Şimdi Ara

ARABAYI BİR TÜRLÜ KALDIRAMIYORUM YA (VECTRA B) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
13.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 46

Mümkün olduğu kadar yarım debriyajla git o zaman Stop etmez

baskıyı çok çabuk bitirir
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Zor ya da kolay kalkan araba yoktur. En azından benim için
    Ayağını debriyajdan geç çekmeyeceksin kavrama anını hissettiğin an ayağını debriyajdan daha yavaş çekip gaz vereceksin.
    İlk önce debriyaj hangi konumda kavrıyor onu tespit et... Bazı araçların deb. pedalı aşağıda bazılarınıki ortada bazıları da üstte kavrar.
    Bak unutma bu çok önemli KAVRAMA NOKTASI...
    Bunu kavrarsan kamyon dahi kaldırırsın.
    Hadi kolay gelsin.

Bizim arabada frene bastıktan sonra STARTa basıyorum hobaa çalışıyor.Bundan kolay ne var?
  • ilk msj ına göre arabayla 2 ay çalışmışsın.ve hala daha arabayı doğru düzgün kaldıramıyorsun.
    arabanın kavramasında yani deprajında bi sorun olmasın?

bu işi 2 ayda öğrenememek imkansız bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

eski kız arkadaşım otamatik vites arabamda, hani sol tarafta ayak koymak için yer varya. . işte oraya ayağıyla bastırıp vitesi veriyomuş

-baktım basıtırıyo ayağını falan dedim aşkım napıyosun?
    debriyaja basıyorum aşkım.
    - in allah belanı versin

Arabalardan hiç anlamam. Otomatik vitesler de debriyaj yok dimi. Ee peki kız arkadaşın nereye basıyormuş. Hadi basmayı bırak hiç hissetmiyormuydu ayağının gitmediğini.
  • Arkadaşım sana en pratik yöntemini söylicem ve yokuşlarda bile 1 cm kaydırmadan kaldırabileceksin arabayı.

İlk başta sağ ayağın frende sol ayağın debriyaj de basılı olucak. Vitesi 1 e atıcaksın. Sağ ayağını frenden çekmiyecek bir şekilde sol ayağını çok küçük hareketlerle yavaş yavaş debriyajden çek. Araba titremeye başladığı ana kadar debriyajdan çek ve çok fazla titreme yaptığı yerde sabitle debriyaji. sonra sağ ayağını frenden al ve gaza devir saati 1000 ile 2000 arasına getirecek şekilde ( ilerde alışacaksın ve bakmayacaksın) bas. zaten o anda araba hareket edecektir çünkü sabit kalan sol ayağındaki debriyaj zaten titreme yaptığı için araba kavrama noktasını geçmiştir. araba ilerledikten 2 sn sonra ayağını eskisinden daha hızlı bir şekilde debriyajden çek.

Evet nihayet kalktın ve ilerliyosun. Gersi sana kalmış birşey. Aynı şekilde hiç bir yokuşta arabayı kaydırmaz ve istop etmezsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

Valla arkadaşlar benim ne yaptığım hiç belli olmuyor bazen alıyorum arabayı yağ gibi sürüyorum kaldırıyorum duruyorum hız yapıyorum ama bazen de oluyor yerinden kaldırana kadar arabayı gaza boğuyorum.=))
    Bu vectra b kasa 2.0 motor olduğu için 1.6 motora göre daha mı zor kalkar yoksa daha rahat mı?

Ben genelde debriyajdan yavaş yavaş çekiyorum yavaş yavaş kalkıyor araba tabi bu arada gaz pedalı kendisi basıyor o anda basıyorum gaza kaldırıyorum.Bazen de devri 2000e getirip debriyajı kaldırıyorum.

olayı zaten kavramışsın , hadi hayırlı olsun

Bu vectra b kasa 2.0 motor olduğu için 1.6 motora göre daha mı zor kalkar yoksa daha rahat mı?
    kimse soruma cevap vermemiş.

• quote:

quote:

quote:

Valla arkadaşlar benim ne yaptığım hiç belli olmuyor bazen alıyorum arabayı yağ gibi sürüyorum kaldırıyorum duruyorum hız yapıyorum ama bazen de oluyor yerinden kaldırana kadar arabayı gaza boğuyorum.=))

Ben genelde debriyajdan yavaş yavaş çekiyorum yavaş yavaş kalkıyor araba tabi bu arada gaz pedalı kendisi basıyor o anda basıyorum gaza kaldırıyorum.Bazen de devri 2000e getirip debriyajı kaldırıyorum.

Daha rahat kalkararabanı 2. viteste ve hatta 3. viteste bile kaldırabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: emreyildirim94

quote:

quote:

quote:

İyiymiş.Teşekkür ederim bilgi için.

• Ben rampada, düzde arabayı çok rahat kaldırıyorum...Ama çok zor vites geçişi yapıyorum araba fırlıyor bir anda ve karşıdan bir araba gelince çok panik oluyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Ben rampada, düzde arabayı çok rahat kaldırıyorum...Ama çok zor vites geçişi yapıyorum araba fırlıyor bir anda ve karşıdan bir araba gelince çok panik oluyorum...

bana da oluyor ama 1600 motor üstü taksilerde sadece.bizim bir de uzun şasi transit var yanımda oturan adamın kafası ileri geri bile gitmiyor niyeyse böyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreyildirim94

quote:

quote:

quote:

2.0 motor vectra düz yolda 4 dahi kalkıyor.1 saate kalkıyor o ayrı mesele.
    şu eski kasa opeller fiyatına göre süper arabalar gerçekten.90..95 model arasındaki vectra a lardan bahsediyorum.
    5..6 bin tl ye renoya şahine bin basan arabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 11 Mayıs 2009; 15:53:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jaguar19

ilk msj ına göre arabayla 2 ay çalışmışsın.ve hala daha arabayı doğru düzgün kaldıramıyorsun.
    arabanın kavramasında yani deprajında bi sorun olmasın?

bu işi 2 ayda öğrenememek imkansız bence

2 ay derken ben i.ö'mim sadece cumartesi sabah dersim oluyo çevre yolundan gidiliyo bizim evden üni.ye sabahta o saatte bir tek araba geçmiyo babamda veriyo arabayı daha ehliyetimde yok zaten alcam diyo ama ne zaman bilmiyorum yani ayda 4 kere alsam 2 kere bırakmamış olsa 6 yani 6 kere almışım arabayı

• alın size altı kural

arabayla yukarda arkadaşların anlattıklarını uygula, kalkışı sağladıktan sonra araban 2 metre gittikten sonra mutlaka ayağını debriyadan çek korkma hissin böylece kaybolur debriyaja çabuk uyum sağlarsın
  • Debriyaj sert ise sorun olabilir.
    Yumuşak olursa fıstık gibi kalkıyorsun.
  • Vay be şimdi millet Vectra ile öğreniyo..Ben turuncu Anadol'umuzda öğrenmiştim...Emin olun daha zor

Nerden baksanız 28-29 yıldır kullanıyorum...Ama artık bıktım düz vitesten..Yaşasın otomatik vites.Artık otomatik vites dışında kullanmam...Hakikaten acayip rahat oluyor..

Kardeşim sana da tavsiyem herkes gibi olacak, kavradığı anı iyice öğren,zaten ondan sonra sıfır bile çizersin..

Örnek; hiç denk geldiniz mi bilmiyorum ben denemedim ama, şu ticarileri yokuşta yarım debriyajla durduruyolar ve hiç kaydırmadan kaldırıyolar.Tamamen kavrama noktasıyla alakalı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoysOfheLL

bizim arabada start-stop düğmesi var... rahatız

gülmekten ağlıyacaktım az daha arkadaşım gecenin bu vaktinde beni güldürdünya, Allahta seni güldürsün hayır yani? debriyaj? start? kontak? el freni klima? gercekten cahillik diz boyu hatta direk batmışsın
  • Benden de hikayeler

Amcamın kızı sürücü sınavlarına girmiş.Diyalog:

Kursiyer:Arabayı çalıştır.
    Amcamın kızı:Nasıl

Ondan sonra yavaş yavaş öğrenmiş, şimdi palio ile benim asla yapamayacağım şeyler yapıyorBen de ilk araba denememi nissan primera ile yapmış, çuvallamıştımSonra ilk sürdüğüm araba kartal oldu, ilk vitesimi yine aynı sürüşte attım. Geçen seneydi. Debriyajdan biraz zor ayrıldım ama olsunOndan sonra sürdüğüm arabalar:Fiat tempra, fiat bis(), fiat palio. Şimdiki tempra arabamızda biraz tecrübesizlikle ama rahat bir şekilde kaldırıyorum. Debriyajı 5-10 saniye bırakmıyorum, o da bağırmıyor.Şunu söyleyeceğim:FİATLAR ARABADA ACEMİLİĞİ ATMAK, ARABA SÜRMENİN TEMEL KURALLARINI ÖĞRENMEK İÇİN BİREBİRDİR. İLK DENEMENİZİ BENİM GİBİ 1.5 TONLUK ARABALARLA YAPARSANIZ ÇUVALLARSINIZ, UMUDUNUZ KIRILIR SONRADA GEÇ ÖĞRENİRSİNİZ. ŞİMDİYE KADAR OPEL VECTRA ALMAK İSTESEYDİK 10-20 KERE ALIRDIK ANCAK ARABA GEMİ GİBİ, DİREKSİYON HAKİMİYETİ BİR KAYBEDİLDİMİ TOPLAMASI ZOR VE O DEBRİYAJLA ARABA KULLANMAYI ÖĞRENDİĞİNİZ ZAMAN O OPELİ SATIP KAMYON ALIPDA SÜREBİLİRSİNİZ. BEN 3.5 METRE CİVARINDAKİ TEMPRA SW'Yİ PARK EDEBİLİRİM AMA O OPEL VECTRAYI PARK EDEBİLMEM İÇİN EN AZ 3-5 YILLIK TECRÜBE SAHİBİ OLMAM LAZIM...

FİAT FİAT FİAT!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: .:Power:.

Benden de hikayeler

ARABA GEMİ GİBİ, DİREKSİYON HAKİMİYETİ BİR KAYBEDİLDİMİ TOPLAMASI ZOR VE O DEBRİYAJLA ARABA KULLANMAYI ÖĞRENDİĞİNİZ ZAMAN O OPELİ SATIP KAMYON ALIPDA SÜREBİLİRSİNİZ. BEN 3.5 METRE CİVARINDAKİ TEMPRA SW'Yİ PARK EDEBİLİRİM AMA O OPEL VECTRAYI PARK EDEBİLMEM İÇİN EN AZ 3-5 YILLIK TECRÜBE SAHİBİ OLMAM LAZIM...

FİAT FİAT FİAT!!!

birkaç gün sonra vectra ile başlayacak biri okur diye düşünmedinmi hiç

• quote:

Orjinalden alıntı: CmrHun

quote:

Orjinalden alıntı: .:Power:.

Benden de hikayeler

ARABA GEMİ GİBİ, DİREKSİYON HAKİMİYETİ BİR KAYBEDİLDİMİ TOPLAMASI ZOR VE O DEBRİYAJLA ARABA KULLANMAYI ÖĞRENDİĞİNİZ ZAMAN O OPELİ SATIP KAMYON ALIPDA SÜREBİLİRSİNİZ. BEN 3.5 METRE CİVARINDAKİ TEMPRA SW'Yİ PARK EDEBİLİRİM AMA O OPEL VECTRAYI PARK EDEBİLMEM İÇİN EN AZ 3-5 YILLIK TECRÜBE SAHİBİ OLMAM LAZIM...

FİAT FİAT FİAT!!!

birkaç gün sonra vectra ile başlayacak biri okur diye düşünmedinmi hiç

Kendisi düşünsün artık, bir sene sonra tır da sürmek isterse zorluk çekmez

• arkadaş debriyajın kavradığı noktayı bulmak önemli orayı bul önce ondan sonra zaten hertürlü kaldırırsın bazıları çok üstten kavrar sizinkide öyle olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.