|
Bildirim
|
İptal edebilirsin.
Ben 2016 yılında BMW aldım, 0 faizli 40.000TL kredi çektim ve üzerini peşin verdim. Faturası kesildi ÖTV si ödendi, sadece araç gelecek ve plaka için trafiğe imzaya gidilecek. Ben hiçbir zaman plaka için vekalet vermem. Saçma buluyorum... Zaten Vekalet için notere gidiyorum, bir de bayiye gidip onu veriyorum(üzerine de para?). Onu yapacağıma trafiğe gider imza atarım, noter parasını da keyifle yerim. Araç İstanbul dan gelecekti 7-10 gün derken 15 gün oldu araba hala gelmedi ve bu arada benim başka bir durumum gelişti paraya ihtiyaç oldu. Bende ilk önce iptal edebilirmiyim diye araştırdım(başka bir markanın satış müdürü arkadaşıma danıştım, takipçi ile konuştum). Ve net olarak iptal olabileceğini, bayinin yatırdığı ÖTV'yi dilekçe ve evrak ile geri çekebileceğini, ama işlemler için 15 gün kadar beklemem gerekebileceğini öğrendim. Bayiye gittim, iptal ettirmek istediğimi ve bu şekilde olduğunu da anlattım. Yok olmaz öyle şey! Yapılamaz! Mümkün değil! Hiç duymadık, görmedik! Hödö! Zödö!! gibi diretmeler. Sonra; Siz plakayı çıkartın satın?? Yukarı 2. ele koyalım konsinye satılsın?? Galerici tanıdık var ona verelim??? Gibi terbiyesizlikler... Bir ötv çekmeyip, satış temsilcisi prim alsın diye bana bir sürü iş yaptıracaklar? Oysa çok daha kolayı varken?? Sizi şikayet ederim dedim. Borusan kim oluyor? dediler Yanlarında aradım; Durum böyle böyle, satış müdürü ve satış temsilcisi "Borusan kim oluyormuş?" diyorlar siz ne diyorsunuz dedim. İlgileneceğiz dediler, kapattım. Bakın ben plaka için vekalet vermedim, siz araç gelse dahi plaka çıkartıp teslim edemezsiniz, bende aracı almam öylece durur. Ne yapacaksınız teslim edemediğiniz ve dosyası açık kalan aracı?? Zaten 2-3 zam gelmiş hemen bana sattığınız fiyattan alıcısı çıkar, uzatmanın anlamı yok. Ben gidiyorum, keyfiniz bilir dedim çıktım. 1 saat sonra telefon; "beyfendi evrakları imzalayın ötv'yi geri çekeceğiz" . Neyse, 15 gün kadar sonra paramın tamamını yatırdılar(bu arada vergi dairesine gidip ÖTV İLE ilgili departman da evrakları takip ettim(Etmesem de olurmuş ama işi yavaşlattıklarını düşünmüştüm)). Sadece çektiğim 0 faizli kredinin 130TL gibi bir masrafını alamadım. Kredi onların hesabına yattığı için, tekrar geri öedeme yapıp krediyi kapattılar. *Buradaki en önemli nokta; Plaka için vekalet vermemek oldu. Eğer vekaletim olsaydı, istekte bulunduğum an plakanız çıktı diye beni sallayıp hemen plakayı çıkartırlardı. Plaka olmaması, teslim almayacağım anlamına da geldi. Eğer plaka için vekalet verdiyseniz hemen işin üçkağıt tarafına kaçabilirler. Cuma olan ödeme/fatura için daha ötv'si yatmamıştır. Tabi netten anında yatırmadılar ise... Yatırdık diye söyleyebilirler, o zaman dekont isteyin tarih/saat gözükür. Bu iş için, kararlı ve net olmak lazım. Biraz zayıflık hissederlerse hemen üste çıkarlar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |