Şimdi Ara

Sizce model yılı mı,yoksa aracın temiz olması mı önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim ki alacağınız aracın,aynısından almak için iki ayrı seçeneğiniz olsun.Birisi 2010 model diğeri 2016-17 model olsun.2010 modelin motoru,şanzımanı,yürüyen aksamı,mekaniği,kaportası gayet iyiyken aynı aracın 2016 model olanının km si biraz daha yüksek,motorundan,şanzımanda yağ kaçakları olan,mekanik olarak daha yıpranmış bir araç olsun.Siz hangisini seçersiniz?Temiz olan yaşlı aracı mı yoksa yıpranmış olan 6 yaş daha genç aracı mı?

Şimdi bunu neden sordum?Şunun için sordum:8 yıl 85000 km kullanmakta olduğum fıat bravo aracım bu süre içinde iki defa arıza verdi.Birisinde debriyaj rulmanı patladı.Şanzıman inip baskı balata değişti.Diğerinde de egr kapağı çatladı.Bunların ikisi de aldığımın ilk yılında oldu.Bundan sonraki 6-7 yılda maşaallah hiç arıza yapmadı.Aracımın şanzımanında,motorunda,aks körüklerinde,turbosunda vs hiçbir yağ kaçağı yok.Yağ bakımlarını kendim yapıyorum.Her iki senede bir antifirizi komple değiştiririm.Geçenlerde krank kasnağı ve alternatör kayışı ömrünü doldurduğunu düşündüğüm için değiştirdim

Arkadaşlar araç iyi güzel fakat artık 14 yaşına ve 185000 km ye geldi.Artık satıp en azından 2016-17 model egea alsam diyorum fakat gördüğüm bazı 5-6 yaşındaki araçlarda bile motor ve şanzıman yağ kaçağı var. Siz ne dersiniz bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu piyasada düşündüğünüz hareketi yapmak macera olur. Arabanızın parçası piyasada bulunuyor ve ucuz. Alacağınız araçta basit gibi görünen hatalar çok büyük sorunlara ve masraflara yol açabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın temiz, düşük km, ilk sahibinden olması en son olarak da model yılı önemlidir.

• bildiğim ve hor kullanılmamış araba, 14 yaşında da olsa, bilmediğim 7-8 yaşındaki arabadan daha güvenilir benim için.

pas problemi baş gösterinceye kadar kullanırdım bravoyu ben olsam.

• Masrafsız araç alırım kesinlikle. Model yılı yüksek olup masraflı olacağına model yılı düşük masrafsız ve bakımlı aracı tercih ederim.

• 2014-2015 temiz olanı.

• Eski olsun temiz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu iki araçtan birisini satın alacaksam yeni olan Egea'yı tercih ederim...

Yook Bravo benimse ve kronik arızalarına hakimsem -bir arkadaşımda vardı 180binde filan sattı, kronik arıza vakti geldi parça yok filan diyerek- kesinlikle kendi Bravo'mla yola devam ederim...

Maceraya gerek yok...

• Temizlik esastır, saat gibi çalışan 20 yaşında araba da olur 5 yaşında dökülen de. Tamamen kullanıma ve bakıma bağlı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.