Şimdi Ara

Araç Alacaktım (Sözde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehir değişikliği sebebiyle araç alacaktım, gerçekten de ihtiyaç duyuyorum.

Durum 1:
    ilk başta sarı siteden ilan buldum ikamet yerime 100km kadar adamla anlaştık 500tl pazarlıkla. 1 hafta sonrasına gelip(13.01.2020 tarihine) alışverişe sözleştik. Hatta kapora göndereyim dedim gerek yok dedi. Bu süre zarfında araç hala ilanda. 12.01.2020 tarihinde aradım yarın geleceğim diye adam araç satıldı dedi, bana satacağı fiyatın 500tl üstüne satmış. Belli ki ailesi bu adama söz vermek kavramını öğretmemiş.

Durum 2:
    ilk durumdaki aracı alamayınca başka bir araç bakmaya başladım yine bulunduğum yere 200km uzaklıkta bir yerden araç buldum 14.01.2020 tarihinde. İlk durumdan ağzım yanınca direk satıcıya satmaya niyetin varsa sözünden dönmeyeceksen anlaşalım dedim. Tamam dedi hiç pazarlık bile yapmadan 20.01.2020 tarihine sözleştik. İlanı da kaldırdı. Bugün aradım araç kardeşimin kendisi satmaya yanaşmıyor ikna edemedim diyor. Yahu kardeşininse araç satmayacaksa neden ilan açıyorsun ki? Böyle biri durumdan bahsetse zaten başka birşeyler bakarım. Oyaladığı için telefondan kalaylayıp yüzüne kapattım.

Araç falan almıyorum aramıyorum da sokarım böyle işe ticarete ahlakı diye birşey kalmamış. Söz vermenin, sözünde durmanın bir değeri yok. Adamlar gayet pişkin pişkin onursuzca ticaret yapmaya çalışıyorlar.

• araç alacaksan hemen alman lazım. 1 hafta kim kimi bekler ki? hadi 1 gün beklersin uzaktan geleceğin için eyvallah. ben olsam ben de satardım 500 tl fazla verene.
  • 1 hafta sonraya kim öle kim kala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe nedir ve ne tür araç lazım

Bişeyler ayarlanabilir mi bakarız

• kapora almam kaporada vermem alıcı isem araç hemen alınır ne o öyle 1 hafta sonra alacağım garantisimi var alacak arkadaşa paran hazırsa gel al derim yoksa 1 hafta sonra arasın

• 1 hafta sonraya neden anlaşıyorsunuz hocam? İzin günü falansa izin gününe 2 gün kala arayın mesela. 1 hafta uzun bir süre. Zaten ilan 4 hafta duruyor ücretsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 19 Ocak 2020; 17:59:56 >
  • Baştan faul.Bir hafta sonraya domates bile alamazsın, çürür.Ee tabi ki adam daha yüksek para veren ve hazir alan olursa ona satacak.Sen şimdi geldin,aracı begenmeyebilirsin, hoşuna gitmez veya sen de vazgeçebilirsin kredi çıkmadı diye vs ama adamın önünde hazır alıcı var,daha yüksek de fiyat veriyor ne yapsın?Ki kapora falan da almamış adam, bu ne demek; ben eğer daha iyi fiyata satarsam satarım demek.

Araç alımının bir haftalık pazarlığı olmaz.Max 3 gün falan olur,o da şehir dışıysa ve alıcı kapora göndermişse.Diger türlü kimse sizin uşağınız değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatalı olan sensin. Böyle işlerde elini çabuk tutan herzaman kazanır. Kimisi 3 ün 5 in hesabını yapar daha aşağısına alırım belki der elin oğlu basar parayı alır kimisi de senin gibi ağırdan alır olayı kaçırıverir. O bir hafta içinde 5 bin aşağısına daha temizini bulsan sen ne yapardın? Sözünü tutup gidip o arabayı mı alırdın? Bence sen bu soruyu vicdanına sor sonra başkalarını yargıla
  • Ya sen 1 hafta sonra almaktan vazgeçersen ? Satan adam sana nasıl güvensin.

Ama ben söz vermişsem 500 fazla verselerde başkasına satmazdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi hatalı. Şehir içi dışı fark etmez. Araç sahibi ile konuşulur ertesi güne randevu alınır exper usta gösterilir alınır. Yok 1 hafta yok 10 gün. Alacağının garantisi mi var da bekleyecek satıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir laf vardır söz vermekle başlayan işte insanlar 3 kuruşun köpeği olmuş söz ver 500 tl için başkasına sat ciğersiz seni.Haklısın hocam bizim milletin para için yapmayacağı iş yok.

• Aracı bakıp beğenirsen hemen almak gerekli o yüzden olmuyor. İş bozuluyor.

• Söz ayrı bir şey, güven çok ayrı bir şey. Satıcı size güvenmemeyi tercih etmiş. Bu devirde "adam haklı" derim.

Geçenlerde başımızdan geçen olay;

Şirketin aracını 95'e satmaya niyetimiz vardı, ciddi olarak 1 kişi 93 verdi. Diğer arayanlardan 95 de veren vardı, 92-94 arası da teklif eden vardı ama ciddi değillerdi belliydi. Birkaç gün düşünme ve istişare süresinden sonra 93 vereni kabul ettik adama haber verdik. Yalnız aracın muayenesi bitmek üzereydi, ayrıca ufak sürtmeli 1 hasarı ve 1 arka stop cam kırığı vardı. Adam bu hasarları kabul edip 93'e alırım dedi. Biz de "tamam gel al" demedik. :) "Hasarları yetkili serviste kaskodan yaptırırız, muayeneye sokarız tertemiz teslim ederiz kabul mu?" dedik. Kabul etti.

Hasar tamiri ve muayene falan 10 gün sürdü, bu süre zarfında ben yoğun olduğumdan ve neredeyse hiç ofiste olmadığımdan ilanları kaldıramadım. 10 gün boyunca araç 95'i de gördü, 98'i de gördü.

Arayanlara tek bir şey söyledim; "şu güne kadar araç opsiyonlu, o günden sonra tekrar arayın"

O gün geldi, 93 veren adam İstanbul'dan uçağa atladı, arabaya yüzeysel baktı, boya makinesiyle abartmıyorum sadece 4 parçaya (sol arka çamurluk, sol kapılar, sol ön çamurluk) baktı, diğer yerlere bakmadı bile, direkt notere gidip işlemleri hallettik. Bu arada hasar sağ marşpiyel ve kapı altındaydı. Oraya bakmadı bile.

Sonuç; 95-98 verenler bir daha aramadı. Yani; herkese güvenilmez. Satıcı da size güvenmemeyi tercih etmiş.

Başka bir olay; ben araba alacakken birisi arabasını satmaya niyetlenmiş, ustam haber verdi. Adam bana 1650 km uzakta. :) Aradım konuştum, 1 hafta bana opsiyonladı, direkt ilandan kaldırdı, kapora da istemedi. 5-6 gün sonra işlerimi ayarlayıp parayı ayarlayıp uçak bileti alıp gittim, adamla noter önünde buluştuk, arabayı direkt alacakken satıcı "bari 1 tur atsaydın" falan dedi. Kırmadım 1 tur attık noter önüne gelip satışı aldım. Yemek falan derken yola çıkıp 2 gün sonra İzmir'e döndüm. :)

Sonuç; satıcı bana güvenmeyi tercih etti.

• Oto pazarına bakın varsa , 4 ay önce sarı siteden bir araç buldum sol arka çamurluk değişik dedi tamam dedim anlaştık expertiz gittik önden şaseler işlemli çıktı 300 TL exper ücretini ödemem bilmiyordum dedi 150tl sini aldım adamdan öyle yada böyle

Sonra yine bir araç buldum adam öyle kibar kültürlü birisi telde , ilanda 3 parça boya 1 değişen yazıyor sonra WhatsApp resimleri gönderdi tavan dahil boyalı güneş yanığından daha konuşmadım

Yani konuyu görünce yazma gereği duydum araç almak cidden zor bu zamanda. Sarı site zaten pertçi sitesi gibi hangi araba baksan sigorta sisirmesi ağır hasarlı

• Aracı satarken benim başıma da böyle bir şey gelmişti, aracı ilandan kaldırdığım an telefon çaldı, ankaradan arıyorum aracı almak istiyorum yarın gelip alacağım söylediğiniz gibiyse demişti. Bende aracı satmak için biriyle anlaştığımı söylemiştim fiyatı sordu 41 dedim 42.500 tl den ben alayım demişti, hocam kusura bakmayın ben söz verdim dedim ,biraz daha denedi fakat aracı o kişiye satmadım. Söz verdiğim kişiye aracı verdim ve içim rahattı, ayrıca kapora da almamıştım.

Fakat ben 1 hafta sonra araca bakacağım başkasına satmayın derse birisi gram umrumda olmaz o gelene kadar satabilirsem satarım. Kaldı ki günde kaç kişi arayıp aracı yarın görmeye geleceğim 2 gün sonra geleceğim aracı başkasına vermeyin diye konuştu anlatamam. Fakat kimse gelmedi, gelenlerde fiyat öldürmeye gelenlerdi.

• Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Şu sürecte 4 araç satıcısı ile birgün öncesi söz vermesine rahmen ertesi gün gitmeye hazırlandığımda fiyat artırdılar. Hatta birisinde tam aracı almış expertize gidiyoruz aracı ben sürüyorum yolda iken aracım ucuza gidiyor piyasa şöyle oldu böyle oldu 5 bin daha ver dedi. Anahtarı suratına atıp iyice kalayladım adamı. Aldığım aracı az 3-4 yıl kullanırım. İlkkez böyle bir 4 aya denk geldim. Şu piyasada ne omurgasız insanlar varmış dedim. Halk olarak ne hale gelmişiz. Sözün hiç değeri kalmamış. Yada bana mı denk geldi böyleleri. Paranın yüzü sıcak, Efendileri olmuş. cebinde parayla aynı gün içerisinde gitmek gerekiyor demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Too-Xaris -- 20 Ocak 2020; 1:11:15 >
  • konu sahibi daha ölmedi mi

• valla iyi linç yemişim ama bir de beni dinleyin

illa 1 hafta sonra gideceğim diyen ben değilim adamlar dese ki aynı gün gel al direk gidicem. müsait değilim diyor adamlar işim var ilana koydum diyorlar. Kapora göndereyim diye ben teklif ediyorum açıkçası adamlar çakallık peşinde acaba 300-500 daha koparabilir miyim derdindeler. hem alacağım yerlerde haftasonu nöbetçi noterde yok devrini alayım.

söz namustur! ben bu adamlara alacağım dediğim için yaklaşık 2-3 araba kaçırdım kendi ilimden almadım çünkü adamlara gelip alacağıma dair söz verdim.

yorumlardan okuduğum kadarıyla çakal üçkağıtçı al-satcı esnaf galericiler dh yi de sarmış. bu mantıkla, bu ticaret ahlakıyla bir yere gelemezsiniz

azcık adam olun sözünüzde durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 20 Ocak 2020; 2:43:55 >
  • Bu işler birazda kısmet işi. Ben arabamı alırken bir adamla sözleştik. Adam memlekete gidicem annem hasta dönüşte buluşuruz dedi. Neyse bir hafta bekledim adamı o esnada da başka bir ilan çarptı gözüme ama adamla sözleştiğimiz için aramadım. Buluşmadan önceki gün diğer ilan sahibini aradım olumsuz birşey olursa ona bakmaya giderim diye, diğer ilan sahibide aracı bakmaya gelecekler fiyattada anlaştık dedi. Anlaştığı fiyatta tamda benim istediğim fiyattı. Neyse hayırlı olsun dedim kendi sözleştiğim adamı buluşma günü aradım geliyorum bir sıkıntı yok değilmi diye abi ben arabaya kapora aldım dedi. Ertesi gün moralim bozuldu işte oturuyorum yeni ilanlara bakıyorum filan. Neyse diğer ilan sahibi aradı abi bizim iş olmadı ilgileniyormusun diye. Akşama koşa koşa gittim arabaya baktım ertesi gün devrini yaptık ilk sözleştiğim adamın 1.500 tl altına fiyata.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.