Şimdi Ara

Araç tercihi konusunda yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. 2010 model Honda Cıvıc MT aracım var. Aracı benzinli olarak kullanıyorum. Aracımı çok sevmeme rağmen yol sesi, yol tutuş özellikleri, performans, malzeme kalitesi ve donanım olarak ihtiyaçlarımı karşılamadığı düşüncesindeyim.
    Bana daha çok hitap edeceğini düşündüğüm Ford Mondeo 1.6 Eco Boost Selective (2011-2013)-Opel İnsignia 1.6T Cosmo (2010-2013) araçlarından birini tercih etmeyi düşünüyorum. Siz değerli forumdaşlarımdan özellikle bu araçları kulananlardan fikirlerini rica ediyorum.
    Malum araçlar D sınıfı. Bu yüzden işimle , yaşımla ve kullanma alışkanlıklarımla da ilgili bilgi vermek istiyorum. 32 yaşında bir öğretmenim. Yıllık 10000 KM civarında KM yapıyorum ve bu araçlara da benzinli binmeyi düşünüyorum. Agresif bir sürücü değilim fakat ihtiyaç duyduğumda ani hızlanmayı ve bir o kadar da hızlı durabilmeyi istiyorum. Kullandığım araçla bu araçlar arasında yakıt bakımından çok büyük farklar var mıdır? bu araçlar bana gider mi?
    Araçların performans, konfor, sürüş özellikleri ve 2. el değerleri bakımından +/- yanlarını merak ediyorum.
    Şimdiden fikir beyan eden herkese teşekkür ederim.

• Sanıyorum ki gene manuel bakıyorsunuz. Ben ikinci elini göz önüne alarak 1,6 dizel manuel mondeo tavsiye ediyorum. Bu sınıfta benzinli bir tek araç var tutulan o da 1,4 tsi passat diğerlerinin ikinci eli ağır.
  • Wv araclarina hakettiginden fazla deger verildigini dusunuyorum. Performans olarak denedigim fakat begenmedigim bir arac. Yine de oneriniz icin tesekkurederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1.6t insignia makyajdan önce 180 beygir olan bir motor makyajla beraber motoru komple yeni bir sistem olan 1.6t 170 sidi olan motorla değişti.Bahsettiğiniz tarihteki araçlarda bulunan 180 bglik modelde genel olarak tüketim olarak biraz sıkıntılı eğer benim bütçemi sarsmaz diye düşünürseniz alınır binilir güzeldir.
  • Aslinda benim merak ettigim o bahsedilen biraz sikintinin rakamsal karsiligi. Sehir ici 10lt kabulum. Genelde de uzun yol yapiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nastyking

Aslinda benim merak ettigim o bahsedilen biraz sikintinin rakamsal karsiligi. Sehir ici 10lt kabulum. Genelde de uzun yol yapiyorum.

Hocam katalog değerleri 10.6-10.9 arası diyor şehir içinde. Bunun yanında katalog verilerininde genelde zor yakalandığını hepimiz biliyoruz.
  • Eco boost icin ne dusunuyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçim konusunda yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nastyking N kullanıcısına yanıt
    Ford hakkında çok bir bilgim yok hocam. Insignianın 2.0dizel 160 bg cosmo olanını 50 km kullanma şansım olmuştu.Aracın tasarımından dolayı bence biraz fazla kör noktası var.Kendi görüşüm bu arkadaşlarım ne der bilemem ama kullandığım araçtan fazlasıyla keyif aldım.Yalnız 1.4t insigniaları hiç mi düşünmüyorsunuz?
  • Vergi avantaji yok yakit anlaminda da 10000 km de cok bi fark olacagini dusunmuyorum. Otomobil benim icin sadece ulasim araci degil hatta bazen mutluluk kaynagim o yuzden bazi kulfetlerine katlanabilirim.

• nastyking N kullanıcısına yanıt
    Böyle diyorsanız hocam ben insigniayı tercih ederim. Bence daha yakışıklı hele o koyu laciverti yok mu :) Hocam ayrıca 2013 te makyajlı kasalarda mevcut bütçe elveriyorsa bence makyajlı insignialara bakın derim. 170 bg daha iyi performans veriyor diyorlar kullananlar 180likten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timmydncn -- 11 Kasım 2015; 21:15:43 >
  • Kullandigim bir mondeo kafami karistirdi. Aracin tepkileri cok etkileyiciydi. O yuzden o araci kullananlari fikirlerini de merak ediyorum ama sizden baska cevap veren pek yok :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.