Şimdi Ara

Arabayı park edecek yer bulamıyoruz HER YER ARABA (ALMANYA İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demek ki yeterli otopark yok arkadaşlar. Bu ülke ile bizim nufusumuz aynı. rakamlara bakalım.

http://www.almanyabulteni.de/ekonomi/almanya-da-otomobil-satis-rakamlari

http://www.otohaber.com.tr/haberler/piyasa/2014/01/08/2013un-satis-rakamlari-aciklandi

ayrıca:

almanyada 1000 kişi başına düşen toplam araç sayısı 572

Türkiyede 1000 kişi başına düşen toplam araç sayısı 233

amerikada 1000 kişi başına düşen toplam araç sayısı 797

• Olsun almanya insanı nostasji hastası şahinimizi muradımızı kıskanıyorlar

Şaka şaka o rakamların birde içine gir bak bizdeki gibi şahin murat tarzı araç göremezsin trafikte hepsini pestil yapıp çöpe atmışlardır onların trafikte şahin yerine koydukları arabalar bizim burdaki 30 bin tlye satılan arabalar ama bunu belli şeçmen güruhunun kafasına sokamazsın. Ayrıca hiçbir alman vatandaşı gidip 48 ay 72 ay taksitle araba almaz.onlarda faiz yok gibi bişey olmasına rağmen Bizim ülkeden kredi denen şeyi kaldır yılda 20-30 bin araç satılırsa öpte başına koy herşey krediyle alınıyor ama emin olun ki bu kredilerin geri dönüşü hem halk için hem devlet için büyük bir eziyet olacak (ekonomiyi az bilen biri bile bilir) şimdi büyüyen ekonomi gibi gözüken balon eninde sonunda patlıyacak çünki çekilen tüm krediler tüketim amaçlı üretim amaçlı çekilen kredi sayısı çok düşük, tüketim odaklı büyüyen ekonomi ise eninde sonunda patlamaya mahkumdur.

Bugün Azerbaycanlı bir vatandaşın otomobil alım gücü bile bizden daha fazla bizim ülkede araba bir lükstür değiyor mu? Hayır. Sen araba alamıyorum alsamda benzin koyamıyorum diyorsun(%50 demiyorsun) devlete devlette diyoki ben köprü yaptım

bu zihniyet değişmeden bu halk sorgulamadan dahada iflah olmaz bu ülkeden
  • Ah keşke araba alabilsek . Park yeri sorun değil her yere bırakabilirim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun almanya insanı nostasji hastası şahinimizi muradımızı kıskanıyorlar

Şaka şaka o rakamların birde içine gir bak bizdeki gibi şahin murat tarzı araç göremezsin trafikte hepsini pestil yapıp çöpe atmışlardır onların trafikte şahin yerine koydukları arabalar bizim burdaki 30 bin tlye satılan arabalar ama bunu belli şeçmen güruhunun kafasına sokamazsın. Ayrıca hiçbir alman vatandaşı gidip 48 ay 72 ay taksitle araba almaz.onlarda faiz yok gibi bişey olmasına rağmen Bizim ülkeden kredi denen şeyi kaldır yılda 20-30 bin araç satılırsa öpte başına koy herşey krediyle alınıyor ama emin olun ki bu kredilerin geri dönüşü hem halk için hem devlet için büyük bir eziyet olacak (ekonomiyi az bilen biri bile bilir) şimdi büyüyen ekonomi gibi gözüken balon eninde sonunda patlıyacak çünki çekilen tüm krediler tüketim amaçlı üretim amaçlı çekilen kredi sayısı çok düşük, tüketim odaklı büyüyen ekonomi ise eninde sonunda patlamaya mahkumdur.

Bugün Azerbaycanlı bir vatandaşın otomobil alım gücü bile bizden daha fazla bizim ülkede araba bir lükstür değiyor mu? Hayır. Sen araba alamıyorum alsamda benzin koyamıyorum diyorsun(%50 demiyorsun) devlete devlette diyoki ben köprü yaptım

bu zihniyet değişmeden bu halk sorgulamadan dahada iflah olmaz bu ülkeden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görüldüğü üzere (ve defalarca söylememize rağmen ) otomobil satışlarında Almanya Türkiye'nin 5 katına yakındır

motorlu taşıtlarda 2.5 katı olmasının nedeni minibüs traktör kamyon gibi araçlarında dahil edilmesiyle oran 2.5 kata düşmüştür

Almanyada satılan otomobil fiyat ortalaması 26500 euroya yakındır. Eğer bu fiyattaki otolar ülkemizde satılsaydı Türkiyede satılan otomobil sayısı Almanyanın 10da 1i olurdu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim elektirikli arabalar cıkana kadar yol kalmicak her yer trafico

• Belçikada aylık 50 euro veriyorsın garajın oluypr

• Almanya'da araba sayısı aslında yüksek sayılmaz. Yani, kişi başına düşen milli geliri 44.000 Amerikan Doları'nın üzerinde olan, 15 aylık asgari ücretle yeni bir otomobil alınabilen, gelir dağılımı nispeten düzgün, otomotiv sektörü çok gelişmiş bir ülke için verilen araç sayısı düşük bile sayılabilir. Buna bir de Almanya'da yaşayan milyonlarca yabancı uyrukluyu ve onların satın alma eğilimlerini çıkardığınızda, araç sayısı çok daha düşük kalacaktır.

Bunun temel nedenleri tamamen eğitime dayanıyor. Toplu taşıma sisteminin değerini bildikleri için her şehirde çok gelişmiş toplu taşıma araçları mevcut ve insanlar toplu taşımanın doğaya, ekonomiye ve sosyal yaşama kazandırdığı artılar nedeniyle, şahsi araçlar yerine toplu taşımayı tercih etme eğilimi gösteriyorlar.

Ayrıca, Avrupa'da bir adamı görmeden, sadece arabasını park ettiği yere bakarak hangi milletten olduğunu anlamak mümkündür.

Eğer kaldırıma park edilmiş bir araba görürseniz;

- Almanya'da bir Türk'ün arabasını görmüşsünüzdür ve kısa süre sonra ya o araba çekilecek ya da adam ceza yiyecektir.
    - Belçika'da bir Türk'ün ya da bir Faslı'nın arabasını görmüşsünüzdür ve eğer Fransız tarafındaysa, araba aylarca orada durabilirken, Flemenk tarafındaysa, Almanya'daki gibi bir son araba sahibini beklemektedir. Üçüncü ihtimal ise, Kongolu'lardır ama onlar araba işine pek bulaşmazlar.
    - Fransa'da bir Türk'ün, bir Kuzey Afrikalı'nın ya da Güney Fransalı'nın arabasını görmüşsünüzdür. O araba Paris'in neresine park edildiğine göre değişen bir sonla karşılaşacaktır.
    - İsviçre'de ancak Papa'nın makam aracını o şekilde görebilirsiniz ama onun da bu duruma ihtiyacı olmayacağından, ihtimal dışı bir durumdur.

Konu uzun ama yazmaya üşendiğimden, burada bırakmak istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Almanya'da araba sayısı aslında yüksek sayılmaz. Yani, kişi başına düşen milli geliri 44.000 Amerikan Doları'nın üzerinde olan, 15 aylık asgari ücretle yeni bir otomobil alınabilen, gelir dağılımı nispeten düzgün, otomotiv sektörü çok gelişmiş bir ülke için verilen araç sayısı düşük bile sayılabilir. Buna bir de Almanya'da yaşayan milyonlarca yabancı uyrukluyu ve onların satın alma eğilimlerini çıkardığınızda, araç sayısı çok daha düşük kalacaktır.

Bunun temel nedenleri tamamen eğitime dayanıyor. Toplu taşıma sisteminin değerini bildikleri için her şehirde çok gelişmiş toplu taşıma araçları mevcut ve insanlar toplu taşımanın doğaya, ekonomiye ve sosyal yaşama kazandırdığı artılar nedeniyle, şahsi araçlar yerine toplu taşımayı tercih etme eğilimi gösteriyorlar.

Ayrıca, Avrupa'da bir adamı görmeden, sadece arabasını park ettiği yere bakarak hangi milletten olduğunu anlamak mümkündür.

Eğer kaldırıma park edilmiş bir araba görürseniz;

- Almanya'da bir Türk'ün arabasını görmüşsünüzdür ve kısa süre sonra ya o araba çekilecek ya da adam ceza yiyecektir.
    - Belçika'da bir Türk'ün ya da bir Faslı'nın arabasını görmüşsünüzdür ve eğer Fransız tarafındaysa, araba aylarca orada durabilirken, Flemenk tarafındaysa, Almanya'daki gibi bir son araba sahibini beklemektedir. Üçüncü ihtimal ise, Kongolu'lardır ama onlar araba işine pek bulaşmazlar.
    - Fransa'da bir Türk'ün, bir Kuzey Afrikalı'nın ya da Güney Fransalı'nın arabasını görmüşsünüzdür. O araba Paris'in neresine park edildiğine göre değişen bir sonla karşılaşacaktır.
    - İsviçre'de ancak Papa'nın makam aracını o şekilde görebilirsiniz ama onun da bu duruma ihtiyacı olmayacağından, ihtimal dışı bir durumdur.

Konu uzun ama yazmaya üşendiğimden, burada bırakmak istedim.

Sonsuz +1 almanyada araba bir taşıt olarak görülürken ülkemizde prestij ben zenginim ben üstünüm simgesi olarak gözüküyor. Otomobil genelde bir konu vardı yüzlerce mesaj almıştı adam linea sürerken herkes kornaya boğarken bir bmwye bindiğinde herkes kendiliğinden yol veriyordu daha 1-2 hafta önce gördüğüm konu son derecede doğru burda paran varsa herkes faydan olmamasına rağmen doğal olarak prestij görüyor çünki alım gücü çok çok zor

Bugün almanyada burdaki 500 bin tlye satılan bir aracı ordaki adam 70 bin euro taksitle 0 faize alabilirken almıyor ihtiyacı neyse ona göre gidip bizim burda ki golf polo tarzı bir araç alıyor 20-30 bin euroya volkswagenin kelime anlamı halk arabası zaten orda alımı çok kolay olan bir araç bizim burda süper bir arabaymış gibi muamele görüp binlerce fan'a sahip olabiliyor

++++
    Şu park meselesi en çok sinirimi bozan şey siyasete girmeyim genelleme yapmayım diyorumda şuan yaşadığım yerde buranın elit kesim olan yerlerde referandumda hayır çıkan yerler çok nadir görüyorum adamın altında mercedes son kasa var yola bırakıyor

birde benim şuan yaşadığım geceleri yakılan kömürden sis tabakası oluşan(şaka değil ciddi) yolda gaz maskesiyle yürümen gereken referandumda %60 evet alan yerde oturuyorum adam şahini komple kaldırımı kapatacak adım atacak yer bırakmayacak şekilde parkediyor geri kalan tüm araçlar doblo kango şahin megane eski kasa tarzı aynı şekilde kaldırıma yarım giriyor geçen sordum aman abim geceleri dönerken ederken aynayı filan sürtüyorlar şöyle böyle konuşuyor. Arkadaşım araba bu sürtülcekte çarpılcakta eğer çok değerliyse araban git özel garaj tut bu ülkede engelliler var sabah okula giden ufak çocuklar var kimse senin araban korunsun diye kendini tehlikeye atacak değil dedim bi tek benmi böyle yapıyorum filan dedi tartışma çıktı elimden aldılar.
    Haklı adam bu ülkenin polisi belediyesi bunlara bişey demediği sürece benim demem boş polis gelse milim gireni kaldırıma cezaya boğsa bidaha kimse yapmaz. Adamlar arabasını 10 metre öteye parkedip yürümeye üşeniyor birde heryerde beton dikip ağaç katleden hükümet döt kadar kaldırıma ağaç dikip göstermelik yürüme alanını yok ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 14 Aralık 2017; 13:51:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.