Şimdi Ara

Arabayı Nasıl Yumuşatabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır vw arabalar kullanırım, şuanda bende Caddy, Kızımda Polo, Eşim de de Tiguan var.
    Caddy ve Polo uzun zamandır bizde ve çok memnunuz. Ancak Tiguanı yeni aldık. Eşimin eski aracı da vw di.
    Araçların kullanımı çok yumuşak ve memnun iken Yeni aldığımız Tiguan çok sert geldi. Hem duruşu hem kalkışı hemde refleksleri. Çukurlarda, kasislerde çok hissediyoruz.
    Üzerinde 235 50 r18 Bridgestone dueler hp sport lastik var.
    Sürüşü yumuşatmak adına aklımda şunlar var, sizce hangileri mantıklı?
    1) Bridgestone yerine farklı bir marka yumuşak lastik takayım
    2) 50 yerine 55 yada 60 yanak lastik takayım.
    3) 18 jant yerine yüksek yanaklı 17 jant takayım.
    4) Önerilen lastik basıncı 29-32 iken 29 da tutayım basıncı.

Bunlardan hangi / hangileri işe yarayabilir?
    Başka Tiguan larda böyle sert midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bugün bir arkadaş Bridgestone yerine Michelin yada Lassa gibi yumuşak lastik al, 50 yerine 55 yanak kullan dedi. Yarın lastikçiye gideceğim bakalım.

• Merhaba,

Öncelikle yanak ebatını kafanıza göre artırmak doğru olmaz diye düşünüyorum sonuçta lastik çapı büyüyecek ve yükseklik olsun yol tutuş fren mesafesine kadar farklı sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Ancak jant ebatını 18 den 17 e çekerek yanaktan kazanıp bir konfor artışı sağlanabilir buda dış görünüş olarak negatif ama konfora olumlu etkisi olur.Bunun yanı sıra lastik markası olarak michelin çok yumuşak bir lastik bende kendi aracıma geçen hafta michelin taktım resmen başka bir araca biniyorum gibi geliyor şuanda.Son olarak lastik basıncıda önemli önerilen psi değerleri içinde tuttuğunuz sürece bir sıkıntı olmaz ama 29 tabiki 32 e göre daha yumuşak olacaktır buda yakıta biraz etki edebilir. Michelin ve bridgstone üst sınıf lastiklerdir lassa bunların yanına bile yaklaşamaz zaten marka olarakta orta sınıfa hitap ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 3 Nisan 2019; 8:15:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodyear yada Michelin lastik önerdi lastikçi. Başka bir Tiguan vardı lastikçide, üzerinde Goodyear Asymmetric diye yeni lastik takmışlar, sağolsun sahibi denememe izin verdi, gerçekten yumuşaktı. Şimdi üzerinde Michelin lastik olan bir Tiguan arıyorum, gelirse lastikçi bana haber verecek, bir de onu deneyip kararımı vereceğim.

• Lastiklerim çok eski değildi, Lastikçi boşuna para verme 2 yıl daha bin dedi, lastik basıncını 30 yaptık, arkaları öne aldık, araba bariz değişti. Daha iyi şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

Lastiklerim çok eski değildi, Lastikçi boşuna para verme 2 yıl daha bin dedi, lastik basıncını 30 yaptık, arkaları öne aldık, araba bariz değişti. Daha iyi şimdi.
    34 psi kullanıyorum lastikleri ebatlarım 235/40/18 süspansiyon olarakta sert araba zaten ama michelin lastik gerçekten yumuşak diğer lastiklere göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • michelin tavsiye ederim. normal c segmenti aracı bile makam arabası konforuna dönüştürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.