Arkadaşlar diyelim ki alacağınız aracın,aynısından almak için iki ayrı seçeneğiniz olsun.Birisi 2010 model diğeri 2016-17 model olsun.2010 modelin motoru,şanzımanı,yürüyen aksamı,mekaniği,kaportası gayet iyiyken aynı aracın 2016 model olanının km si biraz daha yüksek,motorundan,şanzımanda yağ kaçakları olan,mekanik olarak daha yıpranmış bir araç olsun.Siz hangisini seçersiniz?Temiz olan yaşlı aracı mı yoksa yıpranmış olan 6 yaş daha genç aracı mı? Şimdi bunu neden sordum?Şunun için sordum:8 yıl 85000 km kullanmakta olduğum fıat bravo aracım bu süre içinde iki defa arıza verdi.Birisinde debriyaj rulmanı patladı.Şanzıman inip baskı balata değişti.Diğerinde de egr kapağı çatladı.Bunların ikisi de aldığımın ilk yılında oldu.Bundan sonraki 6-7 yılda maşaallah hiç arıza yapmadı.Aracımın şanzımanında,motorunda,aks körüklerinde,turbosunda vs hiçbir yağ kaçağı yok.Yağ bakımlarını kendim yapıyorum.Her iki senede bir antifirizi komple değiştiririm.Geçenlerde krank kasnağı ve alternatör kayışı ömrünü doldurduğunu düşündüğüm için değiştirdim Arkadaşlar araç iyi güzel fakat artık 14 yaşına ve 185000 km ye geldi.Artık satıp en azından 2016-17 model egea alsam diyorum fakat gördüğüm bazı 5-6 yaşındaki araçlarda bile motor ve şanzıman yağ kaçağı var. Siz ne dersiniz bu konuda? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim