Şimdi Ara

Araç kaza kaydı var hasar ücreti gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
31.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,2011 fluence dizel 100000 km'de araç buldum,şaşi no'su istedim satan kişi verdi sorgulattım. 3 adet kazası çıktı fakat herhangi bir kaza ücreti yazmıyor, pert veya ağır hasarlı olduğu yazmamamkta.Alacağım adam ufak tefek sürtmeden dolayı olduğunu söylüyor ama bi türlü güvenemedim.Bu konu satarken sıkıntı yaratır mı? Bu konuda ne yapmam gerekiyor.

• Bulaşma ben yandım sen de yanma.
  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    Neler dönüyor bu gibi işlerde biraz açar mısın? ne yapmam gerekiyor açıkcası çok bilgim yok ilk aracım olacak.
  • Tutarı gözükmeyen kayıtların sebebi; kazada suçlu taraf fluence olup sigorta üzerinden değil, hasarı kendisi yaptırmış demektir. Genelde hasar çok küçük olduğunu için tutar gözükmüyor derler ama alakası yok. Suçlu taraf aracını kendi cebinden yatırınca tramer nerede ne kadara yaptırdığını nerden bilecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_24

Tutarı gözükmeyen kayıtların sebebi; kazada suçlu taraf fluence olup sigorta üzerinden değil, hasarı kendisi yaptırmış demektir. Genelde hasar çok küçük olduğunu için tutar gözükmüyor derler ama alakası yok. Suçlu taraf aracını kendi cebinden yatırınca tramer nerede ne kadara yaptırdığını nerden bilecek.
    Bence bulaşmayın memlekette araba mı kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazador1453

Bence bulaşmayın memlekette araba mı kalmadı.

Alıntıları Göster
    Son görüştüğüm tüm satıcılar aynı şeyleri söylüyor, ufak tefek çarpma,çizik,lokal boya,çamurluk değişti,yürüyen sağlam al istediğine götür.Ama hiçbirini gözüm tutmadı bu işlerde çok çakallık dönüyor sanırım, ilk arabam olacağı için kazıklanmak istemiyorum.
    Ayrıca şöyle bişey var sormak istiyorum;araba için anlaştın diyelim servise götüreceksin her tarafına baktıracaksın servis parasını ben ödüyorum fakat arabada herhangi bir sıkıntı çıkmazsa doğru mudur? Eğer sıkıntı çıkarsa ve adam ben böyle satacam alırsan al derse servis parasını o mu ödüyor? nasıl oluyor bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chantodowill

Son görüştüğüm tüm satıcılar aynı şeyleri söylüyor, ufak tefek çarpma,çizik,lokal boya,çamurluk değişti,yürüyen sağlam al istediğine götür.Ama hiçbirini gözüm tutmadı bu işlerde çok çakallık dönüyor sanırım, ilk arabam olacağı için kazıklanmak istemiyorum.
    Ayrıca şöyle bişey var sormak istiyorum;araba için anlaştın diyelim servise götüreceksin her tarafına baktıracaksın servis parasını ben ödüyorum fakat arabada herhangi bir sıkıntı çıkmazsa doğru mudur? Eğer sıkıntı çıkarsa ve adam ben böyle satacam alırsan al derse servis parasını o mu ödüyor? nasıl oluyor bu işler.

adam arabasının sorununu söyler.boyasını değişenini vs. sizde baktırırsınız.araçta satıcının söylediğinden farklı bişey çıkarsa (ekstra boya değişen hasar kaydı kaza arıza vs. ) o zaman ücreti satıcı öder.satıcıyla bu şekilde konuşun öyle gidin baktırmaya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 bin hasar kaydi olan aracin hasar miktarinin gorunmedigine denk geldim. Iyice arastirmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbrsgn -- 12 Ocak 2015; 13:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

10 bin hasar kaydi olan aracin hasar miktarinin gorunmedigine denk geldim. Iyice arastirmakta fayda var.
    Kazaya karışıp, suçlu kendisi ise diğer tarafın hasarıdır. Herhangi bir ücret yazmaz. Kaskodan yaptırdığında beyan ile yaptırdıysa genelde hasar kaydın da ücret gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

10 bin hasar kaydi olan aracin hasar miktarinin gorunmedigine denk geldim. Iyice arastirmakta fayda var.
    büyük bi kazası olup yazmayanda var, gerçekten ufak bi boya yüzünden yazmayanda var... araştırmak lazım yani. Servis ücretini siz ödüyorsunuz ama çok farklı çıkarsa dediğinden satıcının onun ödemesi lazım, yoksa fazladan bi parça iki parça boya çıktı diye çingenelik yapmaya gerek yok ücret konusunda
  • bide şöyle dusunmek gerek adamın kaskosu var onbinlik hasarı neden cebinden yaptırsın?

• En garanti ve kolayı güvenilir bir yerde detaylı ekspertiz ve Renault bayiden araç dökümünü almaktır.

• Chantodowill kullanıcısına yanıt
    En küçük çizik boyası bile olsa 100 lira örneğin görünür. Görünmüyorsa kesinlikle arkadaşın verdiği bilgi doğrudur. Kendi cebinden yaptırmıştır pert bileyse Tramer habersizdir.
  • Chantodowill kullanıcısına yanıt
    Motor ve sase numarasini alip sigortaciya ver bakit ve arabaya bakittiysan zaten bsey yok.Benim aracimdada 3 hasar kaydi var ve tutar yok arabamda boya sag arka camurlukta lokal ve arka bagaj kapaginida ben boyattim evin onunde bahaj acma yerine vurmuslardi duzellttirdim baska boya degsen yok bu araba alinmazmi simdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Motor ve sase numarasini alip sigortaciya ver bakit ve arabaya bakittiysan zaten bsey yok.Benim aracimdada 3 hasar kaydi var ve tutar yok arabamda boya sag arka camurlukta lokal ve arka bagaj kapaginida ben boyattim evin onunde bahaj acma yerine vurmuslardi duzellttirdim baska boya degsen yok bu araba alinmazmi simdi
    Trafik sigortasından yaptırılan hasarlarda gözükmüyor benim bildiğim. Sattığım araçta 7000TL hasar vardı sigortadan yaptırdığım için gözükmüyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

En garanti ve kolayı güvenilir bir yerde detaylı ekspertiz ve Renault bayiden araç dökümünü almaktır.
    sigorta şirketine gidin ordan sorgulatın orda ne hasarı kaça yaptılar direk çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

Trafik sigortasından yaptırılan hasarlarda gözükmüyor benim bildiğim. Sattığım araçta 7000TL hasar vardı sigortadan yaptırdığım için gözükmüyordu

Alıntıları Göster
    Bir forumda okumuştum, adam arkadaşından araba alıyor tanıdık güvenilir diye tramer sorgusu yaptırıyor hasar kaydı çıkmıyor sonra kasko yaptırırken araç pert kayıtlı çıkıyor.Sonra mahkemeye verip kazanıyor ama 1 sene uğraşmış.

O zaman 2 bin- 3 bin hasar kayıtlı araçlar alınabilir araçlar diyebilir miyiz? Hani arkadaşın dediği gibi 3 tane kazaya karışıp sıfır hasar kaydı olması pek inandırıcı gelmedi banada sonuçta bi kaza yasanmış hasar olmuş ki tutanaklara geçmiş.benim şirketin sürücüsü ufak tefek kazalara karıştık sürttük ayna kırıldı herhangi bir tutanak yazdırmadık aramızda anlaştık dedi.Yani kaza ufak ise sürtme dokundurma ayna kırılması yine de kaza tutanağı yapılıyor mu?bu 2 taraf için de sıkıntı değil mi sonuçta o arabanın da tramer kayıtlarına geçecek.

Belkide yanlış düşünüyorum bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chantodowill

Bir forumda okumuştum, adam arkadaşından araba alıyor tanıdık güvenilir diye tramer sorgusu yaptırıyor hasar kaydı çıkmıyor sonra kasko yaptırırken araç pert kayıtlı çıkıyor.Sonra mahkemeye verip kazanıyor ama 1 sene uğraşmış.

O zaman 2 bin- 3 bin hasar kayıtlı araçlar alınabilir araçlar diyebilir miyiz? Hani arkadaşın dediği gibi 3 tane kazaya karışıp sıfır hasar kaydı olması pek inandırıcı gelmedi banada sonuçta bi kaza yasanmış hasar olmuş ki tutanaklara geçmiş.benim şirketin sürücüsü ufak tefek kazalara karıştık sürttük ayna kırıldı herhangi bir tutanak yazdırmadık aramızda anlaştık dedi.Yani kaza ufak ise sürtme dokundurma ayna kırılması yine de kaza tutanağı yapılıyor mu?bu 2 taraf için de sıkıntı değil mi sonuçta o arabanın da tramer kayıtlarına geçecek.

Belkide yanlış düşünüyorum bilemedim.

Alıntıları Göster
    Şöyle örnek vereyim;
    - Öndeki araca vurdum ve aracımda sadece tamponda boyaya ihtiyaç vardı. Karşı tarafın tampon ve bagaj kapağı hasar aldı. Karşılıklı tutanak tuttuk, arkadan vurduğumdan dolayı suçlu bendim. Fotoğrafları çektik. Karşı taraf benim sigortamdan aracını yaptırdı. Bende fazla maliyetli olmayacağından dolayı, kaskomu da bozdurmadım. Olayın ve boyanmadan önce resimlerini aldım. Kendi cebimden boyattım. Aracı satacağım zaman, alan kişiye durumu izah ettim. Resimleri de ortadaydı. Böyle tutar gözükmediği durumlar genelde karşı tarafın hasarı gözükmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sebastian vettel

Şöyle örnek vereyim;
    - Öndeki araca vurdum ve aracımda sadece tamponda boyaya ihtiyaç vardı. Karşı tarafın tampon ve bagaj kapağı hasar aldı. Karşılıklı tutanak tuttuk, arkadan vurduğumdan dolayı suçlu bendim. Fotoğrafları çektik. Karşı taraf benim sigortamdan aracını yaptırdı. Bende fazla maliyetli olmayacağından dolayı, kaskomu da bozdurmadım. Olayın ve boyanmadan önce resimlerini aldım. Kendi cebimden boyattım. Aracı satacağım zaman, alan kişiye durumu izah ettim. Resimleri de ortadaydı. Böyle tutar gözükmediği durumlar genelde karşı tarafın hasarı gözükmektedir.

Alıntıları Göster
    Benim de başıma geldi aynı şey. Park halindeki aracımın arkasına park etmişler. Ben arabaya binene kadar da kimse yoktu arkamda. Ben çalıştırana kadar adam gelmiş park etmiş. Bende de hata var tabi. Görmediğim için geri vitese takıp gaza basınca arkamdaki araca vurdum. Benim aracımda ufacık bi çizik var sadece. Diğer aracın kapısı gitti. Ama sanırım benim sigortadan yapıldığı için bana da yansımış oldu. Tramerden sorgulatınca kazaya karışmış gözüküyorum. Ama bi bedel yok. Ki zaten bende de hasar yok. En iyisi sağlam bi ekspertiz ve servisinden bilgi almak.

[simage]

[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_karaca -- 12 Ocak 2015; 23:23:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: e_karaca

Benim de başıma geldi aynı şey. Park halindeki aracımın arkasına park etmişler. Ben arabaya binene kadar da kimse yoktu arkamda. Ben çalıştırana kadar adam gelmiş park etmiş. Bende de hata var tabi. Görmediğim için geri vitese takıp gaza basınca arkamdaki araca vurdum. Benim aracımda ufacık bi çizik var sadece. Diğer aracın kapısı gitti. Ama sanırım benim sigortadan yapıldığı için bana da yansımış oldu. Tramerden sorgulatınca kazaya karışmış gözüküyorum. Ama bi bedel yok. Ki zaten bende de hasar yok. En iyisi sağlam bi ekspertiz ve servisinden bilgi almak.

[simage]

[/simage]

Alıntıları Göster
    Benim anlamadığım kasko vs. yaptırsan adam hasar kaydı çıkmasın diye neden kendi cebinden verir bu aşırı saçma bir durum bence.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.