Şimdi Ara

ARABAYI BİR TÜRLÜ KALDIRAMIYORUM YA (VECTRA B) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
13.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: kiloverecegim

dostum olay şudur.

düz bir yere çek arabayı. araba ne ileri ne geri kaysın.

gaza hiç basma, sadece çok yavaş şekilde debryajdan ayağını çek. ama çok yavaş.

bir noktaya geldiğinde görüceksin ki araba hafif zorlanmaya başladı, sanki gitmek istiyor. o noktaya iyi alış. ayağını orda tutmayı öğren.

şimdi ikinci egzersiz.

bu sefer debryaja basma. sadece gaza basarak motorun devrini 2000 3000 devir arası tutmaya çalış. ne fazla ne eksik olsun.

şimdi sırf gaza basarak devri 2000 3000 arasında tutarken, vitesi 1e tak (ilk antremanda da vites 1e takılıydı tabii ki), ve o kavrama noktasına gel. görüceksin ki araba kaymak gibi kalkıyor. o noktadan sonra çok hafif gaza biraz daha bas, ve debrajdan ayağını çek

• quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

bir gün al arabayı boş bir yerde 50 100 kere dur kalk yap..hararete dikkat tabi.pratik yapmadan öğrenemezsin.

bir depo benzini ye gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 19 Haziran 2009; 7:32:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loading

quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

bir gün al arabayı boş bir yerde 50 100 kere dur kalk yap..hararete dikkat tabi.pratik yapmadan öğrenemezsin.

bir depo benzini ye gel

+ debriyajı kucağına alıp gelmesi lzm
  • İlk araba kullanmaya başladığımda babamla tabi.. Araba her kaldırışımda kasardım. Stop ettircek miyim, geriye kaycak mı felan diye.. Ama daha sonra kavrama noktası denilen dalgayı anladım. Şuan hafif yokuş yukarı bi ışıklarda dururken. Sarı ışık yandığında, sol ayağım yarım debriyaj, sağ ayağım da çok az gazda tutarak arabaya ara gaz veriyorum ama araba hareket etmiyor. Tam yeşil yandığında ise paşa paşa gidiyorum.
    Daha ehliyeti almadık. Eylülde alıcaz inşallahta..

Şuan tek korkum fazla yokuş olan yolda kalmak Bide dar sokaklarda karşıdaki arabayla aynı anda geçmek.. sağ tarafı tam kontrol edemiyorum. Soldan çarpmıyayım diye çok sağa alıyorum.. bigün dokundurucaz bi arabaya ama..

Lafın kısası, 20-30 kez dur kalk yap olayı anlıyorsun.. En önemli şeylerden biri de; kendine güven!
    Ufacık kızlar, tiptip kırolar bile araba kullanıyor biz mi kullanamayacağız?

• dur kalk dur kalk yaparken debrıyaj balatasını yeme.. baban oyar heralde senı..
    o kadar ınsan akıl vermıs.. bırazda gayret edersen hıc bı sorun olmaz sanırsam..
    sorun kavrama noktasını cozmekte.. sen babanın arabasına alısırsın.. baska bı arabaya bındıgınde bıraz yabancı gelır debrıyaj ama merak etme ayak alısıyo artık sure sure.. ılerde sende guzelcene alısırsın..
  • http://www.youtube.com/watch?v=lZi5wMSPwxM&feature=related buyrun arkadaşlar burda kısaca anlatıyo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.