Şimdi Ara

ARABAYI BİR TÜRLÜ KALDIRAMIYORUM YA (VECTRA B) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
13.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önce çok az gaza dokun .. çok az. Sonra çok yavaş debriyajdan çek.. bu kadar. normalde aynı anda yapman lazım ama sen önce gaza dokun araba zaten seslenir sana kaldır debriyajdan ayağını diye anlarsın onu.
  • Arkadaşlar ya yorumlar harika yemin ederim hepsini denicem bide bizim araba ortada kalkıyomuş şimdi vitesi 1 e takıcam gaza hafifce basıcam debriyajdan yavaşca çekicem kavrama noktası dediğiniz arabanın titrediği an sanırım titreme olunca gaza biraz daha abanıcam ve kalkıcam yavaş yavaş o titremede kalkar sanırım çok sağolun yorumlar için
  • Bu halinizle yokuşta falan ışıklarda kalmayın sakın.
    :)
  • gaza abanmana gerek yok çok gereksiz olur. şunu yap daha gerekli olur senin için:

debrajya bas vitesi tak 1'e. vitesi taktıktan sonra sağ ayağını hafifçe gaza bastır ve sol ayağını debrajdan çok hafif bir şekilde çek. debrajdan ayağını çekerken ayağınla fındık ezermiş gibi şöyle hafiften bas. daha sonra debrajdan birden değil de hafifçe çek sonra zaten anlarsın arabanın nasıl hareket ettiğini
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darsh

Arkadaşlar ya yorumlar harika yemin ederim hepsini denicem bide bizim araba ortada kalkıyomuş şimdi vitesi 1 e takıcam gaza hafifce basıcam debriyajdan yavaşca çekicem kavrama noktası dediğiniz arabanın titrediği an sanırım titreme olunca gaza biraz daha abanıcam ve kalkıcam yavaş yavaş o titremede kalkar sanırım çok sağolun yorumlar için

Aynen öyle eğer olmassa gaza belırlı bı sevıyede bas devri yükselt (tabi araba vitesdeyken) gaza aynı ayarda basıorken yavas yavas debrıyajdan cek ayağını ve yoluna bak

• quote:

Orjinalden alıntı: Nitrojen.

Heyt beee.Eski anılarımı hatırladım.
    Bende senin gibiydim babam patlatırdı enseye sür diye yapamazdım sonra durdurdu nerdeyse bi 30 dk kalk dur yaptık kalk dur kalk dur hep böyle bi anda oldu sonra bi daha oldu derken olmuştu yapabiliyordum çok mutluydum sonrası zaten bebek oyuncagı gibi gelir
    Şu anda 15 yaşımdayım ara sokaklarda caddelerde fln rahat geziyorum.Polis derseniz malatyada fazla görünmüyor görselerde kalıbımın yararları var.
    12 yaşında ögrendim.

Hemşo hangi taraflarda sürüyosun daha çok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darsh

quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu halinizle yokuşta falan ışıklarda kalmayın sakın.

Abi kavşakta kaldık desem?Bu olayda üni. ye giderken olmuştu böyle yağ gibi kalkıodum ilk defa 0 titretme kamyon geçti durdum neyse babam hadi oğlum bak ne güzel kalkıodun sakin dedi yol boşaldı tekrar kalkıodum tak stop bida denedim tak stop sırtımdan nasıl ter akıyo arkadan korna sesleri babam bi taraftan gözümü kapattım bi besmele çektim arabayaı çalıştırdım baktım yol boş verdim gazı pati çekerek kalktım ama içimdende bidaha arabaya binersen kafanı ...yim caner diodum alışcam inş. ya sağolun yorumlar baya yardımcı olucak gibi
    Edit:Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darsh -- 10 Mayıs 2009; 22:33:48 >

• Ben 15 yıllık kamyon şöförüyüm şuan mola verdim wireles'den bağlanıyorum öğrenirsin zamanla..

Kavrama noktasını iyi bil yeter pratik yap..
  • öncelikle gaza ayağını alıştır dediklerimi dene boş bir yerde:

1.vitesi boşa al hafif hafif gaza basma denemeleri yap aracın devir ibresine bak ve ne kadar gaza basarsan devrin ne kadar arttığını hisset.

2.vitesi 1e al.1 bütün araçların her zaman kalkış vitesidir.hafif gaz ver mesela göstergede 1.devire kadar gaz ver sonra deviri düşürmeden yavaşça devriyajı bırak.sen bıraktıkça araç hareket edicek.

demekki yapmak gereken aracın hareketi için:

1.öncelikle hafifçe gaz vermek.
    2. 1nci viteste devriyajı yavaşça bırakmak

eğer hafif gaz yani devir vermeden devriyajı bırakırsan araç stop edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 10 Mayıs 2009; 22:44:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Bende senin gibiydim babam patlatırdı enseye sür diye yapamazdım sonra durdurdu nerdeyse bi 30 dk kalk dur yaptık kalk dur kalk dur hep böyle bi anda oldu sonra bi daha oldu derken olmuştu yapabiliyordum çok mutluydum sonrası zaten bebek oyuncagı gibi gelir
    Şu anda 15 yaşımdayım ara sokaklarda caddelerde fln rahat geziyorum.Polis derseniz malatyada fazla görünmüyor görselerde kalıbımın yararları var.
    12 yaşında ögrendim.

Hocam temellide çok gezmişliğim oldu , birde bizim oralar yine çilesiz-temelli vs

• quote:

Orjinalden alıntı: BoysOfheLL

bizim arabada start-stop düğmesi var... rahatız

vay be.tamam artık o araba kendi kendine gider o zaman.köşeden ıslak çal,o gelir
  • herkes düz yolda debriyaj hikayesini anlatmış en garantili yol rampada alışmaktır düz yolda kaldıramayan rampada cuvallar
  • Abi ilk araba sürmemde çok şaşırdım teknoloji bukadar gelişmişken bukadar basit bi mekanizmayı neden bu kadar kasmışlar die düşündüm.
  • Ben araba kaldırmayı ışıklarda öğrenmiştim.

Babam sürekli uzun yolda veriyodu arabayı. İyi kötü kaldırıp gidiyodum boş yol zaten direksiyon hakimiyetimde çok iyi ( babam söylüyor, bilgisayar oyunlarından alışmışım )

Bi gün kağıtahaneden kemer burgaza doğru olan yolda gidiyorum, şansıma kırmızı ışık yandı neyse durdum.. Arkama kamyon geldi, yeşil yandı öndeki araba gidiyor ben kaldım nasıl heyecanlıyım varya ayağımı çekiyorum debiryajdan çat araba duruyor 2-3 defa kaldım böyle babam bağırıyor arkadan kamyon korna çalıyor en sonunda gaza geldim kaldırdım Ondan sonra bi daha sorun yaşamadım kaldırırken

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

12 yaşında ögrendim.

Hocam temellide çok gezmişliğim oldu , birde bizim oralar yine çilesiz-temelli vs

Sabah otobüsle hep ordan geçiyorum. Bizim otobüse vurmada :p

• 1. baban varsın kızsın hiç takma
    2.bu benim taktık vitesi 1 e tak ilk gazı basılı tut ama normalden biraz fazla araba biraz ötecek ama bağirmıycak ve devriyajı yavasca cek böyle dene olayı kapacaksın ilk baslarda kucuk pati cekerek kalkıcan ama sonra alısacaksın

GAZI KÖKLESEN DAHİ DEBRİYAJİ YAVAS KALDIRIRSAN ARABA BİRDEN ATLAMAZ araba hareket edmeye baslasın gazı azaltrırsın ben ilk baslarda böyle yaparak alıstım
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlmosT

Ben araba kaldırmayı ışıklarda öğrenmiştim.

Babam sürekli uzun yolda veriyodu arabayı. İyi kötü kaldırıp gidiyodum boş yol zaten direksiyon hakimiyetimde çok iyi ( babam söylüyor, bilgisayar oyunlarından alışmışım )

Bi gün kağıtahaneden kemer burgaza doğru olan yolda gidiyorum, şansıma kırmızı ışık yandı neyse durdum.. Arkama kamyon geldi, yeşil yandı öndeki araba gidiyor ben kaldım nasıl heyecanlıyım varya ayağımı çekiyorum debiryajdan çat araba duruyor 2-3 defa kaldım böyle babam bağırıyor arkadan kamyon korna çalıyor en sonunda gaza geldim kaldırdım Ondan sonra bi daha sorun yaşamadım kaldırırken

Darısı başıma inşallah yaş çok önemli 19 yaşındayım ama yeni yeni öğreniyorum halbuki 14-15 yaşlarında ayda yılda bir verseydi şu an bu kadar zorlanmazdım

• Vallaha benim babam çok akıllıdır:) arabayı veriyordu bana o iniyordu bagajın yani arka tompunu dibine gidiyordu..Eğer bana kaldırırken değersen bu hafta daha araba vermem diyordu..1 kaç keç kaçmasa eziliyordu ama sonra yarım debryaj felan derken..Mazide kaldılar ahh ahh:) yokuşta kaldıramazdımda el freni çekerdim,:D:D en kötüsüde vites atarken gaza basınca araba boştaymış gibi bağırıyorya ona zor alışmıştım:):)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

herkes düz yolda debriyaj hikayesini anlatmış en garantili yol rampada alışmaktır düz yolda kaldıramayan rampada cuvallar

evet cok doğru rampalı yolda öğrendim zorladık ama değdi benimle aynı zamanda düzyolda öğrenenler kücücük rampada takılıyor ama ben rizenin dik yollarında dürüp kalkıyoz babamsağolsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu halinizle yokuşta falan ışıklarda kalmayın sakın.

el freni
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.