Şimdi Ara

Aracım Kesiciye Girmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vw polo aracım her viteste hiç devir kesmiyor boşta gaza bastığımdada motor patlayacak gibi oluyor..neden devir kesiciye girmiyor araç acil yardım bekliyorum arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracım Kesiciye Girmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Aracınızın veya motosikletinizin kesiciye girmemesi, sizi yolda mahsur bırakabilecek ve hayal kırıklığı yaratabilecek bir sorundur. Bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini anlamak, bu durumla karşılaştığınızda hızlı bir şekilde hareket etmenizi sağlar.

Nedenler:

• Debriyaj Ayarı: Debriyaj diski aşındığında veya yanlış ayarlandığında, aracınız kesiciye girmeyebilir.
    • Vites Şanzımanı Sorunları: Vites şanzımanındaki hasar veya aşınma, vites değiştirmeyi zorlaştırabilir ve kesiciye girmeyi engelleyebilir.
    • Şanzıman Yağı Seviyesi: Yetersiz şanzıman yağı seviyesi, şanzıman bileşenlerine zarar verebilir ve kesiciye girmeyi zorlaştırabilir.
    • Elektrik Sorunları: Elektrik sorunları, nötr sensöründeki veya vites değiştirme mekanizmasındaki arızaları tetikleyebilir ve kesiciye girmeyi engelleyebilir.

• Debriyaj Ayarı: Aşınmış veya yanlış ayarlanmış bir debriyaj diskinin ayarlanması veya değiştirilmesi, kesiciye girme sorununu çözebilir.
    • Vites Şanzımanı Onarımı: Hasarlı veya aşınmış vites şanzımanı bileşenleri onarılmalı veya değiştirilmelidir.
    • Şanzıman Yağı Kontrolü: Şanzıman yağı seviyesini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Elektrik Sorunlarının Giderilmesi: Nötr sensörü veya vites değiştirme mekanizmasındaki elektrik sorunlarını teşhis edin ve onarın.

Aracınızın veya motosikletinizin kesiciye girmemesi sorunuyla karşılaşırsanız, sorunu mümkün olan en kısa sürede teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye başvurmanız önerilir. Sorunu görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara ve pahalı onarımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dizel mi ? Dizellerde kesici olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Dizel mi ? Dizellerde kesici olmaz

Benzinli

• Froatel F kullanıcısına yanıt
    Yeni arabaların bi çoğu boşta kesiciye girmez zaten ama viteste neden girmiyor onun hakkında bilgim yok .
  • senin araban yakıtı kesiyor eski araçlarda direk ateşlemeyi kesiyordu ondan vutututu sesi çıkıyor idi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Sen motoru bitirmişsin anlaşıldı [sm=icon_smile_blackeye.gif

Zorlama arabayı yaşlı kurt o

Ne alakası var hemen motoru bitirmişsin diyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Sen motoru bitirmişsin anlaşıldı [sm=icon_smile_blackeye.gif

Zorlama arabayı yaşlı kurt o

Ne saçma adamsın motorun bitmesiyle ne ilgisi var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boşta gaz verdiğim zaman devir saati 6500 de kalıyor 7000e gelmiyor bide o duv duv duv sesini yapmıyor

• Yeni nesil bir çok araçda çip var kesiciye girmeden kesiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasnaktp

Yeni nesil bir çok araçda çip var kesiciye girmeden kesiyor.

Benim araba 2004 model

• Vutututu sesinimi vermiyor

• Eğer benzindeyken de yapıyorsa, aracın doğası odur. Bazı araçlar devir keser ama yakıtı kesip tekrar vermediği için o kesici sesi duyulmaz. Ford'un benzinlilerinde var mesela. Araç belirli bir devre gelince karışım fakirleştirilir, motor gücü ölünce araç hık diye kalır, nefesi kesilir. Gereksiz bir sistem. Genelde ruh yoksunu motora sahip markalar yapıyor bunu. Motorun ruhunu öldürüyor. İnsan devir bandını bitirince devir kesmek istiyor. VW de yapmışsa şaşırmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Eğer benzindeyken de yapıyorsa, aracın doğası odur. Bazı araçlar devir keser ama yakıtı kesip tekrar vermediği için o kesici sesi duyulmaz. Ford'un benzinlilerinde var mesela. Araç belirli bir devre gelince karışım fakirleştirilir, motor gücü ölünce araç hık diye kalır, nefesi kesilir. Gereksiz bir sistem. Genelde ruh yoksunu motora sahip markalar yapıyor bunu. Motorun ruhunu öldürüyor. İnsan devir bandını bitirince devir kesmek istiyor. VW de yapmışsa şaşırmam.

Aracım 7000 devir gaza basıyorum devir 6500de kalıyor 7000e ulaşmıyor tatatata diye bi ses olurya benim araçta öyle bi ses duyulmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Froatel

quote:

Eğer benzindeyken de yapıyorsa, aracın doğası odur. Bazı araçlar devir keser ama yakıtı kesip tekrar vermediği için o kesici sesi duyulmaz. Ford'un benzinlilerinde var mesela. Araç belirli bir devre gelince karışım fakirleştirilir, motor gücü ölünce araç hık diye kalır, nefesi kesilir. Gereksiz bir sistem. Genelde ruh yoksunu motora sahip markalar yapıyor bunu. Motorun ruhunu öldürüyor. İnsan devir bandını bitirince devir kesmek istiyor. VW de yapmışsa şaşırmam.

Aracım 7000 devir gaza basıyorum devir 6500de kalıyor 7000e ulaşmıyor tatatata diye bi ses olurya benim araçta öyle bi ses duyulmuyor

Tamam işte devri sabit tutarak kesiyor. Ruhsuz vw motoru alametleri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Froatel

quote:

Tamam işte devri sabit tutarak kesiyor. Ruhsuz vw motoru alametleri.

O sesi vermesine gerek yok o zaman çoğu enjeksiyonlu arabalarda o sesi duydum ondan konu açmak istedim

• Konudaki yorumları yapanları tespit edip hapse atmak lazım...

S2p atmışlar yemin ediyorum beyin yakan cahillik. Hayır bilmiyorsunuz bari susun yada araştırın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Dizel mi ? Dizellerde kesici olmaz

Benim dizel passat 5binde kesiyor tak tak diyede vuruyor hem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzayMekiğineKafaAtanKedi -- 24 Haziran 2017; 0:50:43 >
  • 6 500 de devir kesiyor fakat o sesi yapmıyor doğrumu anladım?

• quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Konudaki yorumları yapanları tespit edip hapse atmak lazım...

S2p atmışlar yemin ediyorum beyin yakan cahillik. Hayır bilmiyorsunuz bari susun yada araştırın...

Birader sen ne iş yapıyosun neyle uğraşırsın yaşın kaç bi söyle hele. Hem tamamen kalın yazıp forum kurallarını ihlal ediyorsun bide tırnağım kadar etmeyecek boş egonla burdakilere laf çarpıyorsun. Hayır çok bilgiliysen bilgilendirmek yerine "bilmiyosanız susun oturun" gibi söylemlerle zaten bilgisiz olduğunu gösteriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Haziran 2017; 16:2:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.