Şimdi Ara

ARABAYI BİR TÜRLÜ KALDIRAMIYORUM YA (VECTRA B)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
2
Favori
13.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam bu gün arabayı verdi hava alanına gidicektik 2 kere stop ettirdim 2 aydır falan çalışıyoruz araba üzerinde daha doğrusu öğrenmeye çalışıyorum vites geçişlerinde falan sorun yok ama arabayı kaldıramıyorum stop edincede babam kızıyo soramıyorum tam olarak ne yapacağımı bide arkadaşlarımın dediğine göre bizim araba biraz zor kalkarmış araba 2001 opel vecrta 2,0 elegance ya nasıl titretmeden ve stop ettirmeden kaldıra bilirim yardımcı olacak varmı beyler...

• Debriyajdan geç çek ayagını. Birkaç kereden sonra rölantiyi anlarsın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiwebmaster

Debriyajdan geç çek ayagını. Birkaç kereden sonra rölantiyi anlarsın zaten.
    bir gün al arabayı boş bir yerde 50 100 kere dur kalk yap..hararete dikkat tabi.pratik yapmadan öğrenemezsin.
  • quote:

Zor ya da kolay kalkan araba yoktur. En azından benim için
    Ayağını debriyajdan geç çekmeyeceksin kavrama anını hissettiğin an ayağını debriyajdan daha yavaş çekip gaz vereceksin.
    İlk önce debriyaj hangi konumda kavrıyor onu tespit et... Bazı araçların deb. pedalı aşağıda bazılarınıki ortada bazıları da üstte kavrar.
    Bak unutma bu çok önemli KAVRAMA NOKTASI...
    Bunu kavrarsan kamyon dahi kaldırırsın.
    Hadi kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Zor ya da kolay kalkan araba yoktur. En azından benim için
    Ayağını debriyajdan geç çekmeyeceksin kavrama anını hissettiğin an ayağını debriyajdan daha yavaş çekip gaz vereceksin.
    İlk önce debriyaj hangi konumda kavrıyor onu tespit et... Bazı araçların deb. pedalı aşağıda bazılarınıki ortada bazıları da üstte kavrar.
    Bak unutma bu çok önemli KAVRAMA NOKTASI...
    Bunu kavrarsan kamyon dahi kaldırırsın.
    Hadi kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Geç çekse. En azından stop ettirmez Biraz bağırtır o kadar..

• quote:

Geç çekse. En azından stop ettirmez Biraz bağırtır o kadar..

Alıntıları Göster
    debraj yi ayagindan cekmeden once gaza hafifce basarsan ve yavasca debraj dan ayagini kaldirirsan kolayca olur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asiwebmaster

Debriyajdan geç çekmeyle erken çekmeyle alakası yok debriyajla gaz orantılı olacak araba yavaş yavaş hareket etmeye başladığında çekeceksin debriyajdan ayağını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _:KajmeraN:_

quote:

Debriyajdan geç çekmeyle erken çekmeyle alakası yok debriyajla gaz orantılı olacak araba yavaş yavaş hareket etmeye başladığında çekeceksin debriyajdan ayağını

Alıntıları Göster
    debriyaj'dan ayağını yavaş çek bi de ara gazı vererek kalk stop etmez ara gazı ile kalkarsan...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Debriyajın kavrama noktasını iyi öğrenmen lazım. Onun içinde pratik yapman lazım tabi. Boş bir yerde vitesi 1 e tak yavaşça debriyajdan çek ayağını araba hafif titremeye ve çok yavaş hareket etmeye başlar. İşte o nokta kavrama noktasıdır. Kavrama noktasını iyice öğrendikten yani ayağını alıştırdıktan sonra hafif gaz verdikten sonra alıştığın kavrama noktasına yavaşça getir debriyajı arabanın çok güzel kalktığını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 10 Mayıs 2009; 20:45:54 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    önemli olan gaza çok basman değil debriyajdan yavaş çekmen..
    azıcık gaz ver sonra çok yavaş yavaş çek debriyajdan bir noktada araba hafifden titremeye başlar gitmek ister.az birşey daha gaz verirsin biraz daha çekersin debriyajdan kaldırırsın.

ayağının debriyaja alışması için şöyle yapabilirsin arabayı kaldırdıkdan sonra iyice yavaşla ama tam olarakda durma 1. vitese at yerinden kaldırıyormuş gibi kaldırmaya çalış böyle araba stop etmez. eğer araba ileriye biraz fazla hızlı atılıyorsa çabuk çekiyorsun demektir. yaptıkca alışırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harimole

Debriyajın kavrama noktasını iyi öğrenmen lazım. Onun içinde pratik yapman lazım tabi. Boş bir yerde vitesi 1 e tak yavaşça debriyajdan çek ayağını araba hafif titremeye ve çok yavaş hareket etmeye başlar. İşte o nokta kavrama noktasıdır. Kavrama noktasını iyice öğrendikten yani ayağını alıştırdıktan sonra hafif gaz verdikten sonra alıştığın kavrama noktasına yavaşça getir debriyajı arabanın çok güzel kalktığını görebilirsin.

Alıntıları Göster
    Heyt beee.Eski anılarımı hatırladım.
    Bende senin gibiydim babam patlatırdı enseye sür diye yapamazdım sonra durdurdu nerdeyse bi 30 dk kalk dur yaptık kalk dur kalk dur hep böyle bi anda oldu sonra bi daha oldu derken olmuştu yapabiliyordum çok mutluydum sonrası zaten bebek oyuncagı gibi gelir
    Şu anda 15 yaşımdayım ara sokaklarda caddelerde fln rahat geziyorum.Polis derseniz malatyada fazla görünmüyor görselerde kalıbımın yararları var.
    12 yaşında ögrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harimole

Alıntıları Göster
    Offf be pis araba ha vectra balina kasalar debriyaj işini halledince fazla basma aklında bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mc_avalon

Offf be pis araba ha vectra balina kasalar debriyaj işini halledince fazla basma aklında bulunsun

Alıntıları Göster
    gaza basmaktan korkma gerisi gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SimoneKSK

Aynen.

Gaza basmaktan korkma. Ayağını debreyajtan yavaşça çek, ortalama yarıya kadar kaldır debreyajı. Gaza da bas çek bas çek şeklinde(tabi tam çekmiyorsun ayağını) daha kolay kaldırırsın. İlk zamanlarda ayakların falan titrer , zamanla alışırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

Alıntıları Göster
    kardeş yapıcağın tek şey arabada kimse yokken çalışıcaksın ya ben 2-3 yıldır araba sürüyorum artık arabayı kaydırmaya başladım yaş 18 ama babam la birlikteyken yolda düz gidemiyom(anayolda) tabi yanında baban olmasın yaparsın her haltı ama dikkatli ol tam bilmiyosun daha bunu unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexssagon

kardeş yapıcağın tek şey arabada kimse yokken çalışıcaksın ya ben 2-3 yıldır araba sürüyorum artık arabayı kaydırmaya başladım yaş 18 ama babam la birlikteyken yolda düz gidemiyom(anayolda) tabi yanında baban olmasın yaparsın her haltı ama dikkatli ol tam bilmiyosun daha bunu unutma

Alıntıları Göster
    bizim arabada start-stop düğmesi var... rahatız
  • quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

Alıntıları Göster
    Kavrama noktasına dikkat et bu çözersen her türlü kaldırırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BoysOfheLL

cehaletin bu kadarı

• quote:

Orijinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

cehaletin bu kadarı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

cehaletin bu kadarı

Yarıldım

Vıtesdeyken ayagını debrıyaja sonuna kadar hafıf gaz ver arabayı kaldıracak sekılde yavas yavas cek ayağını debrıyajdan ve araba yürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac Schnitzer. -- 10 Mayıs 2009; 22:04:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

cehaletin bu kadarı

Yarıldım

Vıtesdeyken ayagını debrıyaja sonuna kadar hafıf gaz ver arabayı kaldıracak sekılde yavas yavas cek ayağını debrıyajdan ve araba yürür

Alıntıları Göster
    insanın yanında biri olunca kızcak laf diycek diye rahat hareket edemiyor.müsait bir yerde kendi başına pratik yapmaya çaliş

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.