Şimdi Ara

arabayı kim için alırsınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugünlerde başka bir topikte de açtığım gibi yeni bir araç almayı düşünüyor ve araştırıyorum
    fikirlerini sorduklarım kişiler o araç alınırmı 2.eli kötü satamazsın yok piyasası ölü filan
    bu sitede de böyle ..
    Türkiye neden böyle biz başkası içinmi yaşıyoruz eşyayı başkası içinmi alıyoruz
    Türkiye de insanlar neden satabileceği araçların peşinde keyif alacağı aracın peşinde değil
    Türkiye de insanlar 500 yılmı yaşıyor acaba
    yoksa krizlere bu kadarmı aşinayız.. heran pılıyı pırtıyı satıp mahzenleremi ineceğiz ?
    belki yanlış anlaşılacağım ama insanımız maalesef çok çakallaşmış
    benim olsunda nasıl olursa olsun mantığı almış başını gitmiş
    kimse kimsenin malına acımıyor 20 ytl için sana 1.5 -2 mly zarar verirken hiç vicdanı sızlamıyor

bu ülkenin gidişatını hiç parlak görmüyorum ..
    Allah sonumuzu hayr etsin

• Sevgili ati-rodeon,
    Açtığın diğer başlıkta sana önerilerde bulunanlardan biride benim. Seni kim, nasıl böylesine umutsuzluğa itti bilmiyorum ama benim yorumlarım tamamen kişisel fikir ve beğenilerim doğrultusunda olup "çakal" ifadesini benim için kullanmadığını umut ediyorum.

Diğer yandan herkesin düşüncesi farklıdır. Bir araçta aradıkları öncelikler değişir. Bu yüzden bu kadar çok marka ve model var.
    Forumlarda yazılanların çoğu da maalesef kuru kalabalık. Sadece küçük bir yüzde gerçekten bilgi ve mantık yüklü. Ama filtrelemeyi becerebiliyorsan bu da yetiyor bence.

Yüksek meblağlarda alış-veriş yapmanın sıkıntılı bir iş olduğunu biliyorum. Bence herkesin değil, bilgi ve tecrübelerine güven duyduğun insanların önerilerine itibar edip, sonrasında da belirlediğin seçenekleri bizzat test ederek bu işi fazlaca uzatmadan sonlandırmak en mantıklısı.

Sana kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: bugraq

Sevgili ati-rodeon,
    Açtığın diğer başlıkta sana önerilerde bulunanlardan biride benim. Seni kim, nasıl böylesine umutsuzluğa itti bilmiyorum ama benim yorumlarım tamamen kişisel fikir ve beğenilerim doğrultusunda olup "çakal" ifadesini benim için kullanmadığını umut ediyorum.

Diğer yandan herkesin düşüncesi farklıdır. Bir araçta aradıkları öncelikler değişir. Bu yüzden bu kadar çok marka ve model var.
    Forumlarda yazılanların çoğu da maalesef kuru kalabalık. Sadece küçük bir yüzde gerçekten bilgi ve mantık yüklü. Ama filtrelemeyi becerebiliyorsan bu da yetiyor bence.

Yüksek meblağlarda alış-veriş yapmanın sıkıntılı bir iş olduğunu biliyorum. Bence herkesin değil, bilgi ve tecrübelerine güven duyduğun insanların önerilerine itibar edip, sonrasında da belirlediğin seçenekleri bizzat test ederek bu işi fazlaca uzatmadan sonlandırmak en mantıklısı.

Sana kolay gelsin.

bugrag ilerde daha çok fikir paylaşımımız oldugunda genelde olayları konuştugumu kolay kolay kimseye hakaret etmeyeceğimi göreceksin
    senin için kullanmadım aşkolsun genel toplum mantalitemizin nereye gittiğini kendi değer yargılarım açısından eleştirdim
    başkaları için yaşıyoruz kendimiz daha önemliyiz demek istedim
    seni kırdı isem özür dilerim
    o yazı herhangi bir kimsenin şahsına ve beğenisine yönelik değildi

• Eyvallah...
  • şu andaki aracıma 20 milyonluk bir işlem yapıpta beni 1.5 milyar zarara sokan şahıs ve gibileri içindi.
  • Arabayı ihtiyacımı karşılasın diye alırım. İsteklerimi sıralar en çok uyanı tercih ederim. İkinci el değeri en az ilgilendiğim konudur. Bu araçları ikinci el değerine göre alanlar umarım hayattaki diğer harcamalarında da bu kadar ileriyi düşünerek hareket ediyorlardır.
  • bende araba alırken herkes "o model alınırmı, elinde kalır, satamazsın, parçası pahalı" vs. vs. deyip durdu. hatta aldıktan sonrada "pahalı almışsın, o paraya şurda şu vardı, bizim bilmemkim bilmemne almıştı" falan dediler. çok takmayacaksın insanları. herkes kendinin daha karlı daha mantıklı bi işyaptığını ileri sürüp egosunu tatmin etme peşinde.
  • kendi ihtayacım için alırım
  • Araba alırken foruma sorarım kimlerin görüşünü önemseyeceğimi bilirim ve onların söylediklerini kafamın bir köşesine not ederim.

Otomobil kısmına yeni takılmaya başlayıpta buraya fikir danışıp uygulayan hayatının hatasını yapar kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ati-rodeon

şu andaki aracıma 20 milyonluk bir işlem yapıpta beni 1.5 milyar zarara sokan şahıs ve gibileri içindi.

Merak ettim, sakıncası yoksa ne olduğunu biraz daha açar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 5 Ocak 2008; 14:13:51 >
  • kendi ihtiyacimi karsilamak icin alırım
  • evet malesef bizim milletimizde bu mantık var biz millet olarak hep en kötüsünü düşündügümüz için ortaya böyle bir tablo çıkıyor ne diyim bizi bu hallere düşürenler utansın
  • Herkesin düşüncesi, satmak istendiği zaman fazla zarar ettirmeden ve uğraştırmadan kısa süre içinde satılacak bir araç almak ki bence ülkenin ekonomik perspektifi, işlerin her an bozulabilecek durumda olması nedeniyle haklılar. Peki bu tip araçların ortak özelliği nedir? Bugün için her segmentte "tutulan" tabir edilen araçların aslında diğerlerinden hiçbir farkı yok. Zira, artık otomobillerin hepsi teknoloji ve fiyat olarak birbirine yakın. Hitap ettikleri kitleye göre üretim yapıyorlar. Mesela C segmentinde tutulan araç hangisidir? Golf ve focus diyelim. Bunların bir leondan veya alfa 147'den farkı nedir? Veya D segmentinde tutulan araç hangisidir? Passat TDI veya 1.6 diyelim. Bu aracın mondeodan veya lagunadan farkı nedir? Parçası mı daha ucuz, hayır değil. Yakıt tüketimi mi daha az, o da değil. Daha mı sağlam, Türkiye yollarında hepsi aşağı yukarı aynı süre dayanır. Servis imkanları mı daha yaygın, hayır servis sayıları aşağı yukarı aynı. Peki o zaman niye bu araçlardan bir veya iki tanesi tutuluyor da diğerleri zarar ettiren tutulmayan araç olarak hafızalara kazınıyor? Ben burada biraz geçmişten getirdiğimiz marka imajının etkisi olduğunu, biraz da adı çıkmış dokuza inmez sekize özdeyişinin etkisi olduğunu düşünüyorum.

• bizim karşı komşumuz daihatsu applause yi hidrolik direksiyonu olduğu için şahin yerşne tercih etmişti. tercihine saygım var ama 2 yıl satmak için uğraştı ancak 2 yılın sonunda sattı. bence bi aracın ikinci eli önemli
  • Ekonomik davranalım ama lütfen bunu sadece ikinci el değerini düşünerek otomobil alırken önemsemeyelim. Etrafımda çok insan var 5bin ytl'lik saat takıp, otomobil alırken en sevdiği modeli değil de ikinci eli kuvvetli olanı tercih eden. Yine aylık 200ytl sigaraya ödeyen ama araç alırken yıllık bakımı "250ytl mi, yoksa 300ytl mi"yi ölçüt olarak önüne koyan.
  • bu siteye pek aşina değilim o yüzden anket filan açmasını bilmiyorum
    ama önerim
    istemediği araca sırf ekonomik olduğu için veya 2.eli güçlü olduğu için binenler varmı şeklinde bir anket yapılabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Ekonomik davranalım ama lütfen bunu sadece ikinci el değerini düşünerek otomobil alırken önemsemeyelim. Etrafımda çok insan var 5bin ytl'lik saat takıp, otomobil alırken en sevdiği modeli değil de ikinci eli kuvvetli olanı tercih eden. Yine aylık 200ytl sigaraya ödeyen ama araç alırken yıllık bakımı "250ytl mi, yoksa 300ytl mi"yi ölçüt olarak önüne koyan.

• ford ka aldım bi yıl bindim, aldığım fiyata sattım
    subaru forester aldım bi yıl bindim, aldığım fiyata sattım
    bu iki araçta türkiyede zor satılacak araçlar dimi?
    alırken temiz alırsanız, pazarlıgınızı yaparsanız, aracınıza da temiz binerseniz
    satarkende 2 günde değilde bi kaç haftada sakin sakin satarım derseniz
    he hemen satayım dersenizde bi kaat aşağğıya çekerseniz fiyatınızı, satarsınız
    aynı sizin gibi o aracı alacak meraklıları vardır.
    kaldıki otomobile biniyorsunuz, bırakında biraz zararınız olsun,
    altın değilki bu değerlensin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.