Şimdi Ara

Araç Nasıl Yıkanır [Liste/SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
7
Favori
2.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Basınçlı su ile kirli arabanın yüzeyi kabaca temizlenir. Basınç az ayarda yapılır.

2- Jant ve Lastikler

Çoğu kişi bunu son aşamaya saklasa da aslında ilk aşamalar arasındadır. En son temizlenen jant aracın kaportasını da kirletme olasılığı vardır. herhangi bir fırça yardımı ile lastikler temizlenir. Ardından jant fırçamız ile ve jant temizleyicimizle (Demir tozu ürününüz varsa önce temiz tozu temizliği de yapabilirsiniz jantlara) jantlar temizlenir. Fırça seçiminde jantları çizmeyecek fırçalar kullanmamız lazım. Ayrıca sert uçlu fırça kullanırken kimysallar yüzümüze sıçrayabilir.

3-Kiri Akıtmak

Kaliteli bir ön yıkama şampuanıyla hortumun önüne takılan foam lance yardımı ile araç tamamen köpüklenir. Kısa süre kirin akması beklenip tekrar su ile köpük yüzeyden akıtılır.

4- Çift Kova İle Yıkama

İlk 3 aşamadan sonra yanımıza 2 kova alıyoruz. Bunlardan birine sadece su diğerine su ve şampuan (koruma varsa pH nötr şampuan) koyuyoruz. Su olan kovanın dibinde dirt guard kullanırsak daha iyi olur. Yıkama yaparken koyun yünü yada mikro fiber eldiven kullanın. Aracın bir panelini temizledikten sonra eldiveni su dolu olan kovaya sokup temizliyoruz. Bunu yapmamızın sebebi aracın üzeninden aldığımız kiri şampuanlı kovaya tekrar sokup ardından kiri tekrar elimeze alıp kaportaya sürmemek. Tamamen yıkandıktan sonra basınçlı su ile temizlenir.

5- Kurulama

Eğer varsa su kaydırıcı ürünlerle bu aşama kolaylaşabilir. Mikro fiber havlularımız ile araç kurutulur. Kurulamayı oval hareketler yerine daha çizgisel şekilde yapmamız lazım.

6- Kil Temizliği (Duruma Göre)

Kil aracın boyasındaki derine işlemiş çıkamayan kirleri çıkarmamıza yardımcı olacaktır. Kili böldükten sonra sabunlu su (mümkünse kil kaydrıcı) ile uygulanacak yüzeye fısıfıs yapıp kili üzerinde gezdiriyoruz. Kilin yüzeyi kirlendiğinde kiri içeri doğru yoğurup devam ediyoruz.

7-Wax/Qucik Wax/Sealant (Cila uygulanışı)

Elimizdeki herhangi cila ürününü uygulama pedi(aplikatör) yardımı ile panele yayıyoruz,yediriyoruz. Ürüne göre bekliyoruz (üründen ürüne değişir bekleme süresi ona göre hareket edin yoksa ürünü silmek çok zorlaşır). Bekleme süresinden sonra mikrofiber bir bezle nazikçe yüzeyden siliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taylor Gang -- 26 Kasım 2017; 21:8:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar özen göstermeye gerek yok bence. Sakınılan göze çöp batar misali dünya malına çok önem vermeye gerek yok.

İşim gereği zamanım olmuyor ve olduğu zamanlarda da böyle işlerle uğraşmaktan hoşlanmıyorum dinleniyorum geziyorum.

BP istasyonunda 9 liraya otomatik yıkama var fırçalı. Kurutma da yapıyor çok iyi yıkıyor tavsiye ederim cillop gibi oluyor araç.

Basınçlı suyla bir arkadaşın lastik yanağının yarıldığını gördüğümden beri yıkatmıyorum. Otomatik yıkama en güzeli hem de görsel şölen oluyor araç içinde.
  • hocam birde araç içi hakkında bilgi ve ürün önerilerinizi koyun tüm ss lerin oraya, on numara konu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar özen göstermeye gerek yok bence. Sakınılan göze çöp batar misali dünya malına çok önem vermeye gerek yok.

İşim gereği zamanım olmuyor ve olduğu zamanlarda da böyle işlerle uğraşmaktan hoşlanmıyorum dinleniyorum geziyorum.

BP istasyonunda 9 liraya otomatik yıkama var fırçalı. Kurutma da yapıyor çok iyi yıkıyor tavsiye ederim cillop gibi oluyor araç.

Basınçlı suyla bir arkadaşın lastik yanağının yarıldığını gördüğümden beri yıkatmıyorum. Otomatik yıkama en güzeli hem de görsel şölen oluyor araç içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Bu kadar özen göstermeye gerek yok bence. Sakınılan göze çöp batar misali dünya malına çok önem vermeye gerek yok.

Ve yıkamadan çıktıktan sonra aracın her tarafı harelerle dolu...

Tabi aracını sevmeye bağlı. Özen ayrı konu.

Ayrıca basınçlı suyu neresi olursa olsun aracın yada vücudunuzun herhangi bir yerine yakın mesafeden dokunmasına izkn vermeyin!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taylor Gang

quote:

Bu kadar özen göstermeye gerek yok bence. Sakınılan göze çöp batar misali dünya malına çok önem vermeye gerek yok.

Ayrıca basınçlı suyu neresi olursa olsun aracın yada vücudunuzun herhangi bir yerine yakın mesafeden dokunmasına izkn vermeyin!

Yok hocam hare falan olmuyor. İstanbul-fulyadaki şubede yıkattırıyorum, tenha bir şube olduğundan özenli yapılıyor yıkama. Maslak opette yıkattırdım denemek için kuş pisliği bile çıkmadı düşün.

Herkes aracını sever, ben de gerektiği kadar seviyor ve titizleniyorum ama dünya malı işi gücü bırakıp da çıkıp 1-2 saat yıka cila yap jant temizle vs uğraşamam valla. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Taylor Gang

quote:

Yok hocam hare falan olmuyor. İstanbul-fulyadaki şubede yıkattırıyorum, tenha bir şube olduğundan özenli yapılıyor yıkama. Maslak opette yıkattırdım denemek için kuş pisliği bile çıkmadı düşün.

Herkes aracını sever, ben de gerektiği kadar seviyor ve titizleniyorum ama dünya malı işi gücü bırakıp da çıkıp 1-2 saat yıka cila yap jant temizle vs uğraşamam valla. :)

Tabi sizin tercihiniz. Pazar günleri kahvaltıdan sonra 1-2 saat ayırıp hobi gibi hallolur.

• herkesin zevk aldığı şeyler farklı ama ben aracımı kendim sildikten sonra şöyle bi bakıyorum harika iş çıkardım diye mutlu oluyorum :)) bu dünya malına değer vermekten daha başka bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 27 Kasım 2017; 0:12:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç İç Temizliği [Liste/SS]
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

herkesin zevk aldığı şeyler farklı ama ben aracımı kendim sildikten sonra şöyle bi bakıyorum harika iş çıkardım diye mutlu oluyorum :)) bu dünya malına değer vermekten daha başka bir şey.

İşte budur. Sonuç tüm yorgunluğu alıyor.

• Hocam en sıkıntılı noktayı yüzeysel veya es geçmişsiniz sanırım. Basınçlı su ile kabasını alıp köpük ile aracı kapladığınızda araç üzeinde ovalamadan yani el kuvveti kullanmadan yapışmış/işlemiş kirler asla sökülmüyor, çıkmıyor ve köpüğün ardından durulasanız bile aynı kirler aynı yerinde duruyor. Buna bir teknik çözüm lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam en sıkıntılı noktayı yüzeysel veya es geçmişsiniz sanırım. Basınçlı su ile kabasını alıp köpük ile aracı kapladığınızda araç üzeinde ovalamadan yani el kuvveti kullanmadan yapışmış/işlemiş kirler asla sökülmüyor, çıkmıyor ve köpüğün ardından durulasanız bile aynı kirler aynı yerinde duruyor. Buna bir teknik çözüm lütfen.

4. Aşamada anlattım. Köpük hafif kirleri çıkarmak ve yumuşatmak için.

• Su tabancasını araca neden çok yakın tutmayalım? Ben 2 yıldır 2 haftada 1 yıkama yaparak dibinden tutuyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım civic te. Boya mı atar onu mu demek istediniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

Su tabancasını araca neden çok yakın tutmayalım? Ben 2 yıldır 2 haftada 1 yıkama yaparak dibinden tutuyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım civic te. Boya mı atar onu mu demek istediniz?

Hayır boya atmaz normal şartlarda. Ancak

Kapi çerçeveleri

Plastik yüzeyler

Fitiller

Sonradan boyanmış panellerin köşeleri

Deforme olabilir.

• Köpük sikarken yada siktiktan sonra firca kulanmiyorsunuz göründügü kadariyla,peki o sekilde nasil temiz oluyor.Yada yapismis inatci kirler,ziftler nasil sökülüyor, firca kullanmadan bu imkansiz.
  • Şöyle örnek video koyalım. Bunun gibi araç yıkama videoları hoşuma gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

herkesin zevk aldığı şeyler farklı ama ben aracımı kendim sildikten sonra şöyle bi bakıyorum harika iş çıkardım diye mutlu oluyorum :)) bu dünya malına değer vermekten daha başka bir şey.

Maşallah diyelim.Siz de bendensiniz. Daha bugün kil temizliği ve cilalama işlemleri ile kışa hazırlık yaptım.

• Araç yıkamayı saçma görenler yanılıyor. Bu farklı bir hobi. Özenle yıkamak, pırıl pırıl olduğunu görünce geçip karşısına oturup izlemek, parıltısına bakıp bakıp "eh be seni be" demek... Bunlar farklı şeyler

Anlatılmaz yaşanır. BKZ :

• quote:

Orijinalden alıntı: Vrataski

Şöyle örnek video koyalım. Bunun gibi araç yıkama videoları hoşuma gidiyor

Ya hocam, hangimizin evinin altında yanında böyle bir alan var? Hadi onu geçtim adamların her yer beton, temiz yollar falan. Biz de ki yollar ve hava malum. Bu kadar uğraşmaya zahmete değmez diye düşünüyorum. 2 hafta da 1 su, 1 köpük, tekrar 1 su biraz sil geç. Zaten köpük olduğu için iz bırakma da olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

quote:

Ya hocam, hangimizin evinin altında yanında böyle bir alan var? Hadi onu geçtim adamların her yer beton, temiz yollar falan. Biz de ki yollar ve hava malum. Bu kadar uğraşmaya zahmete değmez diye düşünüyorum. 2 hafta da 1 su, 1 köpük, tekrar 1 su biraz sil geç. Zaten köpük olduğu için iz bırakma da olmuyor

Onun için izlemeyi seviyorum Dediğiniz gibi su köpük su bizim yapabildiğimiz. Onda da çift kovaya bile geçiş yapamadım ben henüz

• quote:

38 dakika boyunca bu kadar emek ve maliyetin altına girdiniz. Kapalı garajda haftalarca durmayacaksa hiç mantığı yok. Zaten ertesi gün bilemediniz en geç 3 gün içinde boya yine toz-kir-kimyasal partiküllerin tecavüzüne uğruyor. Yani max 1 gün dışında değmeyeceği kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Köpük sikarken yada siktiktan sonra firca kulanmiyorsunuz göründügü kadariyla,peki o sekilde nasil temiz oluyor.Yada yapismis inatci kirler,ziftler nasil sökülüyor, firca kullanmadan bu imkansiz.

4. Aşamayı okuyun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.