Ikinci el arac satin alindi Noterligin verdigi gecici ruhsat var (a4 kagit), 15 gun icerisinde ruhsatin emniyetten alinmasi gerekiyor.
Koltuk sayisi 4 olmasi gerekirken 5 olarak yaziyor.
Bununla ilgili normalde (yani ruhsati olan araclarda); 1) TUVTURK'e gidilip ucretsiz tespit muayenesi yapilacak sanirim 2) Tespit muayene belgesi ile emniyete gidilip ek-1 doldurulup ruhsat yenilenecek
Ancak bende henuz ruhsat olmadigi icin, iki kere ruhsat yapragina para odememek icin henuz ruhsat yokken; 1) Tespit muayenesi ruhsat yapragi olmadan, gecici ruhsat kagidi ile yapilir mi? 2) Muayene yapilirsa o tespit muayenesi belgesi ile emniyete gidilip ek-1 doldurulup henuz verilmemis ruhsat yapragi, dogru bir sekilde alinabilir mi?
vw golflerde oluyor ama senin araç modeli ne bilmediğim için birşey söyleyeniyorum.
Araca göre değişen nedir ki? Anlayamadım?
1) Geçici ruhsat belgesi (kağıdı) ile TÜVTURK'te tespit muayenesi yapılabiliyor mu? 2) Yapılabiliyorsa yine aynı şekilde emniyet de ruhsatı hatalı haliyle çıkarmaya gerek duymadan direk tespit muayenesinde düzeltilen yerleri düzgün olarak yeni ruhsat veriyor mu?
Şimdi yanlış yazılmış ruhsatı çıkartmaya para verip, 1-2 ay sonra muayeneye girmeden önce muayeneden geçebilmek için tespit muayenesi+ek1+ruhsat yenileme yaparak 2 kere ruhsat yaprağı parası vermeyeyim diye soruyorum. Amaç bu yani.