Şimdi Ara

ARAÇ SOĞUKKEN YEDEK SU DEPOSUNDA SUYUN AZALIP ARAÇ SICAKKEN SUYUN ARTMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
33
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yedek su deposunda su yüksekliğinin artıp azaldığını fark ettim bundan sonra ara ara kontrol ediyordum fark ettikten 1 ay sonra yine kontrol ettiğim günde araç soğukken yedek su deposunda su kalmadığını gördüm 40 km ötedeki ustaya gittim ustaya gittiğimde yedek su deposundaki suyun full seviyesine geldiğini gördüm usta kaçak var mı diye kontrol etti bir şey göremedi bir sorun görünmüyor dedi ben de içindeki antifrizi değiştirdim şimdi takip ediyorum aracı fakat yine soğukken su azalıyor (min seviyesinden 1.5 2 parmak üstünde ) aracı sürdüğümde motor ısınınca yedek su deposundaki tekrar artarak ful çizgisine geliyor. Herhangi hararet sorunu da yok ama artıp azalma neden oluyor kimse bulamadı . 3 4 usta ya gösterdim sorun değil sana sorun çıkarmazlar diyor. Ben 1 yıldır bu aracı kullanıyorum ve 11 aydır hiç ful çizgisinden aşağı ya da yukarı oynadığını görmedim bir sorun olduğunu düşünüyorum. Contalarına baktırdım sorun yok deniliyor , radyatör kapağını değiştirdim yine sorun çözülmedi daha önce başına gelen biri veya sorunu anlayan bir usta varsa yardım edebilirse sevinirim.

• Aynı durum mu bilemedim i20 vardı bende de. Birgün yüklü şekilde yokuş çıkarken hararet yaptı hemen çekici ile çektim kontrol ettiler sadece yedek su deposu kapağını değiştirdik 200 lira basınca dayanıklı. 3 5 gün sonra yine hararet yaptı. Ama ben her gün suyu gözlemliyordum. Dediğiniz gibi soğukken eksiliyordu 1 çay bardağı kadar. 1 ay böyle bindim sorunu bulamadılar çünkü. Sonra würthün radyatör temizleyicisini kullandım hem devirdaimin oradan su kaçırmaya başladı. Dedik tamam bulduk kaçağı devirdaim vs değişti. 1 hafta sonra yine hararet yaptı. 2. pistotun oradan conta yakmış araç bujinin oraya su basıyordu. Bu da su sisteminde basınç oluşturup eksiltmeye sebep oluyordu haliyle. Sorunu bulduk ama geçen yıl bu zamanlar 30 bin tl mal oldu 4 bin 10 bin 16 bin verdim 3 defada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç su eksilmesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.