Şimdi Ara

Arabayı Anında Kaldırma?Yarım Debriyaj?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar öncelikle.Bugün takıldığım bir konuda sizden yardım isteyeceğim.

Trafikte sürekli dur kalk yapılabiliyor,hele ki bayramlarda.Hyundai i20 arabamız var(2014 model).Babam arabayı anında kaldırıyor,ancak ben biraz gecikiyorum,kornalar falan geliyor.Çok geciktiğimde söylenemez.Ama babam saliseler içinde tak diye kaldırıyor arabayı.Birkaç kez ayaklarına baksam da nasıl yaptığını öğrenemedim.Sorduğudma "Trafikte çoğu zaman yarım debriyaj yapıyorum" diyor.Nedir bu yarım debriyaj?Nasıl yapılır?Arabaya zararı varmıdır?Cevaplarsanız sevinirim

• Hacım vitese taktıktan sonra gazı veriyorsun, araba kalkınca zaten debriyaj yarıda olmuş oluyor diğer yarısından da hemen çekiyorsun ayağını. Aracı tek ayağıyla kaldıran 45 numara giyen bi tanıdığımız da böyle yapardı o şov için orası ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya zararı var baskı balata çabuk gider

• Boş bi alana falan geç ve debriyajdan ayağını yavaşca kaldır. ( düz yol ) araba titremeye başladığında gideceğini göreceksin. Kullandıkça alışırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • El freni ile kalkmaya çalış yarım debriyaj çok tehlikeli, olmadık yerde ayarlayamazsın motor stop eder başına iş açılır. Ayrıca çok dik rampalarda el freni ile kalkmak daha doğru aracın baskı balatasını zorlamamış olursun...
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapacağım onu dostum?Bilgilendirirsen sevinirim.Ama basit bir bilgilendirme olsun,motor titremesinden falan anlamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRapMyLife

Nasıl yapacağım onu dostum?Bilgilendirirsen sevinirim.Ama basit bir bilgilendirme olsun,motor titremesinden falan anlamam

El freni ile kalkmayı kast ediyorsan gayet basit;

1- El frenini çek
    2- Ayağını frenden çek ve normal kalkış yapıyormuş gibi aracı 1. vites at.
    3- Araç hafif bir ön kaldırma eğilimi gösterdiğinde el frenini indir ve devam et.

Bu kadar basit.

Genellikle el freni ile kalkanlara acemi veya kötü şoför damgası vurulur ancak sen onlara aldırış etme zira iyi şoför makas atan veya hız yapan değil trafik kurallarına uyan ve aracını yormayanlardır.

• Olay çok basit, düz yolda yarım debriyaj genelde fakirin launch control'ü oluyor

Sağ ayak frende, sol ayak debriyajda. Vitesi 1'e alıyorsun. Debriyajı kaldırıp kavrama noktasının az yukarısında sabit tutuyorsun. Sağ ayak hâlâ frende.

Bu durumda freni bırakır bırakmaz araba yürür. Neyse bu durumda beklerken kalkış esnasında sağ ayağı frenden çekip hızlı bi şekilde çeyrek yarım arası pozisyonda gaz pedalına yükleniyorsun. Eş zamanlı olarak debriyajı hızlı ama kontrollü bir şekilde bırakıyorsun.

Karışık oldu ama basit aslında. Tek sorun kavrama noktasını iyi bilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 10 Ağustos 2015; 23:59:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.