Şimdi Ara

araç tekerinde vida.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
20.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün farketttim.arabanın,sağ ön tekerinde,bir vida cebimdeki anahtarımla biraz geriye çektim.tıss sesi ( hava kaçırıyor)..derhal havası daha fazla inmeden lastikçiye. götürdüm. lastiği çıkardık..lastiğin iç tarafını zımpara tarzı bişeyle zımparaladı içine ufak bişey taktı ve yama tarzı bişey le yapıştırdı..
    lastiği taktık ..devam...
    şimdi bu yamanın ömrü ne kadardır. veya lastike bir problem oluşturmaz inşallah..yorumlar...iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Tekerinde Vida

Araç tekerleğine vida girmesi, can sıkıcı ve tehlikeli bir durum olabilir. Bu sorunu güvenli ve etkili bir şekilde çözmek için aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Tekerleği çıkarın: Vida hasarlı lastiğe girdiyse, tekerleği aracınızdan çıkarmanız gerekir. Bunu yapmak için kriko ve tekerlek anahtarı kullanabilirsiniz.
    • Lastiği inceleyin: Tekerleği çıkardıktan sonra, lastiği dikkatlice inceleyin ve vidanın yerini belirleyin. Vida lastiğin sırtına girmişse, muhtemelen geçici olarak onarılabilecek küçük bir deliğe neden olmuştur. Ancak vida lastiğin yan duvarına girmişse, lastiği değiştirmeniz gerekebilir.
    • Lastiği onarın (mümkünse): Vida lastiğin sırtına girdiyse ve delik küçükse, lastiği onarma kitini kullanarak geçici olarak onarabilirsiniz. Ancak lastiğin yan duvarına zarar verildiyse, lastiği değiştirmeniz gerekecektir.
    • Tekerleği takın: Lastiği onardıktan veya değiştirdikten sonra, tekerleği aracınıza geri takabilirsiniz. Tekerlek cıvatalarını sıkarken, bunları çapraz olarak sıkmayı unutmayın.
    • Lastik basıncını kontrol edin: Lastiği taktıktan sonra, lastik basıncını kontrol edin ve üretici tarafından önerilen değere ayarlayın.

Lastiğe Vida Girmesini Önleme İpuçları:

• Aracınızı her zaman iyi durumda olan yollarda kullanın.
    • Yolda çivi veya cam parçaları gibi tehlikelerden kaçının.
    • Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin ve basınçlarını önerilen değerlerde tutun.

Lastiğinize vida girdiyse, güvenliğiniz için derhal adımlar atmanız önemlidir. Vidayı kendiniz çıkarmaya çalışmaktan kaçının, bunun yerine profesyonel bir lastikçiye veya yol yardım hizmetine başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir sorun olmaz,benim de lastike vida girmişti,tamir edildi,1 seneden beri kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit84

bir sorun olmaz,benim de lastike vida girmişti,tamir edildi,1 seneden beri kullanıyorum.
    OhhoOooo Benim lastikte yama sayısı 6 oldu... Bişeycik olmaz, ama kaliteli yama olsun dikkat. Birde fitil yapıyorlar,sakın yaptırma,lastiğe zarar veriyor. Son zamanlarda fitil yapanlar azaldı ama yinede yapan var. Yapması kolay,ucuz,hızlı ama sağlıklı değil...

Bu arada ilk yaman hayırlı olsun...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

OhhoOooo Benim lastikte yama sayısı 6 oldu... Bişeycik olmaz, ama kaliteli yama olsun dikkat. Birde fitil yapıyorlar,sakın yaptırma,lastiğe zarar veriyor. Son zamanlarda fitil yapanlar azaldı ama yinede yapan var. Yapması kolay,ucuz,hızlı ama sağlıklı değil...

Alıntıları Göster
    Valla bizim maşallahımız var öyleyse.. Michelinleri 2005 te taktırmıştım. Daha yama siftahı yapmadık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Valla bizim maşallahımız var öyleyse.. Michelinleri 2005 te taktırmıştım. Daha yama siftahı yapmadık..

Sen gel o zaman bizim sanayiye, şöyle bi iki dakika turla yeter. İlk siftahı yaparsın.

Yamasız lastikmi olurmuş, lastikciler nasıl kazanacak o zaman.

Maşallah diyelim,dikkat et diyelim,hep böyle olsun...
  • quote:

Sen gel o zaman bizim sanayiye, şöyle bi iki dakika turla yeter. İlk siftahı yaparsın.

Yamasız lastikmi olurmuş, lastikciler nasıl kazanacak o zaman.

Maşallah diyelim,dikkat et diyelim,hep böyle olsun...

Belkide pek sanayiye uğramıyoruz ondandır. Ama ben yinede 3-5 ay içinde bu lastikleri değiştireyim. Yoksa arabanın altında küflenecekler..

• Daha dün akşam çıkarttım. En son resimde vida gayet NET görülüyor. İSVİÇRE YAMA diyorlar, ütüsüz ve fitilsiz. En iyisi o. Toplam bedel 10 TL

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Merhaba dostlarım,

Lastiğe batan vidanın çıkartılması beni bütün gün huzursuz etti... Akşam olsa da lastikçiye gitsem dedim. Gittiğimde işleri yoktu (2 kardeş ve babaları ama babaları geçen yıllarda vefat etti, çocuklar işi devam ettiriyor) ve sadece benim Passat'ımla ilgilendirler. Çok hassas olduğumu ve jantın KESİNLİKLE çizilmemesini istediğimin de farkındalar (önceki aracıma da aynı şekilde sağ ön lastikten girdi vida, ondan hatırlıyorlar...).

Yedek lastik bölmesinden şifre ve kancayı verdim, 4 bijonu normal ve güvenlikli bijonu da şifresi ile çıkardı, sonra lastik ve jant çıktı. Vida dışarıdan göründü ama hâlâ içi belli değil. Janttan lastiği çok dikkatlice ayırdı. Jant çizilmedi çok şükür.

Resimler aşağıda. Vidaya da bir bakın. Allah tüm otomobil sahiplerini bu tür şeylerden korusun.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Daha dün akşam çıkarttım. En son resimde vida gayet NET görülüyor. İSVİÇRE YAMA diyorlar, ütüsüz ve fitilsiz. En iyisi o. Toplam bedel 10 TL

quote:

Merhaba dostlarım,

Lastiğe batan vidanın çıkartılması beni bütün gün huzursuz etti... Akşam olsa da lastikçiye gitsem dedim. Gittiğimde işleri yoktu (2 kardeş ve babaları ama babaları geçen yıllarda vefat etti, çocuklar işi devam ettiriyor) ve sadece benim Passat'ımla ilgilendirler. Çok hassas olduğumu ve jantın KESİNLİKLE çizilmemesini istediğimin de farkındalar (önceki aracıma da aynı şekilde sağ ön lastikten girdi vida, ondan hatırlıyorlar...).

Yedek lastik bölmesinden şifre ve kancayı verdim, 4 bijonu normal ve güvenlikli bijonu da şifresi ile çıkardı, sonra lastik ve jant çıktı. Vida dışarıdan göründü ama hâlâ içi belli değil. Janttan lastiği çok dikkatlice ayırdı. Jant çizilmedi çok şükür.

Resimler aşağıda. Vidaya da bir bakın. Allah tüm otomobil sahiplerini bu tür şeylerden korusun.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    Tekerde durmasının ne gibi zararları olabilir ? (Bilmiyorum, yeniyim, kızmayın )

• quote:

Orijinalden alıntı: lastchaos

Tekerde durmasının ne gibi zararları olabilir ? (Bilmiyorum, yeniyim, kızmayın )

Güldürdün beni Allah iyiliğini versin.. Yarı yolda lastik inipte yolda kalmayasın diye çıkartılıyor.. Veya lastiğin ömrünü yiyor.. Ömrümü yidin çivi oğlu civi naraları duyamayacağımız için dışarıdan lastiğe şevkat gösteriyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1F20SL

Alıntıları Göster
    ben deki vida şu tarz dı........birde arkadaşlar.. bu tekerin monte olduğu yer...de hafif paslanma belirtileri var...ne yapalım...

araç tekerinde vida.

• quote:

Daha dün akşam çıkarttım. En son resimde vida gayet NET görülüyor. İSVİÇRE YAMA diyorlar, ütüsüz ve fitilsiz. En iyisi o. Toplam bedel 10 TL

quote:

Merhaba dostlarım,

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    arabam 54000 km oldu şükür tekerler sadece serviste bakım için söküldü hiç yama yok gerçi lastikler bitti degişme zamanı geldi artık

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim aracta da varmis vida haberim yoktu. Muayenede ortaya cikti ve bu yuzden hafif kusurlu olarak gecti. Eleman cikartmami söyled., Lastikci fitil takti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Benim aracta da varmis vida haberim yoktu. Muayenede ortaya cikti ve bu yuzden hafif kusurlu olarak gecti. Eleman cikartmami söyled., Lastikci fitil takti.

Fitil olmaz,sağlıklı değil,fitili söktür güzel bir yama yaptır.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    lastiklere vida çivi batması dışında sibop kesmesi de olabilir o yüzden siboplarınızı çelik olarak değiştirmenizi öneririm. hele benim gibi yedek lastik yerine lpg tankı koydurup yedek lastiği olmayan biriyseniz o riski sizde taşıyorsunuz ona göre sadece aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim.

• hocam bende fitil tamir takımı var ve lastiklerime devamlı fitil yapıyorum(çelik telliler hariç).
    mahzurlarını söylerseniz bende vaz geçerim.kolay gelsin(amacım ortam germek deyil.bilmediğimden soruyorum)

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

hocam bende fitil tamir takımı var ve lastiklerime devamlı fitil yapıyorum(çelik telliler hariç).
    mahzurlarını söylerseniz bende vaz geçerim.kolay gelsin(amacım ortam germek deyil.bilmediğimden soruyorum)

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ohooo bugünlerde patlayan patlayana,2 gün önce memleketten dönerken de bizimki patladı.Baktım teker inmiş yarısına kadar.Hemen taktım bisiklet tekeri,stepneyi.Gittik başlığı açan arkadaşın bahsettiği işlem uygulandı.10YTL alındı.Bizimkine de minik bir vida girmiş...İşin kötüsü artık arabayı satarken stepnenin fotoğrafını çekemeyeceğiz(Sanki stepneyi kullanınca araba yaramaz oluyor).

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Ohooo bugünlerde patlayan patlayana,2 gün önce memleketten dönerken de bizimki patladı.Baktım teker inmiş yarısına kadar.Hemen taktım bisiklet tekeri,stepneyi.Gittik başlığı açan arkadaşın bahsettiği işlem uygulandı.10YTL alındı.Bizimkine de minik bir vida girmiş...İşin kötüsü artık arabayı satarken stepnenin fotoğrafını çekemeyeceğiz(Sanki stepneyi kullanınca araba yaramaz oluyor).

Alıntıları Göster
    kar lastiğimin tekinde bir kış boyunca girmiş vida kaldı. hiç hava inmesi felan yapmadı. yaz gelip lastikleri değiştirirken vidayı söküp içerden hava kompresörü gibi bi tabancayla tamir ettiler.
    yani vida varsa illa ki hava kaçıracak diye bişey yok. ben tesadüfen farketmiştim vidayı. tabi tedbiren hemen tamir ettirmekte fayda var. yarılabilir de lastik.

• quote:

quote:

Güldürdün beni Allah iyiliğini versin.. Yarı yolda lastik inipte yolda kalmayasın diye çıkartılıyor.. Veya lastiğin ömrünü yiyor.. Ömrümü yidin çivi oğlu civi naraları duyamayacağımız için dışarıdan lastiğe şevkat gösteriyoruz..

quote:

Orijinalden alıntı: eraycanli

kar lastiğimin tekinde bir kış boyunca girmiş vida kaldı. hiç hava inmesi felan yapmadı. yaz gelip lastikleri değiştirirken vidayı söküp içerden hava kompresörü gibi bi tabancayla tamir ettiler.
    yani vida varsa illa ki hava kaçıracak diye bişey yok. ben tesadüfen farketmiştim vidayı. tabi tedbiren hemen tamir ettirmekte fayda var. yarılabilir de lastik.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycanli

Alıntıları Göster
    yama diyince iş yerinde birinde civic var, adam tam iki gün sağ arkadan yola çıkınca ses geliyor diye başımızın etini yedi. sonra biri lastikte çivi falan vardır bir bak. gitti bakmaya sonra ben vardım yanına bir şey var mı diye, elini tekere dayamış alt taraflara bakıyo ama elinin altında eşşek şeyi gibi vidayı görmüyor. gitti tamir ettirdi de kurtulduk.

• quote:

Fitilde ne gibi sorunlar çıkabilir? bir kaç aydır fitil yapılmış lastikle geziyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.