Şimdi Ara

Araç 120'yi geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
43.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım 2007 model 1.4 hdi 70 bglik. Yokuş aşağıda olsa, düz yol da olsa ne yaptıysam 120'yi geçemedim. Herhangi bir arıza ışığı vs yanmıyor sizce sorun ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç 120'yi Geçmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Sizlerin karşılaştığı "araç 120'yi geçmiyor" sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenleri ve olası çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz:

• Dizel Araba 120 Yi Geçmiyor: Dizel araçlar, özellikle de eski modeller, elektronik hız sınırlayıcıları ile donatılmıştır. Bu sınırlayıcılar, aracın güvenliği ve yakıt verimliliğini sağlamak için tasarlanmıştır. Sınırlayıcının kaldırılması için yetkili bir servise başvurmanız önerilir.
    • Araba Neden 120 Yi Geçmiyor: Aracınızın hızı, motor gücü, şanzıman oranları ve aerodinamik direnç gibi faktörlerden etkilenir. Motor gücü yetersizse veya şanzıman oranları uygun değilse, araç 120 km/s hızın üzerine çıkamayabilir.
    • Araç 120 Geçmiyor: Aracınızın egzoz sistemi tıkalı olabilir. Tıkalı bir egzoz sistemi, motorun verimli çalışmasını engelleyerek hızlanmayı etkiler. Egzoz sisteminin kontrol edilmesi ve gerekirse temizlenmesi önerilir.
    • Araba 120 Yi Geçmiyor: Aracınızın yakıt filtresinde tıkanıklık olabilir. Tıkalı bir yakıt filtresi, motora yeterli yakıtın ulaşmasını engelleyerek güç kaybına neden olur. Yakıt filtresinin değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Aracım 120 Yi Geçmiyor: Aracınızın hava filtresinde tıkanıklık olabilir. Tıkalı bir hava filtresi, motora yeterli havanın ulaşmasını engelleyerek güç kaybına neden olur. Hava filtresinin değiştirilmesi sorunu çözebilir.

"Araç 120'yi geçmiyor" sorununu yaşayan kullanıcıların, yukarıda belirtilen nedenleri kontrol etmeleri ve gerekli onarımları veya bakımları yaptırmaları önerilir. Bu adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir servise başvurulması faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam aracın önceki sahibi elektronik limitleme tarzı birşey yaptırmış olabilir

Şuan bmw mercedes gibi alman firmalarında 250de limitör var o tarz birşey olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 7 Haziran 2014; 23:42:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Hocam aracın önceki sahibi elektronik limitleme tarzı birşey yaptırmış olabilir

Şuan bmw mercedes gibi alman firmalarında 250de limitör var o tarz birşey olabilir
    Olabilir ama çok zorlayınca anıra kanıra 125 yapıyor ortalama.
  • Araç kaç km'de, ne zamandır sizde? Aldığınızdan beri bu durum var mıydı? En son ne zaman bakıma girdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Alıntıları Göster
    debriyaj balatan bitmiş olabilir devir yükselip hız artmıyorsa debriyaj balatan bitiktir buda hızının artmamasına neden olur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hangi viteste,devir ne??

Şanzıman,debriyaj..vs olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Araç kaç km'de, ne zamandır sizde? Aldığınızdan beri bu durum var mıydı? En son ne zaman bakıma girdi?

Araç 89 bin km'de. 1 yıldır bende hiç hızlı gitme isteğim olmuyordu nedense biraz asılayım gaza dedim ama dediğim sonuç çıktı hep 120'ye dayandım şu aralar biraz denemek istedim iyice sonuç hüsran. Aldığım gibi bakıma sokmuştum arabayı.

@ozgur_gs_91

Olabilir hocam bu zamana kadar değişmemiş hiç.

@ozgur_gs_91

5.ci vites 4 bin deviri geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 7 Haziran 2014; 23:53:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doblo 3 bin deviri geçmiyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Hangi viteste,devir ne??

Şanzıman,debriyaj..vs olabilir.

Alıntıları Göster
    Bkı-balata bitmiş olabilir eğer devir yükselmesine karşın araç hız kazanamıyorsa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Araç kaç km'de, ne zamandır sizde? Aldığınızdan beri bu durum var mıydı? En son ne zaman bakıma girdi?

Araç 89 bin km'de. 1 yıldır bende hiç hızlı gitme isteğim olmuyordu nedense biraz asılayım gaza dedim ama dediğim sonuç çıktı hep 120'ye dayandım şu aralar biraz denemek istedim iyice sonuç hüsran. Aldığım gibi bakıma sokmuştum arabayı.

@ozgur_gs_91

Olabilir hocam bu zamana kadar değişmemiş hiç.

@ozgur_gs_91

5.ci vites 4 bin deviri geçiyor.
    bakmanız lazım ilk viteslerdede hissedersin gaza basarsın devir yükselir hız çok geç ve yavaş yükseliyosa ve hızlanmada çok yavaşlama varsa aracın debriyajı çok yukarda kavrıyosa debriyaj balatan ile alakalı bir durum olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Bkı-balata bitmiş olabilir eğer devir yükselmesine karşın araç hız kazanamıyorsa

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 89 bin km yazacaktım buradan düzelteyim.

Hatta şöyle bir şey var araç 70 bg normal mi bilmiyorum ama 3.vites 70-80 arası hız yapıyor 3 bin devirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Alıntıları Göster
    Konuya opeldir diye girmiştim :(
  • Eğer 120 ile giderken son vites devir 4500 civarıysa debriyaj balatası dümdüz ve sizlere ömür devir saatine bakın .redline kısmına yaklaşmışsa balatadan

Edit: evet evet.sorun % 90 debriyaj balatası.bir an önce değiştirin.yakıtınız çok artar her an yolda kalabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptan Ross -- 7 Haziran 2014; 23:55:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakirkeyo

Konuya opeldir diye girmiştim :(

Alıntıları Göster
    baskı balata muhtemelen5. vites 4000 devirde 150 üstü olmalıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

Eğer 120 ile giderken son vites devir 4500 civarıysa debriyaj balatası dümdüz ve sizlere ömür devir saatine bakın .redline kısmına yaklaşmışsa balatadan

Edit: evet evet.sorun % 90 debriyaj balatası.bir an önce değiştirin.yakıtınız çok artar her an yolda kalabilirsiniz
    Bi sıkıntı var belli ki.

Balata olması muhtemel.

5 vites 4000'de 150-160 görmesi lazım.
  • Baskı balata kontrol ettirin.
    Ayrıca aracınızda dizel partikül filtresi varsa ve tıkandıysa o da etkileyebilir
  • quote:

Hatta şöyle bir şey var araç 70 bg normal mi bilmiyorum ama 3.vites 70-80 arası hız yapıyor 3 bin devirde.

zaten 70 bg kaç yapabilir aynı model aracı kullananlara sormak lazım kaç km hıza çıkabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

zaten 70 bg kaç yapabilir aynı model aracı kullananlara sormak lazım kaç km hıza çıkabiliyor

Yokuş aşağı 200 normal yol 2 kişi 180 max .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Bi sıkıntı var belli ki.

Balata olması muhtemel.

5 vites 4000'de 150-160 görmesi lazım.

Alıntıları Göster
    Bir kaç anlayan arkadaşa gösterdim debriyajla ilgili sıkıntı olmadığını söylediler. Daha önce de başka bir arıza için gittiğimde saniyede bir usta balatalarda bir sıkıntı olmadığını söylemişti ama emin olmak için tekrar gitmekte fayda var sanırım.

Bir de bilgisayara bağlatsam iyi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

Yokuş aşağı 200 normal yol 2 kişi 180 max .

öyle yazmışsınızki 140bg turbo motor sanki
  • quote:

Selamlar arkadaşlar,abiler.

Aracım 2007 model 1.4 hdi 70 bglik. Yokuş aşağıda olsa, düz yol da olsa ne yaptıysam 120'yi geçemedim. Herhangi bir arıza ışığı vs yanmıyor sizce sorun ne olabilir?

egr valfi
    manifoldun kurum bağlaması
    yada katalitik konvertor

dizel araçta turbo vs problem yoksa hızlanmamanın en büyük 3 nedeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 8 Haziran 2014; 0:04:07 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.