Ehliyeti alalı 1 ay oldu. Babam sağolsun al arabayı x yerinden anneni al gel dedi. Gidiş yolunda gayet iyi gittim arabayı bir yere park edip annemi arabaya bindirdim. Geri çıkmam gerektiği için taktım vitese gaz veriyorum veriyorum cikmiyor. Allah'ım kafayı yedim 40-50 saniye el freni çekik debriyaj gaz kullanmışım. Sonra gösterge paneline bir baktım ki el freni çekikmiş. Yanımdan geçen birisi dedi ki , geçmiş olsun baskı balata fren takımları gitti. Babama söylemedim ama cidden çok üzüldüm böyle bir şey olabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabayı el freni çekili kaldırmaya çalıştım birşey olur mu?

-
-
o kadardan bir şey olmaz. aşınmıştır tabi ki ama bitti demek yanlış olur.
-
kim söylediyse doğru demiş baskı-balata, fren takımları gitmiştir. motoru zorladığı için yataklarda aşınma da yapmıştır o motor rektefiye ister. şanzıman zorlandığı için inmişken şanzımanda revize yapılsın.
hiç bişey olmaz takmayın böyle şeylere, sadece baskı-balatayı cok zorlarsanız yanar ve koku çıkar ve ömrünün büyük bi kısmı gider sadece yakmamaya dikkat edin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: metinTasci
kim söylediyse doğru demiş baskı-balata, fren takımları gitmiştir. motoru zorladığı için yataklarda aşınma da yapmıştır o motor rektefiye ister. şanzıman zorlandığı için inmişken şanzımanda revize yapılsın.
hiç bişey olmaz takmayın böyle şeylere, sadece baskı-balatayı cok zorlarsanız yanar ve koku çıkar ve ömrünün büyük bi kısmı gider sadece yakmamaya dikkat edinAhahahhaha çok mutlu ettiniz beni hocam. Acemiyim çok heyecan yapıyorum maalesef , babama da zarar vermek istemiyorum sorayım dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Psyduck17o kadardan bir şey olmaz. aşınmıştır tabi ki ama bitti demek yanlış olur.
Teşekkür ederim üstad.
manisa rampasından aşağı sallanmıştık biz 4-5km
olmaz bişey sıkma canını
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.kskmanisa rampasından aşağı sallanmıştık biz 4-5km
olmaz bişey sıkma canını
yanık kokusu geldiyse baskı balatayı yemişssindir. gelmediyse sorun yok devam
-
20 binde bitecek balata artık sizin yüzünüzden 19500 kmde bitecek. Araç pert geçmiş olsun.
-
Bir şey olmaz bir iki seferden ama alışkanlık haline getirme
-
Aklınızda şüphe varsa götürün servise baktırın hocam.Şüphe kurt gibidir yer bitirir insanı.Ama bir şey olacağını sanmıyorum.
-
Arkadaşımın hanımı 20 kmden fazla gitmiş öyle, araba niye gitmiyor yeaa diye de söyleniyormuş. Yanına gidince bakmışlar ki diskler kıpkırmızı. Sonra bi tornalamayla iş çözülmüş. Velhasıl hocam, o kadardan bir şey olmaz. Allah kaza bela vermesin.
-
El freni çekik gidiyorsan ve farkına varamıyorsan dostum sen trafiğe iyi öğrenmeden çıkma trafiğe sebeb olma millete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 13 Ekim 2020; 16:44:37 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Demek babandan arabayı çaldın :) balatayı yemişsindir birşey olmaz öyle hemen problem yok ama sık sık olursa balata değiştirmek zorunda kalırsınız ikide bir
-
quote:
Orijinalden alıntı: M_aTRa_Xyanık kokusu geldiyse baskı balatayı yemişssindir. gelmediyse sorun yok devam
her koku gelmeye baskı balata bitseydi , ooo çok işimiz vardı.
-
Hic bir sey olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: selçux
El freni çekik gidiyorsan ve farkına varamıyorsan dostum sen trafiğe iyi öğrenmeden çıkma trafiğe sebeb olma millete.El freni çekik gitmem bu farklı bir şey
quote:
Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorianArkadaşımın hanımı 20 kmden fazla gitmiş öyle, araba niye gitmiyor yeaa diye de söyleniyormuş. Yanına gidince bakmışlar ki diskler kıpkırmızı. Sonra bi tornalamayla iş çözülmüş. Velhasıl hocam, o kadardan bir şey olmaz. Allah kaza bela vermesin.
Amin üstad , Allah razı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Senkeiher koku gelmeye baskı balata bitseydi , ooo çok işimiz vardı.
Alıntıları Gösterbitti demedim canım kardeşim iyi okuyup idrak etmen gerekiyor.
-
Rahatlatın arkadası
En Beğenilen Yanıtlar

hiç bişey olmaz takmayın böyle şeylere, sadece baskı-balatayı cok zorlarsanız yanar ve koku çıkar ve ömrünün büyük bi kısmı gider sadece yakmamaya dikkat edin |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X