Şimdi Ara

araç içerisinde ses uyumu için neyi değiştirmem lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sony gt828u teyp
    jbl 4 kanal 600w anfi
    2 tane sierre 13cm 65rms component önlerde
    2 tane pioneer eski model 6*9 3 way coaxical hoparlör
    jbl gto4-12 1000w 30cm subwoofer

subwoofer iki kanala paralel bağlı (bu durumda kaç ohm oluyo ve ne farkediyo onu da çok merak ediyorum)
    ön componentler ve arka hoparlörler amfinin diğer iki kanalına bağlı

sub teybe subwoofer çıkışından bağlı diğer kolonların hepsi ön çıkışlara takılı..

bu şekilde ses kısıkken ii güzelde sesi çok açınca tiz çok fazla çıkıyo.. teypten tizi kısınca bü seferde düşük sesde boğuk oluyo.. ikide bir ayar yapmaktan müzik dinleyemez oldum... bu arada ön componentleri ve teybi yeni aldığımdan ayarım bozuldu bi türlü ayar tutturamadım.. sorun neden kaynaklanıyor acaba? benim teorilerim:

1- sorun componentlerin ve coaxicallerin hepsi amfiye ve teybe aynı kanallaardan bağlı olduğu için olabilirmi?

2- arka coaxicallerin yerine iki tane 16 cm component alsam nası olur acaba?

birde teyptenmidir nedir mp3 lerde ses kalitesi çok farkediyor.. kaliteli değilse çekim hiç dinleyesim gelmiyor componentler yokken ve pionner eski teyple bu kadar anlaşılmıyordu sanki..

önerilerinizi bekliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_metallica

şu anda eldeki mevcut lar

sony gt828u teyp
    jbl 4 kanal 600w anfi

subwoofer iki kanala paralel bağlı (bu durumda kaç ohm oluyo ve ne farkediyo onu da çok merak ediyorum)

sub teybe subwoofer çıkışından bağlı diğer kolonların hepsi ön çıkışlara takılı..

bu şekilde ses kısıkken ii güzelde sesi çok açınca tiz çok fazla çıkıyo.. teypten tizi kısınca bü seferde düşük sesde boğuk oluyo.. ikide bir ayar yapmaktan müzik dinleyemez oldum... bu arada ön componentleri ve teybi yeni aldığımdan ayarım bozuldu bi türlü ayar tutturamadım.. sorun neden kaynaklanıyor acaba? benim teorilerim:

1- sorun componentlerin ve coaxicallerin hepsi amfiye ve teybe aynı kanallaardan bağlı olduğu için olabilirmi?

birde teyptenmidir nedir mp3 lerde ses kalitesi çok farkediyor.. kaliteli değilse çekim hiç dinleyesim gelmiyor componentler yokken ve pionner eski teyple bu kadar anlaşılmıyordu sanki..

ilk etapta 6*9 ları devre dışı bırakıp deneyin...

eğer mp3 ler kalitesiz ise bu gayet normal bir durum .. teyp ten teybe fazla bir degişim beklemeyin ..

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_metallica

şu anda eldeki mevcut lar

sony gt828u teyp
    jbl 4 kanal 600w anfi

amfinizin gücü yetmiyor. size 5veya 6 kanallı amfi gerekli, iyi bir de ayarlama gerekiyor. dikkat edin şu anki amfiniz arıza yapabilir.

• bugün kontrol ettim de ön mid takımlar 2*60 watt rms arka pioneer 6*9 lar da 2*80 watt rms yani toplam 280 watt rms iki kanala bağlanmış durumda acaba ses bu yüzden mi bi garip geliyor? yani yüksek ses var ama kulağı rahatsız eden cinsten..

amfi eski bir amfi bulabildiğim linlklerden birisi bu
    http://turborevs.org.uk/vmchk/in-car-entertainment-i.c.e./amplifiers/jbl-gto-4000-600w-car-audio-amplifier.html

JBL GTO 4000 4/3/2 Channel 600W Car Audio Amplifier

JBL GTO4000 600W Amp
    4/3/2 Channel Amplifier
    4 x 50w RMS or tri-mode: 2 x 50W RMS + 150W for sub
    4 x 100W max or tri-mode: 2 x 100W + 300W for sub
    Variable cross-over. Variable Bass Boost
    Overload protection

yani benim orta sesleri yeterli alamam bassın ve tizin arasında yetersiz kalması durumu amfiyi değiştirirsem çözülür mü diyorsunuz?

http://www.dogubanktuning.com.tr/?urun-detay_172_ANFi_JBL_GTO5355.html
    bunu alsam eldeki mevcut hoparlörler ile idare edermiyim dersiniz? gerci bu amfide 450 kağıt az para değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_metallica -- 21 Haziran 2009; 23:58:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.