Şimdi Ara

Arabasız kaldım, içimi dökmek istedim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, 10 senelik alışkanlık, her ihtiyacın olduğunda altında olması, kapının önünde durmasının bile verdiği özgüven, neresi olursa olsun, kiminle olursa olsun canın biryerlere gitmek istediğinde sadece marşa basmak..

Evli 2 çocuklu 36 yaşında bir birey olarak faydaları çok fazla olsa da ailemi düşünüp ev almanın daha mantıklı olacağına karar verdim.

Hatta mevcut aracımı henüz çok yeni almış olsam bile karşıma Allah ın izniyle çok ideal bir daire alma fırsatı çıkınca arabamı satmak zorunda kaldım.

Muhtemelen önümüzdeki 5 yıllık süreçte hatta belkide çok daha uzun süreçte araba almak hayal oldu.

Bir yandan üzülürken diğer yandan doğru olanı yaptığım için iyikide böyle oldu diyorum.

Kiranın sonu yok diye düşündüm.. Sadece 3 yıl için ev sahibime 50 bine yakın para ödemişim.. Elde var sıfır.

Açıkçası bu durumu siz otomobil hastalarıyla niye paylaştım onuda bilmiyorum :)

• Bu iktidar araba sahibi olmayı daha doğrusu insanın içine sinen güzel bir araç sahibi olmayı bu halka haram kıldı. Almanya gibi bir ülkede burada 20-30 bine satılan ikinci el araçları adamlar arkadaşına hediye diye veriyor. Ev tabiki en doğru karar. Arabayı yürütme masrafı ve trafikte sığırı bol bir ülkede arabanın size yaşatacağı mali mağduriyeti düşününce risk almak yerine o parayı gayrimenkule kaydırmak en mantıklısı.

Allah herksin gönlüne göre versin.
  • Doğru hamle,ev gibisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ev dogru karar kesinlikle

Ama mtv dusuk yakit tuketimi dusuk bir B sinifi bulunsa evin onunde 20-25 bin civarina. Ne olur ne olmaz araba laizm olur gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Şubat 2018; 15:2:14 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Malesef cepte kuruş kalmadı, o yüzden 20 binlik bile almak yalan oldu şu an.
  • Doğru bir karar. Çoğu baba parası yiyen bekar gençler bir eve o kadar para bağlanır mı diyecektir ama son derece doğru bir karar vermişsiniz.
  • Kendi eviniz gibisi asla yok hocam. 3 gün önce bir yer kiraladım. Hâlâ uğraşıyorum. Ev sahibi sözleşmeye yanlış daireyi yazmış. Oturmamız gereken yerde bir sürü borç çıktı. Suyu kapanmış vs. Bir sürü eziyet.

Yeni evinizde mutlu mesut oturun inşallah.

• Doğru karar. Hayırlı olsun.
  • Biz de ev yaptırmak için 8 bine broadway satmıştık.

Düşünün yani o bile gitmişti, 4 ya da 5 seneden sonra para biriktirip fluence aldık.

Gerçekten yokluğu çok farklı oluyor arabanın, daha iyisini alırsınız inşallah.

Bizim millet her şeyden önce arabaya önem verir ama ev ile arabanın yıllık artışı denk değil diye tahmin ediyorum...

• Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun, inşaallah sizede kendi evinizde oturmak nasip olur.
  • İlerde bu kararından memnun kalacaksın

Zaten sende öyle düşünmüşündür ki aracı satmışın

Eviniz hayırlı ugurlu olsun ...

• Cok dogru karar.Aksamlari evinizde tv karsisinda uzanirken "benin evim lan burasi oh be.elalemi nevine para.vermicem artik" dusuncesi aklina gelecek ve o ozguven ile daha da huzurlu ilacaksiniz.

Allah odeme kolayligi versin.

• Hepiniz güzel cevaplarınız için, hayırlı olsun temennileriniz için sağolun arkadaşlar. Allah razı olsun... @!sTaNbLuE @7dreaMSoLdier_ @pcwolf28 @leidenfrost @Sönmeyen Arıza Lambası. @Bantu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 21 Şubat 2018; 15:38:55 >
  • hocam 3 senede 50bin kira vermişsiniz.
    3 sene sonra 50 bin biriktirme ihtimaliniz yok mudur ?

yada yeni ev yeni mobilyalar falan mı oldu iş
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Borç ödicez 5 sene :)
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Evli ve çocuklu biri olarak halinizi anlayabiliyor ve çıtayı çok daha aşağı bir noktaya çekiyorum. 5 binlik olsun ama kapının önünde bir araç olsun.
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Bende araştırdım ama 10 bine bile binilicek araba yok memlekette. Güya at bağlar gibi kapıya bağlayalım dursun idarelik diyodum. Ancak 25 bin altında alınabilecek her araç potansiyel masraf demek. Tak diye bana aylık 300-500-1000 gibi masraflar çıkarırsa ne vaktim ne de maddi durumum onunla uğraşmaya elvermez.
  • Yine araba alırsın merak etme, Allah yardımcın olsun, güle güle otur evinde.
  • hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun Hocam.

Evi ne kadara aldınız? İstanbul mu? Kredi borcu veya herhangi bir borç var mı ? Varsa ödemeler ne kadar ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.