Merhabalar muaynem normalde 28 ağustosta bitiyor. Antep te en yakın muayne tarihi 4 eylüldü. Akraba düğünü sebebiyle başka şehire geldim ve bu şehirde 25 ağustosa yer buldum, gecikme cezası yememek için randevu aldım. Araç %90 muayneden kalacak ve ben antep e 27 ağustosta dönüş yapıcam. Yolda çevirme olursa muayneden kaldığım için ceza yer miyim? Tekrardan ileri bir tarihe antepten randevu mu alayım? 2. muaynesini başka şehirde yaptıracağım için bi para ödemem gerekir mi acaba? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wangerlowert -- 21 Ağustos 2023; 2:52:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç Muayneden Kalacak Yola Çıkıcam Ne Yapmam Lazım
-
-
Bildiğim kadarıyla sorun oluyor. İsterseniz direk sokmayın muayeneye, çevirirlerse gecikmeden dolayı ceza yersiniz 900 küsür
-
Normal şartlarda güvenliğiniz için böyle bir araçla hiç yola çıkmamanız en doğrusu olacaktır.
Muayeneden kaldığında ağır kusurlu rapor düzenlenir ve araç normal şartlarda trafiğe çıkamaz. Böyle bir araçla çevirmeye girdiğiniz an polis aracı bağlayabilir.
Ya ilk seferde muayeneden geçecek şekilde bütün kusurları düzeltin, ya da muayeneye hiç girmeyin. Araç kusurları başkalarının da hayatını tehlikeye atacak düzeyde ise hiç yola çıkmayın.
-
Muayeneden kalsa da muayanesi bitmiş olsada aynı cezayı yersiniz. 2. Çevirmede araç bağlanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Klasik Antep'ten neden araba alınmaz cevabı olmuş araba %90 muayeneden kalır demiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen en mantıklısı bu. ceza her türlü yenecek bari gecikmeden olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aracınızı yaptırın sanayiye gidip ve muayeneden geçin nasıl fikir
-
Muayeneden kalınca 1 ay süre veriyorlardı. Bu durum kalktı mı?
-
normalde sigorta,muayene sorunsuz olsa polis cevirmez.
ikisinden biri eksik olunca garanti çeviriyolar adamın gözündenmi anlıyolar bilmiyorum.
riske girme sakın
-
Yanlış biliyorsam düzeltin ama ağır kusurlu araç 1 ay içerisinde 2. muayeneye kadar trafikte kullanılabilir ancak muayene sonucu emniyetsiz olan araçlar trafiğe çıkamaz diye biliyorum.
-
Verilen sure aracin eksiklerinin giderilip tekrar muayene edilmesi icin. Trafige cikma izni vermiyor.
Eski muayenenin suresi dolana kadar gecerli ancak kusurlu sonuclanmis muayene bu sureyi uzatmiyor.
Bu durum bir ara kagitta acikca yaziyordu, hala yaziyor mu bilmiyorum.
Eger degismedi ise emniyetsiz olursa arac baglaniyordu.
-
Araçta tek kalacak nokta korna çalışmıyor genelde accordlarda airbag zembereği problemi var 2 yıla bir muayne zamanı bozuluyor. Parça aldığım zaman teslimatı 1 hafta sürecek çift sargı olduğu için hiçbir yer tamire yanaşmıyor tamir edende parçadan fazla fiyat istiyor. O yüzden kalıp ceza yemek çok üzer bakalım napıcaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 ay süre yaptırmak için, gezmek için değil ne yazık ki.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ağır kusurda aracın trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Ağır kusur raporu sonucu belirtilen eksiklikleri gidermeniz için her hangi bir süre sınırı yok. İsterseniz 2 gün, isterseniz 2 ay içinde eksiklikleri giderebilirsiniz. 1 aylık süreyi aşarsanız tekrardan muayene ücreti ödemeniz gerekir.
Hatta hafif kusur olarak belirtilen ve aracın trafiğe çıkmasına engel olmayan eksikliklerin de derhal giderilmesi gerekir. Örneğin plaka lambasının yanmaması hafif kusurdur. Çevirmede fark edildiğinde ceza yeme sebebidir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Klasik Antep'ten neden araba alınmaz cevabı olmuş araba %90 muayeneden kalır demiş |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X