Şimdi Ara

Aracım seyir halindeyken Stop edip, tekrar çalışıyor.Citröen C3 1.4 HDI (2004 X Paket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
16.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DH de ilk konum olacak. :) Şimdiden herkese iyi forumlar.

3 ay önce aldığım Citröen C3, 2004 Model, 1.4 HDI X Paket aracım var (Şu an 180.000, 3 ay önce aldığımda 171.000 km deydi.). Aracı aldıktan 2 gün sonra başlayan bir problemim var. Not: Aracı aldığım arkadaş kendisinde böyle bir sorun olmadığını iletti.

Aracım seyir halideyken, vites (boşta bile olsa), hız farketmeksizin aşağıda ki videoda ki gibi ışıklar yanıp sönüyor ve stop edip tekrar çalışıyor. Bu sorunu her zaman yapmıyor fakat son 15 gündür her gün sayısız defa yapabiliyor. son 15 günden önceki 15 gün hiç yapmamıştı mesela, fakat ondan önce yine vardı.

Daha önce pompa/enjeksiyon ustasına gitmiştim, mazot filtresi değiştirdik düzelmedi. Yakıtı X firmadan alıyordum, filtreyi değiştirdikten sonra baktım düzelmedi Y firmasından almaya başladım fakat durum yine aynı.

Bugün 2 farklı oto elektrikçiye gittim, soruna hiç yanaşmak ister gibi değildiler. "Bu sorun araç Stop edip, bir daha çalışmaz hale gelene kadar çözülemez, sebebi bulunamaz, bir sürü parça değiştirirsin çözene kadar çok masraf edersin, böyle idare et" dedi ikisi de. Fakat idare edilebilecek gibi değil gerçekten ve bana bir o kadarda riskli geliyor bu durum.

Not: Araç bilgisayarı bağlandığında hiç bir arıza kodu çıkmadı.

Aracı kullanırken yaşadığım bu sorun ile ilgili gözlemlerimi aşağıda ki gibi sıralıyorum.
    Ne yapmam, neyi değiştirtmem gerektiği veya konu ile ilgili daha önce tecrübe yaşamış arkadaşlardan fikir ve bilgilerini rica ederim.
    Not: Yetkili servise gitsem, acaba kesin çözerler mi? bilemiyorum.

Problemin video linki; https://www.youtube.com/watch?v=muxvebhHDjA

* Vites, Hız farketmeden Stop ediyor ve tekrar çalışıyor araç. (Elektrik kesilip, geliyor da olabilir, bilmiyorum.)
    * Klima açıkken de, kapalıyken de yapıyor.
    * Stop edip, tekrar çalıştığı o 1-1,5 saniye içerisinde motor/akü ışığı yanıp sönüyor, klima açıksa kapanıp tekrar açılıyor. Müzik sistemi çalışmaya devam ediyor.
    * Stop edip, tekrar çalıştığı anda direksiyonda sertleşme, frende sertleşme olmuyor.
    * Stop ettiği anda vites boşta ise araç tekrar çalışmıyor, vitese takıp, devriyaj bırakınca tekrar çalışıyor.
    * 1. viteste 1000-1500 rpm de stop ettiğinde tekrar çalışmıyor, rpm 2000 civarı ise tekrar çalışıyor.
    * Düz yolda, otobanda stop edip, tekrar çalışıyor.
    * Özellikle çukurlara vs. girdiğimde (araç sarsıntıya uğradığında) o anlarda %70 stop edip/tekrar çalışıyor.

_________________________________________________________________________________________________________________________

-Yakıtı aldığım firmayı değiştirdim.
    -Mazot filtresi2 ay önce değişti, öncesinde sonrasında sorun devam ediyor.

Herkese İyi forumlar dilerim.
    İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasansafaktetik -- 27 Ağustos 2018; 22:55:35 >

• Bilgisayara bağlanmadan birşey söylemek zor .Sarsıntı sebebiyle oluyorsa aklıma kontak geldi.Yolda giderken kontak anahtarını elinizle bir yoklayın stop etme yapacak mı?
    Eğer ondan değilse büyük ihtimal sensörlere giren soketlerde veya sensörlerde bir sorun var gibi.Elektrik tesisatı sizden önce kötü ustalar sebebiyle ellenmişse de olabilir.
  • Selamlar hocam,

Bilgisayara bağlandığında hiç bir arıza çıkmamıştı.

Kontağı kontrol ettiğimde hiç bir tepki olmadı. Acaba hangi sensör...

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden eski dönem pejo citroen araçlarını kimseye önermiyorum önerdiklerimde elektronik sistemi en az olan araç modelleri. Bu tarz araçlarda elektrik problemi çok oluyor ve bulmasıa biraz şans işleri. Umarım çözersiniz.
  • Öncelikle böyle bir sorunla karşılaşmadım ve usta da değilim.

Aracınızdaki sorun sanki elektronik temassızlıktan yada kısa devreden kaynaklanıyormuş gibi geldi. Araç dizel olduğu için akü, şarj dinamosu gibi şeyleri eliyorum. Aaraç çalışır halde iken elektriği kesseniz dahi çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle aracı stop ettirebilecek kontak içerisindeki kablolar ve ecu içindeki kablo devre gibi şeylere baktırmakta yarar var gibi. Eğer baskı devrelerde falansa sorun zaten bulmak zor.

İnşallah sorunu çözebilirsiniz.
  • Cevap veren, vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim. Başka fikri olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ederim.
    Enjeksiyon pompasından olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim araba aynı hatayı veriyordu anahtar yuvasına bir türlü oturmadığı için çalışıp duruyordu elektrikçide yaptık

• quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Öncelikle böyle bir sorunla karşılaşmadım ve usta da değilim.

Aracınızdaki sorun sanki elektronik temassızlıktan yada kısa devreden kaynaklanıyormuş gibi geldi. Araç dizel olduğu için akü, şarj dinamosu gibi şeyleri eliyorum. Aaraç çalışır halde iken elektriği kesseniz dahi çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle aracı stop ettirebilecek kontak içerisindeki kablolar ve ecu içindeki kablo devre gibi şeylere baktırmakta yarar var gibi. Eğer baskı devrelerde falansa sorun zaten bulmak zor.

İnşallah sorunu çözebilirsiniz.
    Bu arkadaşın çözümü şuan en mantıklı gözüküyor. Pompa falan demişsiniz enjektör demişsiniz alakası yok yakıt sistemlerinden olsa (pompa, enjektörler vs) stop eder bi daha çalışmaz siz tekrar çalıştırana kadar. Kötü benzin falan bunlarlada alakası yok. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz çünkü kendi aracımda kötü yakıt, benzin pompası, enjektör 3 lüsüyle yaşadığım arızalarda seyir halindeyken stop edip bi daha çalışamama, ayak sabit gazda veya tapa gazda tekleyerek gitme güç kesme, rölantide oynamalar ve titremeler oluyordu. Sizinkisi direk arıza ışıklarını yakma klimayı tekrar açıp kapama elektriksel aksaklıklar ve anlık stop edip çalışmaktan bahsediyorsunuz. Yani sorununuzun yakıt sistemiyle alakası yok emin olun

Bu arada anlık stop edip geri çalışma demişsiniz fakat seyir halindeyken o arıza ışıklarını görüp söndüğünde araç marş yapıyor mu ? Yani bildiğiniz stop edip siz anahtarı çevirmeden seyir halindeyken tekrar çalıştırma işlemimi yapıyor araba ? Bence stop etmiyor etse siz elle müdahelede bulunmadan tekrar çalışmaz. Elektronik olarak bi kesilme, kısa devre vs yapmaktan dolayı motor anlık güç kesiyordur

Bencede kısa devre, kablosal temassızlıklar vs. Şuan çok yakın probleminize. %90 dan fazla ihtimalle sorununuz elektroniksel. Elektronik aksama iyi bi ustayla baktırın hocam. Ayrıca tamamen stop etmeden sorunu bulamazsın böyle idare et diyen ustanın yanından hemen uzaklaş bi daha oralardan geçme. O nasıl bi cümledir ya öyle idare et ne demekmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Ağustos 2018; 9:30:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sizin %99 kontak bozuk

Yoksa baska hicbir parca aracinizi stop ettirip tekrardan calistiramaz

Yani tamam ariza olur ama arac stop eder sizin calistirmaniz gerekir fakat bu oyle degil anlattiginiza gore kafasina gore stop edip kafasina gore calisiyor

Bosuna dandik ustalarla ugrasmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Bu arkadaşın çözümü şuan en mantıklı gözüküyor. Pompa falan demişsiniz enjektör demişsiniz alakası yok yakıt sistemlerinden olsa (pompa, enjektörler vs) stop eder bi daha çalışmaz siz tekrar çalıştırana kadar. Kötü benzin falan bunlarlada alakası yok. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz çünkü kendi aracımda kötü yakıt, benzin pompası, enjektör 3 lüsüyle yaşadığım arızalarda seyir halindeyken stop edip bi daha çalışamama, ayak sabit gazda veya tapa gazda tekleyerek gitme güç kesme, rölantide oynamalar ve titremeler oluyordu. Sizinkisi direk arıza ışıklarını yakma klimayı tekrar açıp kapama elektriksel aksaklıklar ve anlık stop edip çalışmaktan bahsediyorsunuz. Yani sorununuzun yakıt sistemiyle alakası yok emin olun

Bu arada anlık stop edip geri çalışma demişsiniz fakat seyir halindeyken o arıza ışıklarını görüp söndüğünde araç marş yapıyor mu ? Yani bildiğiniz stop edip siz anahtarı çevirmeden seyir halindeyken tekrar çalıştırma işlemimi yapıyor araba ? Bence stop etmiyor etse siz elle müdahelede bulunmadan tekrar çalışmaz. Elektronik olarak bi kesilme, kısa devre vs yapmaktan dolayı motor anlık güç kesiyordur

Bencede kısa devre, kablosal temassızlıklar vs. Şuan çok yakın probleminize. %90 dan fazla ihtimalle sorununuz elektroniksel. Elektronik aksama iyi bi ustayla baktırın hocam. Ayrıca tamamen stop etmeden sorunu bulamazsın böyle idare et diyen ustanın yanından hemen uzaklaş bi daha oralardan geçme. O nasıl bi cümledir ya öyle idare et ne demekmiş
    @MeGaDave06
    İlginiz için teşekkür ederim hocam.
    Verdiğiniz bilgilere göre yakıt sistemini aklımdan çıkardım gitti.

Evet, araç seyir halinde, vitesteyken video da ki gibi ışıkları yakıp stop ediyor, ardından tekrar çalışıyor. Aynı hareketi aracın vitesi boştayken yaptığında araba geri çalışmıyor, vitese takıp debriyaj kaldırmam gerekiyor. Yani araba aslında o an vurdurarak çalışıyor.
    Benimde düşüncem %90 elektronik bir sorun fakat nereden olduğuyla ilgili fikir/bilgi almak istiyorum ki doğru ilerleyebileyi. Bu sorunu bulabilecek iyi bir usta bulmak zor görünüyor.

@Paul Muaddib
    İlginiz için teşekkürler hocam,
    Anahtar yuvasına rahat bir şekilde oturuyor aslında, hiç zorlanma yaşamadım, sizin yaşadığınız problemin sebebini biraz daha net açıklayabilir misiniz?

@sinoplu
    Teşekkür ederim hocam,
    Sanırım kontak yada kontaktan ECU ya giden kablolar, soketlerden falan bahsetmemiz gerekiyor sizin öneriniz için. Kontak ile ilgili tüm detayları kontrol ettirmek gerekir mi?

İyi forumlar.

• Seneler önce skoda picup aracımda benzer bir sorunu yaşıyordum yer zaman hız fark etmeksizin kafasına göre araç stop ediyordu tekrar çalışana kadar da biraz beklemesi gerekiyordu. Değişmedik bakılmadık yer kalmadı en son beyin değişti düzeldi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alternatör arızası gibi duruyor.

• Bir arkadaş aynı arabada, aynı sorunu yaşamış. Ve Mazot El Pompası denen parçayı değiştirip sorunu çözmüşler. Aşağıda ki linkteki parça.
    Yorumu olan var mıdır? Bu parçadan da olabilir mi acaba? çok fazla varyant olduğu için emin olmak gerçekten zor.

www.otomarket.istanbul
    Cıtroen C3 Mazot El Pompası Komple I Online Yedek Parça Deposu www.otomarket.istanbul
    https://www.otomarket.istanbul/magaza/citroen/citroen-c3/citroen-c3-mazot-el-pompasi-komple?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Tipik bir fransız elektrik arızası. Çok zor olacak bulmak... Kolay gelsin ne diyeyim. Benzerini makyajlısıyla yaşamıştı bir arkadaşım. Aracı iyi takip edip sorunun stopların birindeki topraklama zayıflığından olduğunu bulmam 3-4 ay sürmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 30 Ağustos 2018; 11:33:35 >
  • Videodan anladığım kadarıyla araç stop edince vurdurarak çalışıyor ve sorun elektrik arızasına benziyor. Bir arkadaş çalıştıktan sonra elektrikten stop etmez yazmış ama sizin enjektörleriniz mekanik değil elektrikle çalışıyor, dolayısı ile enerji kesilirse aracınız stop eder.

Ben konjektörü ya kontrol ettirin ya da değiştirin derim. Arızalı değilse bile görece masrafsız bir deneme olur. Gece stop ederken farlar da anlık sönüyor ya da feri gidiyorsa bu parçadan olabilir, üstelik arıza da vermez pc'ye bağlayınca. Çukura girince stop etme oranı artıyor demişsiniz o da aklıma güvenlikle ilgili başka bir parçanın arızasını getirdi ama müdahale etmeden tekrar çalışmaz zaten. Konjektör fiyatı 150 lira civarındadır.

Bundan başka enjektörler kaçırabilir diyeceğim fakat bunu genelde yükte yaparlar, sizin aracınız boşta da stop ediyormuş. Dolayısı ile bundan olduğunu da sanmıyorum.

Elektrik hattında başka bir arıza da olabilir, krank pozisyon sensörü de olabilir diyeceğim ama ilk çalıştırmada da denk gelir öyle olsa. Eğer aracın çalışmadığı oluyorsa şüphelenebilirsiniz.

Bana sorun elektrik hattından gibi geldi, hidroliklerin sertleşmemesi aracın vitesteyken gücü yerden alıp motoru döndürmesinden orada bir anormallik yok.

• Şarj dinamosu büyük ihtimalle. Başıma sizinki gibi sorun gelmişti stop edip tekrar çalışıyordu alternatör değişti sorun çözüldü bende. Bence ilk önce alternatör e baktırın kömürleri filan değiştirin 100,150 tutar masrafı. Kolay gelsin umarım sorun kolayca bulunur

• sat kurtul
  • Krank poziyon sensörüne ve kontak termigine baktirin gecmis olsun.

• Zor gerçekten eski pejo citroenlerin elektroniği çok çabuk bozuluyo arkadaş 307 yi sırf adam edemediği için sattı.Zor günler sizi bekliyo.Pejo ve citroenden uzak duracaksın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.