Şimdi Ara

Arabayı Vurdum Kaskom Ne Kadar Artar? [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, geri geri gelirken aracımın sol arkasını duvara vurdum. Sol arka stop gitti, tampon soldan attı, sol arka çamurluğun bagaja yakın kısmı göçtü.

Sizce bunları yetkili serviste mi yaptırmalıyım, yoksa özel serviste mi?

Ayrıca 5 yıldır hiç kazam yoktu ve hasarsızlık indiririm vardı. Kaskom tahminen ne kadar artar? (en son 600 tl vermiştim)
    https://i.hizliresim.com/bGvRqG.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vectrac -- 20 Temmuz 2017; 11:44:19 >

• Çok tutmuyorsa kendin yaptır. Kaskoyu bozdurma bence. Kaskon en başa dönebilir.
  • Aracın arkası için kaskoyu bozdurmazdım ben, iyi bir usta ile anlaşıp halledin derim.
  • https://i.hizliresim.com/bGvRqG.png fotoğraf bu arkadaşlar.

Çamurluk ve Tampon değişir mi?

Sol stop da değişecek. Çok tutar gibi.
  • Tamponda pek birşey yokta çamurluk değişebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile alakalımıdır bilmem ama sistem o kadar sigortacıların ve kasko şirketlerin lehine işliyor ki.Normal de bunları yaptırmamızın sebebi Allah korusun kaza vs gibi durumlarda maddi olarak canımız yanmasın diye ama ufak tefek kaza yapmayan yoktur herhalde araba kullanıp ta bende dahil olmak üzere herkesin düşüncesi aman kaskomuz bozulmasın da biz kendi cebimizden yaptıralım.Bu hasarsızlık olayı kasko firmalarının işine çok yaradı.İnsanları hep ikilemde bırakıyorlar hep onların karına oluyor dünya kadar para veriyoruz kasko sigortaya yinede hasarı kendi cebimizden karşılıyoruz. Tabi bu sadece öz eleştiri sizi eleştirmiyorum bende o şekilde yapardım kasko fiyatım artması diye neyse Allah daha büyük kazadan beladan korusun geçmiş olsun.
  • 88 Oto'daki ustadan geliyorum şu an,

Tampon ve çamurluk değişmeden lokal boyayla hallederiz dedi. Cepten versem ne kadar olur dedim. Stop 500 600 tutar, toplamda 1700 1800 tutar dedi.

Sanırım kaskodan yaptıracağım. 2000 tl hasar kaydı da çok da önemli değil artık bilemedim.

Nasıl sizce fiyat?

@sedatcakmak kesinlikle katılıyorum, piyasa bu şekilde maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vectrac

88 Oto'daki ustadan geliyorum şu an,

Tampon ve çamurluk değişmeden lokal boyayla hallederiz dedi. Cepten versem ne kadar olur dedim. Stop 500 600 tutar, toplamda 1700 1800 tutar dedi.

Sanırım kaskodan yaptıracağım. 2000 tl hasar kaydı da çok da önemli değil artık bilemedim.

Nasıl sizce fiyat?

Kaskodan yaptır ne gerek var.
  • quote:

Nasıl sizce fiyat?

Hocam bence de kaskodan yaptırın o kadar tutuyorsa yani kaskonun bir dahaki sene bu kadar artacağını düşünmüyorum açıkcası.Yine de karar sizin
  • quote:

Nasıl sizce fiyat?

Allahtan korksun yahu o nasıl bi fiyat, yetkili servis fiyatı falan mı? Tamponun da çamurluğun da değişmesine gerek yok, tamponda pek birşey zaten görünmüyor, çamurluk boyanacak stop değişecek, stopu da çıkmacıdan daha ucuza temin edebilirsiniz araştırırsanız.

Bence şu hasar için kasko deldirilmez ama karar sizin tabii ki.
  • Merhaba,

Bence kaskodan yaptırın. sonuçta ne için para ödüyoruz bunlara.

Örnek ve bilgi olması adına;

2016 Kasko Ödemem 750 TL (5 yada 6 . kademe hasarsızlık indirimi vardı)
    arabayı alttan vurduk 3.000 masraf çıktı. kaskodan yetkili serviste yaptırdık.
    2017 kasko için 900 TL ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurblt -- 20 Temmuz 2017; 17:26:10 >
  • kaskoyu bu günler için yaptırıyorsunuz , bazı kasko şirketleri 1 kazada indirim hakkını düşürmüyor , sigortacınıza danışın . Geçmiş olsun .
  • vectrac kullanıcısına yanıt
    çok pahalı demiş fara tamponda muhtemelen tırnakları kırılmıştır çıkma far bakın 50 liraya bile çıkma far gördüm internetde civic farklı yerlere götürüp gösterin
  • geçmiş olsun ancak anlayamadığım bir nokta var.
    çakal ustalara min. 1000 lira vermektense 600 liralık kaskonuzun 200 lira civarı artması daha makul bir seçenek değil mi sizce?
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,

Kaskodan yaptıracağım zaten karar verdim artık. Yalnız birkaç ustaya daha göstereceğim, sonucu paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurblt

Merhaba,

Bence kaskodan yaptırın. sonuçta ne için para ödüyoruz bunlara.

Örnek ve bilgi olması adına;

2016 Kasko Ödemem 750 TL (5 yada 6 . kademe hasarsızlık indirimi vardı)
    arabayı alttan vurduk 3.000 masraf çıktı. kaskodan yetkili serviste yaptırdık.
    2017 kasko için 900 TL ödedim.

Bilgi için teşekkürler, hemen hemen aynı durumdayız. Gayet iyiymiş. Ben de kaskodan yaptırmaya karar verdim.
  • Bana kalırsa kaskodan yaptırın. Sonuçta kaskoya bu tarz durumlar için para ödüyorsunuz. Ayrıca bir sonraki sene için çok fazla artış olacağını sanmıyorum.
  • Gecmis olsun.Stop ve gerekirse tampon ici braketler degisebilir.Cepten yaptiracaksaniz gereken parcayi siz alin usta almasin.Zaten onlar da baska yerden alip ustune kar koyup size fiyat soylerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün başka bir ustaya gösterdim; 1.000 TL'ye yapılır dedi. (ama laf arasında kaskodan yaptıracaksam 1000-1500 TL arası olur dedi)

ama birebir aynısı olmayabilir çamurluk dedi. Sağ taraftan milim de olsa farklı olabilirmiş, sonuçta sağ çamurluk fabrika çıkışlı, diğeri elle yapılacakmış.

Ne diyorsunuz, olabilir mi öyle bir şey?

Yarın son bir usta ve yetkili servise sorup birine yaptırmak üzere aracı bırakacağım.

Yetkili servise değiştirmeden yapın desem, sormadan değiştirirler mi?
  • Yetkili servise sordum, 2500-3000 TL tutar, değiştirmeden yaparız dedi.

Güvendiğim başka bir ustaya sordum, Düzeltme boya, 500 TL işçilik alırız artı stop dedi. Ben de bu ustadan yaptırmaya karar verdim.

Toplamda 5 farklı yere sordum, 2'si "bire bir aynı olmayabilir, sonuçta sağ çamurluk fabrika çıkışlı, diğeri elle düzeltilecek dedi. Milim de olsa fark olur büyük ihtimalle dedi.

Bakalım ne olacak. Sonucu paylaşırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.