Şimdi Ara

Arabayla Konya'yı geziyoruz. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

İş için dağ tepe geziyorum.
    Hadim,Taşkent civarından yaylalara çıkmıştım, bir göl vardı yerliler Karagöl diyordu sanırım.Uyduda aradım bulamadım.
    O civarda böyle göller çok galiba.

Aşağı tarafa henüz inmedim hocam baharda yemyeşil olduğunu söylüyorlar nisan mayıs gibi her hafta sonu bir tarafını gezmeyi planlıyorum. Konya aslında yanlış aklımda kalmadıysa Türkiye'nin en büyük yer altı su havzalarından ancak yanlış kullanım nedeniyle bu bölgedeki göllerin büyük çoğunluğu kurumuş durumda ve her geçen yıl suya ulaşmak için açılan kuyuların derinliği arttığı gibi obruk oluşumları da hızla artıyor.

Bi 15 dkkdır aranıyorum da hakikaten o bölgede baya göl var.
    Ben tam yaz başı gibi gitmiştim gerçekten çok iyiydi.Yemyeşildi.

Hadim'de bir şelale varmış mesela mutlaka görülmesi gerekiyor diyorlar. 120-150 km arasında uzaklığı var bahar tam gelsin konusunu açarım. Belki bir kaç araçla gideriz. Konu araçlar açısında da daha renkli olur. Birde karamanda Göksu vadisine 2004 yılında gitmiştim tadı halen damağında o tarafa da tekrar gitmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yeni bir gezi konusu açtım. İlgilenenler olabilir diye haber vermek istedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87939588/f_//tm.htm#87939588
  • Hocam bu konudaki fotoğraflar falan çok daha iyi olmuş tekrar ellerinize sağlık baştan sona okudum büyük keyif aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: che970

Hocam bu konudaki fotoğraflar falan çok daha iyi olmuş tekrar ellerinize sağlık baştan sona okudum büyük keyif aldım

teşekkür ederim.
  • ilgilenenler için yeni konumuzu haber vereyim dedim
    http://forum.donanimhaber.com/m_88334537/f_//tm.htm#88334537
  • Meke gölü kesinlikle gidilip görülesi bir yer hele ortasındaki tepeye çıkarsanız daha da bir güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasuson

Meke gölü kesinlikle gidilip görülesi bir yer hele ortasındaki tepeye çıkarsanız daha da bir güzel

o tepeye çıkmak aklımdan geçmedi değil ama çocuklar olunca bu denemeyi bir dahaki sefere bıraktım.
    siz çıktınız mı oraya çıkması da inmesi de çok kolay olmasa gerek, oldukça dik ve toprak kayacak gibi duruyor.
  • Silledeki baraj gölünde geçen hafta mangal yaptık, çok hoş bir yer... Sille bana çok abartılı geldi.. Yani eski günlerine döndürmek için yapılmış olan renovasyon çalışmaları, tarihi dokuyu öldürmüş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Silledeki baraj gölünde geçen hafta mangal yaptık, çok hoş bir yer... Sille bana çok abartılı geldi.. Yani eski günlerine döndürmek için yapılmış olan renovasyon çalışmaları, tarihi dokuyu öldürmüş...

kesinlikle katılıyorum zaten yazımda da belirtmiştim, sizin de aynı fikirde olmanız doğru düşündüğümüzü ortaya koyuyor
  • quote:

quote:

Meke gölü kesinlikle gidilip görülesi bir yer hele ortasındaki tepeye çıkarsanız daha da bir güzel

o tepeye çıkmak aklımdan geçmedi değil ama çocuklar olunca bu denemeyi bir dahaki sefere bıraktım.
    siz çıktınız mı oraya çıkması da inmesi de çok kolay olmasa gerek, oldukça dik ve toprak kayacak gibi duruyor.

çıktım en fazla 20 dk sürer çıkmanız biraz zemin yumuşak olduğu için toz yutabilirsiniz.
    Asıl zirvenin ortasında da bir krater var ve orada da su biriktiği oluyormuş inanılmaz bir manzara olur sanırım
  • quote:

quote:

quote:

çıktım en fazla 20 dk sürer çıkmanız biraz zemin yumuşak olduğu için toz yutabilirsiniz.
    Asıl zirvenin ortasında da bir krater var ve orada da su biriktiği oluyormuş inanılmaz bir manzara olur sanırım

Bak şimdi aklımda kalacak neyse artık bir dahaki sefere, ama bundan sonra gidenlerin işine yarar çok saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İş için dağ tepe geziyorum.
    Hadim,Taşkent civarından yaylalara çıkmıştım, bir göl vardı yerliler Karagöl diyordu sanırım.Uyduda aradım bulamadım.
    O civarda böyle göller çok galiba.

Aşağı tarafa henüz inmedim hocam baharda yemyeşil olduğunu söylüyorlar nisan mayıs gibi her hafta sonu bir tarafını gezmeyi planlıyorum. Konya aslında yanlış aklımda kalmadıysa Türkiye'nin en büyük yer altı su havzalarından ancak yanlış kullanım nedeniyle bu bölgedeki göllerin büyük çoğunluğu kurumuş durumda ve her geçen yıl suya ulaşmak için açılan kuyuların derinliği arttığı gibi obruk oluşumları da hızla artıyor.

Bi 15 dkkdır aranıyorum da hakikaten o bölgede baya göl var.
    Ben tam yaz başı gibi gitmiştim gerçekten çok iyiydi.Yemyeşildi.

Hadim'de bir şelale varmış mesela mutlaka görülmesi gerekiyor diyorlar. 120-150 km arasında uzaklığı var bahar tam gelsin konusunu açarım. Belki bir kaç araçla gideriz. Konu araçlar açısında da daha renkli olur. Birde karamanda Göksu vadisine 2004 yılında gitmiştim tadı halen damağında o tarafa da tekrar gitmek istiyorum.

O zaman böyle demişiz bir arkadaşımızın attığı pm ile aklıma geldi bu şelaleye gittim şelale beni büyülediği için ertesi hafta bir daha gittim.
    yolculukların ilkini iki araçla yaptık birisi benim aracım diğeride baldızın corsası. ertesi hafta ise ford focus dizel ile aynı yolculuğu tamamladım.
    Göksu Şelalesi için ise tek söyleyeceğim şey bence türkiyenin en güzel şelalerinden birisidir. Foruma artık böyle emek vererek konu açmak istemediğim için gezinin detaylarıyla, yakıt tüketimi detaylarıyla falan uğraşmadım ama konuyu takip edip, googledan bulanlar falan oluyor onlar için burayı da eklemek istedim

Arabayla Konya'yı geziyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Eylül 2014; 15:13:03 >

• Yine Mart aylarındaydı sanırım Klistra (Gökyurt köyüne) gitmiştim çok değişik bir başka tecrübede burasıydı.

• Klistradan bir başka kare.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Eylül 2014; 15:32:41 >

• Hadim tarafına gidecekler hemen Hadim ilçesinin yanında su çıktı diye bir mağara var buraya mutlaka girin diyemeyeceğim(tehlikeli olabilir bizim hanım biz içerideyken 20 metre kadar ilerlemiş ve kafasını vurmuş 3 dikiş attırdık) çünkü tehlikleli olailir. Biz 4 kişi içeri girdip bir kaç yüz metre ilerledik (telefon ışıkları ile) altından su akıyor ve sonunun ne kadar ileride olduğunu bilmediğimiz bir mağara. Dışarıdakiler çok uzun olduğunu (4-5 km) söylüyorlar içerisi zifiri karanlık telefonun flaşı ile ilerledik ve telefonun şarjının bitmesi suya düşmesi gibi durumlarda hareket kabiliyetiniz olamayacağından(göz gözü görmüyor dedikleri bu olsa gerek) geri dönmek zorunda kaldık. Uygun bir zamanda (yagışlar başlarsa içerideki su seviyesi yükselebilir) tekrar ışıklı baret, Kalın kıyafetler, yedek fenerler ile buranın sonunu getireceğimiz bir gezi planlıyorum. Gidecek olanlar söylediğim hazırlıklarla giderlerse riski minimuma indirmiş olurlar. Ağustos ayında girmemize rağmen içeride ilerledikçe (tabi üzerimizde sadece tişört var) üşümeye başlıyorsunuz.
    Mağaranın girişi ve içinden bir kare.
     Arabayla Konya'yı geziyoruz. Arabayla Konya'yı geziyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Eylül 2014; 16:38:12 >

• Hadim'de kendimizi torosların büyüsüne kaptırınca ne yol dinledik ne patika, gezdiğimiz yollardan bir görünüm ve bu yolların sonucu arabanın hali (gri olduğundan tozu çok göstermiyor)

• Konya ve gezilecek yer denince ÇATALHÖYÜОE gitmemek olurmu? Hoş Urfa'da GÖBEKLİTEPE'yi gördükten sonra Çatalhöyük çok yavan gelecektir ama yinede görmemek olmaz. Sonuçta neolitik zamandan kalma bir eser.
    Siyah beyaz fotoğrafıda orada çekmiştim çok hoşuma gitmişti onun için paylaşm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Eylül 2014; 16:41:31 >

• Yakıt tüketimi benzinli araç için çok çok iyi. Dizel gibi tüketimler yapmış.
    Gezilen yerler ayrı bir güzel zaten. Elinize sağlık paylaştığınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Yakıt tüketimi benzinli araç için çok çok iyi. Dizel gibi tüketimler yapmış.

Saolun hocam aslında her bir yeri ilk mesajdaki gibi (mesajın en altında 2 linkteki gibi) ayrı ayrı paylaşacaktım ama harcanan emeğe değmiyor diye paylaşmamıştım. Bugün bir arkadaş pm atıp hadim tarafını sorunca en azından bu konuda ufak ufak hepsini toplayayım dedim. En azından Google'dan aratanların işine yarar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Yakıt tüketimi benzinli araç için çok çok iyi. Dizel gibi tüketimler yapmış.

Saolun hocam aslında her bir yeri ilk mesajdaki gibi (mesajın en altında 2 linkteki gibi) ayrı ayrı paylaşacaktım ama harcanan emeğe değmiyor diye paylaşmamıştım. Bugün bir arkadaş pm atıp hadim tarafını sorunca en azından bu konuda ufak ufak hepsini toplayayım dedim. En azından Google'dan aratanların işine yarar.

Bu tür kısa mesafe gezileri seviyorum. Uzun zamandır yapamıyoruz, kızım daha çok küçük aynı zamanda aşırı hareketli. Gittiğimiz yerden bir şey anlamadan dönüyoruz onun peşinde koşmaktan.
    Hayırlısıyla biraz büyüyüp durulsa diye bakıyoruz.
    Böyle paylaşımları görünce insan ister istemez özeniyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.