiyon arasındaki temas önlenemezken, A sütununun 15 cm kadar içeriye girmesi ve neredeyse ön panelde bulunan her parçanın tehlike yaratacak biçimde hareket etmesi, debriyaj pedalının da 23.7 cm geriye gelmesi önde bulunanlar için ölümcül bir tablo ortaya koydu."

Buda Honda Jazz 2004 model 4 yıldız almış.

Ayrıca Honda Civic 2001 4 yıldız
    http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=94
    Honda Accord 2001 model 4 yıldız
    http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=79

Ayrıca Honda City ilk çıktığında yazılanları hatırlatmak istiyorum.
    " Aracın ön iskeletinin önden gelen darbeleri absorbe ederek enerjiyi kabin altındaki şaseye aktaran iskelet yapısı sayesinde Honda, Euro NCAP testlerinden çok iyi bir performans bekliyor."

Herkeze kazasız belasız yolculuklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 7 Mart 2006; 1:49:05 >

• www.arabam.com a girin ilk haber chevrolet 2 yıldızı zor aldı

yukarda ise aveo reklamı banner da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 7 Mart 2006; 2:06:36 >
  • Hakkaten yaw.

sinan_i son noktayı koymuş sanırım.
  • benim üzüldüğüm chevrolet isminin kötülenmesi
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

www.arabam.com a girin ilk haber chevrolet 2 yıldızı zor aldı

yukarda da ise aveo reklamı banner da

• ya rica edicem hondanın toyota ve mazda kadar kaliteli olmadığı kanısına nasıl vardığını bir anlatırmısın? mazdanın bundan önce yaptığı 323 ler çok mu kaliteli ve çağdaştı?hayır biz eşşekmiyiz milyarlar saydık bu araç için,senin kadar bilmiyormuyuz bu işleri.yok kapıyı kapatınca bir acayip oluyormuş,ne kadar temelsiz bir iddaadır bu,3.sınıf bir araçtan bahhsetmiyoruz burda. tangur tungur ve konforsuz olmasına gelince yapma etme arkadaşım,gel misafirim ol beraber gezelim şu araçla,megane da kullanıdım,corolla da,focus da ve en rahat yolculuğu civic sağlıyor.bi kere motor çok sessiz ben rölantide çalıştığını farketmeyip marşa bile basmıştım ilk aldığımda. bu arada düz arka zemin bu sınıfta yalnızca civicte var,5 kişilik yolculuk rahatlıla yapılıyor
    ,
    ha civic müthiştir demiyorum eksilerini söyleyiyim size,aracın içi çok sade,albeni katan detaylar eksik kalmış,yol bilgisayarı bunlardan biri mesela.bunun dışında alman araçları kadar tokluk hissi vermiyor.ama kesinlikle yabana atılacak bir araç değil,ben sağlamlık,performans,rahatlık ve düşük yakıt tüketimi istiyorum ve bu beklentilerimi aracım fazlasıyla karşılıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: tüberkül

evet şuanki civiclerin kaportası ne yazıkki öle.hatta kapıyı sert kapa kaporta acayip oynuyor.ama toyota öle değil.corolla asla civic gibi değil.zaten japon diyorsan subaru toyota ve mazda diyorum.hondalar asla toyota gibi kaliteli değil.ama yeni kasası nasıl olur bilemem.eski honda civicler hele bu konuda çok kötü.araba insana asla güven hissi vermiyor.ama tasarımı çok hoş.sen genede ikinci el alcaksan al.yoksa boşver.

• quote:

benim üzüldüğüm chevrolet isminin kötülenmesi
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

www.arabam.com a girin ilk haber chevrolet 2 yıldızı zor aldı

yukarda da ise aveo reklamı banner da

Eski daewoo'lar Chevrolet adıyla satılmaya başladığında ismi kötülendi zaten.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.