Şimdi Ara

ARABAYI BİR TÜRLÜ KALDIRAMIYORUM YA (VECTRA B) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
13.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boş büyük bir alan ve bolca pratik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Orjinalden alıntı: Nitrojen.

quote:

Orjinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Orjinalden alıntı: Nitrojen.

Heyt beee.Eski anılarımı hatırladım.
    Bende senin gibiydim babam patlatırdı enseye sür diye yapamazdım sonra durdurdu nerdeyse bi 30 dk kalk dur yaptık kalk dur kalk dur hep böyle bi anda oldu sonra bi daha oldu derken olmuştu yapabiliyordum çok mutluydum sonrası zaten bebek oyuncagı gibi gelir
    Şu anda 15 yaşımdayım ara sokaklarda caddelerde fln rahat geziyorum.Polis derseniz malatyada fazla görünmüyor görselerde kalıbımın yararları var.
    12 yaşında ögrendim.

Hemşo hangi taraflarda sürüyosun daha çok?

Hocam temellide çok gezmişliğim oldu , birde bizim oralar yine çilesiz-temelli vs

Sabah otobüsle hep ordan geçiyorum. Bizim otobüse vurmada :p

• quote:

Orjinalden alıntı: M@rvellous

Sana tek birşey söyleyeceğim.
    Boş büyük bir alan ve bolca pratik.

Yapıcam
  • Herkes aynı şeyi anlatmıs
  • beyler bana araba kulanamyı öğreticek olan varmı istanbulda olupta ? cumartesi sınava girdim kaybettim arabamız yok kimsede arabasını vermedi para durumu belli varsa bi arkadaş istanbulda benzinini koyarım bana usatlık öğretsinde sınavdan geçiyim . yoksa kalıcam gene ... istanbulda olması yeterli ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 11 Mayıs 2009; 0:11:17 >
  • böyle işi öğrenerek olmaz pratikle olur, al arabayı sürekli mahallede falan dene kaldırmayı alışırsın, o arabayı kaldırmakta mesele yok zaten güçlü motorlu araba rahat kalkar, onun 1.6 motorlusu çok daha zor kalkar ona bakarsan
  • kaç tonluk araba!
    tabi kaldıramazsın.
    kepçeyle falan dene.
  • benimde aynı sorun vardı şöyle temiz bi biçimde kaldıramıyodum şimdi onu hallettim kaymak gibi kaldırıyorumda
    Yokuş kalkışı hala problem.. bazen yokuşlarda ışık falan oluyo arkaya araba gelmesin diye dua ediyorum çok sıkıntı yaşıyorum...onun püf noktası ne?
    araba clio 1.4
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkevil_26

benimde aynı sorun vardı şöyle temiz bi biçimde kaldıramıyodum şimdi onu hallettim kaymak gibi kaldırıyorumda
    Yokuş kalkışı hala problem.. bazen yokuşlarda ışık falan oluyo arkaya araba gelmesin diye dua ediyorum çok sıkıntı yaşıyorum...onun püf noktası ne?
    araba clio 1.4

el freniyle kalkmak, özellikle dik yokuşlarda çok rahat olsan kaydırmıyor olsan bile el freniyle kalkmak gerekiyor, baskı balatalara çok yük biniyor araba çok zorlanıyor öbür türlü, el freniyle nasıl kalkılır biliyorsundur herhalde?
  • Hergün boş bir yerde 40 - 50 kere dur-kalk yap. 3 gün sonra ögrenirsin

Babam bana yaklaşık 8 sene önce böyle ögretti

Kaldır, DUR! Kaldır, hızlan, DUR! Kaldır, devam et, DUR! Kaldır, saga harmanla, DUR!, Kaldır, sola harmanla, DUR! Geriye tak geri gel, sola yanaş, DUR! Geri gel, saga yanaş, DUR! Kaldır, DUR! Kaldır, DUR!, Kaldır, DUR! Kaldır, viteslerini kullan, tempolu DUR!, Kaldır, hızlan, ANİ DUR!

1 hafta boyunca bu lafları duymaktan gına gelmişti artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 11 Mayıs 2009; 1:43:22 >

• bu iş teorik bir iştir kelimeler anlamsız kalır babanıza rica edin size uygulamalı göstererek boş bir arazide öğretsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoysOfheLL

bizim arabada start-stop düğmesi var... rahatız

Bizim arabada gitt.Çağırınca geliyo kendisi.Cem yılmaza ödünç vermiştim reklmalarda kullansın diye.
  • Aynı sorun bende de vardı. Ama tabi bu sorun sadece babamın yanında oluyor. Emin ol bendeki baba sende olsa değil stop ettirmek radyoya bile elini süremezsin. Arabayı yalnız aldığım olur 40 yıllık şöför gibi rahat sürerim ama baba olunca bi başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre654 -- 11 Mayıs 2009; 5:28:30 >
  • Kavrama anı denen bir şey var. Bunu bol pratik yaparak yakalayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Marlon-

quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu halinizle yokuşta falan ışıklarda kalmayın sakın.
    :)

el freni

hem yokuşta kırmızıda bekle, arkana kimse durmasın diye dua ederken birisi iyice yanaşır.
    off ne kötü durumdu ama alıştık artık.
    ayak freniylede durabilirim yarım debriyajlada sorun yok.
  • Valla arkadaşlar benim ne yaptığım hiç belli olmuyor bazen alıyorum arabayı yağ gibi sürüyorum kaldırıyorum duruyorum hız yapıyorum ama bazen de oluyor yerinden kaldırana kadar arabayı gaza boğuyorum.=))
    Bu vectra b kasa 2.0 motor olduğu için 1.6 motora göre daha mı zor kalkar yoksa daha rahat mı?

Ben genelde debriyajdan yavaş yavaş çekiyorum yavaş yavaş kalkıyor araba tabi bu arada gaz pedalı kendisi basıyor o anda basıyorum gaza kaldırıyorum.Bazen de devri 2000e getirip debriyajı kaldırıyorum.
  • eski kız arkadaşım otamatik vites arabamda, hani sol tarafta ayak koymak için yer varya. . işte oraya ayağıyla bastırıp vitesi veriyomuş

-baktım basıtırıyo ayağını falan dedim aşkım napıyosun?
    debriyaja basıyorum aşkım.
    - in allah belanı versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

Valla arkadaşlar benim ne yaptığım hiç belli olmuyor bazen alıyorum arabayı yağ gibi sürüyorum kaldırıyorum duruyorum hız yapıyorum ama bazen de oluyor yerinden kaldırana kadar arabayı gaza boğuyorum.=))
    Bu vectra b kasa 2.0 motor olduğu için 1.6 motora göre daha mı zor kalkar yoksa daha rahat mı?

Ben genelde debriyajdan yavaş yavaş çekiyorum yavaş yavaş kalkıyor araba tabi bu arada gaz pedalı kendisi basıyor o anda basıyorum gaza kaldırıyorum.Bazen de devri 2000e getirip debriyajı kaldırıyorum.

olayı zaten kavramışsın , hadi hayırlı olsun

• Mümkün olduğu kadar yarım debriyajla git o zaman Stop etmez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.