Selam arkadaslar ben foruma yenı uye oldum ama uzun zamandır takip edıyordum..Ben 1 ay ıcınde 18'e gırıyorum ve ogrencıyım.Aılemle bırlıkte bır araba dusunuyoruz.Limitimiz 15 Bin tl kadar.Ben Hb arabları sevıyorum..Öğrencı işi az yakan yolda bırakmayacak 2. el araba ne onerırsınız dizel olarak??Ben bıraz arastırdım ve 3-4 tane araba belırledım kafamda sizce hangileri:
1-)Chevrolet---Lacetti (2005-2008 Arası)
2-)Ford---Fiesta (2004-2006 Arası)
3-)Mitsubishi---Colt (2005-2008 Arası)
4-)Renault---Clio (2004-2006 Arası)
Benim için iç dizayn hos olsun az yaksın görünüş olarakta fena olmasın bu arabalardan hangısı sızce bana uygundur??Yedek parca vs.vs. hesaba katabılırsenız sevınırım.Sızın kafanızda baska hangı araba modellerı var bılmek ısterım bunlara benzer..
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
15 e temiz colt buluyorsanız colt alın sorunsuzdur.lacetti fazla yakar lpg şart.fiesta ve clio odun gibidir ama clioda iyidir ama konforda odun
Fiesta da benim de gözüm var. Kendi araştırdıklarımı seninle paylaşayım. Yol tutuşu güzel, dizelin yakıt tasarrufu iyi deniliyor, benzinli şehir içi full depo 500 km şehir dışı 700 gibiymiş. İçi harbi bir odun. Hele bir vites var tuvalet pompası gibi gördükçe cinleniyorum.:) Kemikli bir araba, göründüğü kadar basir değil. Oto teyp 3 parçadan oluşuyor buda dışarıdan yeni bir teyp bağlarken çok zorluk çıkarıyormuş.
quote:
Orijinalden alıntı: naberlenhayriye
15 e temiz colt buluyorsanız colt alın sorunsuzdur.lacetti fazla yakar lpg şart.fiesta ve clio odun gibidir ama clioda iyidir ama konforda odun
Mitsubishi Colt konfor olarak nasıldır??Motor cok uzun ömürlü diye bılıyorum ben mitsubıshılerde dogrumudur??Yedek parca konusunda sıkıntı cekermıyım?En az kac model almam lazım.. Cevaplarınız için tesekkurler ıkınıze de saolun..
colt iyidir.parça konusunda sıkıntı çekecegini sanmam büyük şehirde isen paranın yettiği modeli al temiz olanını
CLİO
İç dizayn olarakta hosuma gıttı benımde colt.İlk tercihlerimden birisi..İstanbuldayım ben..Arabayı Eylül gibi düşünüyoruz fıyatlarda bıraz düşme oluyor diye duyduk..O zamana kadar da ıyıce arastırıp pişman olmayacagım bı karar wermek istiyorum..Bu yüzden bu fıyat aralıgında üyelerin diğer model tavsıylerıne de goz atmak isterimm.Aracıma lpg asla ve asla dusunmuyorum bu yüzden dizel olması bızım ıcın daha ıyı olur.. Teşekkürler
ben benzinli sanmıştım coltun dizeli mercedes motorudur .
Gerçekten teşekkürler vakıt ayırıp araba baktıgınız için..Citroenler güzel ama bana göre içi biraz dar 1.87 boy ve 87 kilodayım..Chevrolet lacetti de güzelmiş ama malesef aydın da ben hem çalısıyorum hem okuyorum ve cok yogunum istanbul dısından bakmam cok zor.Ama bu fiyat aralıgında ist.dan da ıllakı cıkar heralde o yuzden yabana atılıcak araba değil.. Diğer arkadasa da cok tesekkurler.Colt mercedesle ortak yapım dıye duydum bende..Tip olarakta güzel ayrı bır güzelliğide pıyasada fazla yok.Bu ıkıncı elde bı dezavantaj olurmu yarın bı gun satmak ıstesem zorlanırmıyım??Ve içine binme fırsatı bulamadım ama geniş diye duydum bana uyarmı sıkmaz dımı benı sonucta HB tarzı
Hocam fıatı pek tavsıye etmıyolar..Konfor ve performans olrak iyi değillermiş (2-3 yıl önceki arabaları) bende punto düşünmüştüm ama tip olarakra yenı punto ıle dunya kadar fark war mesela..
Uzun süre kullanacam dersen Lacetti önerilebilir.
Daha bir kaç ay önce tertemiz bir Lacetti sattık , hemde yok parasına :)
Alacaksan LPG'li al benzinde biraz yakar :)
Tamirlik bir sorun çıkarmadı 2004'den bu yana 1 kez problem çıkardı o da parça problemi yaşamıştık 2-3 gün beklemiştik, Ataşehir Stil Oto sağolsun çözüldü.
Satarken ucuza biraz zor satılabilir , binicisi oluşmamış bir araç çünkü. Ama var olan biniciside buldumu alır temiz ise.
Lpg kullanmıycaM aracta kesinlikle..Ya ben şöyle 1-2 sene sonra satmayı düşünüyorum..Elimde sermaye olucak daha sonra seat leon düşünüyorum.Kredi çekeceğim.Yani geçici olcak 1-2 senelik elımden kolay cıkması lazım satarken ama 2 sene az değil yıne de konforlu olması lazım ve kolay satılması lazım..
Ben Ford---Fiesta'dan Yanayım Araç Bence Gayet Konforlu... Hem 2'elide Gayet İyi.. Düzenli Bakımını Yaptırırsanız Sizi Üzmez.. Aradınız Kriterlere göre Bence En uygun araba Fiesta
quote:
Orijinalden alıntı: Salus
Ben Ford---Fiesta'dan Yanayım Araç Bence Gayet Konforlu... Hem 2'elide Gayet İyi.. Düzenli Bakımını Yaptırırsanız Sizi Üzmez.. Aradınız Kriterlere göre Bence En uygun araba Fiesta
Aslında ıkıncı elde kolay satma deyınce fıesta ve clıo gelıyo ınsanın aklına.Colt alırız dıyoduk ama ıkıncı elde satarken zorlanabılırız gıbıme gelıyo.Fiesta guzel araba 15 bine temiz bulunur mu??
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Salus
Aslında ıkıncı elde kolay satma deyınce fıesta ve clıo gelıyo ınsanın aklına.Colt alırız dıyoduk ama ıkıncı elde satarken zorlanabılırız gıbıme gelıyo.Fiesta guzel araba 15 bine temiz bulunur mu??
Araştırırsanız Bulursunuz Tabiki Ve Mutlaka Düzenli Bakımını Yaptırdıktan Sonra Size Sıkıntı yaşatacağını Düşünmüyorum Colt Çok Güzel Bi Araba Olabilir Ama Ben Markaya Pek Güvenmiyorum Doruyo Söylemek Gerekirse.. Ama Yinede Size Kalmış
Clio tabiki piyayası iyi clio ama gidipte 100.000 bini geçmiş dizeli değil en fazla 50-60 bin olmalı,
Arkadaslar cok saolun aklımda bır cok araba cesıdı vardı sayenızde en aza ındırdım artık bunlardan hangısı olursa da olur..Opel corsa ılk tercıhım tabıı kı ama clıo ve colt da olabılır şans hangısını temiz bulursam artık
Merhaba Bir lacetti sahibi olaraktan bende lacetti tavsiye ediyorum .