Şimdi Ara

Araç fren sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2023 rifter aracım var uzatmıycağım sıfır olarak aldık düzenli bakımlarını yetkili serviste yaptırıldı fakat güzide ülkemin güzide fiyat politikası yüzünden 3 filtre 4 litre yağa 15 bin vermek istemedim ve bu yüzden çok araştırma yapmadan dükkanımın önündeki ford özel servide verdim servisteki araçların %98 i ford belkide bugüne kadar gelen tek farklı marka araç benimki olabilir velhasıl kelam eleman yağı bişaltmak için alt motor muhafazasını sökmek için çok uğraştı ve düşman arabası gibi bi sağa bi sola sallayarak çıkardıneyse dedim olur gençler hava filtresi yağ filtresi orjinalliğine çok takıntılıyımdır fakat önün egelen filtreleri kullanmasına izin verdim (niye bilmiyorum) evet işte o an sıra geldi arka fren balatasını değişmeye arkadaş ömrü hayatında elektronik fren görmediği için fren i ileri geri yapan fren pistonunu mengene ile manuel geri itmeye çalıştı zorladı yaklaşık 15 20 dk uğraştı olmadı çünkü ebd (elektronik sistemi) anahtarla geri ittirip devre dışı bırakması gerekiyor fakat bundan bi haber olan arkadaşımız mengene ile olmayınca fren pistonunu aldı başka biryere makine ile yapacsğını söyledi ve 10 15 dk sonra yapmış bi şekilde geldi değiştirildi balatalar evet sorum şudur bu iş bilmez ustalarımız fren pistonuna bu baskı ve zorlama ile zarar vermişlermidir ve sanki fren çok az bir tık daha aşağıda tuttuğunu ve daha zayıf olduğunu hissediyorum tamamen psikolojik te olabilir evet benim başımdan geçen bunlar tekrar sorumuza dönecek olursak sizce sisteme zarar verilmişmidir🤔

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Adam senin arabanda iş öğrenmiş abi.

• Elektronik el frenli araca yapılabilecek her işkenceyi yapmışlar. Anlamadığım şey filtrenin orijinalligine bile takıntılı biri olduğunuzu söylemişsiniz. Sonra da aracı sanayide Ford servisine vermişsiniz. Neden böyle bir şey yaptınız?

• FarukGöksen kullanıcısına yanıt
    Öğrenmediki kardeşim😄

• srdn81 S kullanıcısına yanıt
    O gün iş stresi ile verdik araca bir zararı olmuşmudur sizce

• Furkanbey345808 F kullanıcısına yanıt
    El freni motoruna zarar vermiş olabilirler. Normalde obd soketinden cihaza bağlantı yapıp motoru ters çalıştırıp balatayı boşa çıkarıp yapmaları lazımdı. Levye benzeri bi şey ile ittirip yaptılarsa ileride arıza açma olasılığı artar.

• Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hidrolik disk fren havası alma
    10 yıl önce açıldı
    FREN SİSTEMİ ARIZASI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • srdn81 S kullanıcısına yanıt
    İnternette izlediğim kadarıyla obd il alakası yoktu motoru söküp yıldız uç la geri çeviriyordu şuan için bir sıkıntı çıkarırmı örneğin yolda giderken arıza çıkarır mı

• Hiçbirşey olmadıysa bile kesin bişeyler olmuştur

• Sanayide iş yaptırırken tabelasında her marka amblemi olan kişilere gitmeyin. Bir usta her marka araca bakamaz.

Ayrıca Peugeot rifter için servis 15 bin tl çok para istemiş valla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

Geçen ay mokka için 7bin tl verildi. Gerçek fiyat olduğunu düşünmüyorum veya buna balata vs dahil

Genelleme yapmayın bizim buradaki Usta bilindik 6 tane bilindik marka aracın hepsinden anlıyor Türkiye'nin dört bir yanından bile müşterileri var

• selamlar 2 adet rifter kullandım yaklaşık 5 yılın üstünde

fren balatası disk yağ hava ve mazot filtresini kendim değiştiriyordum..

sizi rahatlatalım zarar verme olasılığı az.

ama anlattıklarınızdan maraz çıkıyor.

olay şuydu.

fren hidroliği kapağını motorun orda açık bırakacaktı..

allienle söküp pistonu işkenceyle geri çekecekti hepsi bu kadardı oysaki..)

ama sizin senaryoda adam bir facia yaratmış üzücü..(

yetkili servisden şaşmayın bundan sonra..

o araçların adbule sistemi kronik sorunlu garantiyi bitrmeyin vede uzatın çok başın ağrır

ben satarak kurtuldum düşün..(

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla adblue arızası olacaksa ilk kilometrelerde oluyor yani o konuda rahatım şuan neredeyse 10 yıllık ustam olan bir abimize vereceğim orjinal parçaları onlineyedekparça dan alacağım bundan sonra şöyle bir soru sormak istiyorum fren hidrolik yağını kendim değişebilirmiyim yada ustama güvenebilirmiyim

Bir önceki bakımda (5,6 ay önce) ön balata ile birlikte 18 bin verdim🙂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.