Şimdi Ara

Aracım yazın geç çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dizel aracın yazları 2sn kadar daha geç çalışıyor özellikle motor sıcakken neden olabilir ? normalde kışın daha geç çalışması lazım değil mi
    Örneğin stop ettim 5-10 dk sonra tekrar çalıştırdım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01ada01 -- 8 Haziran 2014; 22:38:16 >

• Hocam ısıtma bujilerinden olabilir mi? Yazın kışa göre marşa daha acele basıyorsundur belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaz kelebeği veya Rölanti ayarı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 8 Haziran 2014; 22:46:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Hocam ısıtma bujilerinden olabilir mi? Yazın kışa göre marşa daha acele basıyorsundur belki.

yok aynı sürede lambaların hepsinin sönmesini bekliyorum
  • kışa göre yakıtın biraz incelmesi ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.
  • Kışın zenginden başlayıp normale yaklaşılır. İlk marş kolay olur ama daha uzuzn süre kararsız kalır, ısındıkça normale dönülür. Sıcakta ise fakirden yaklaşma şansı var. Bizim emektardaki karbüratör böyle çelışırdı, kışın yarım kontak yazın iki tur. Yeni yetme enjeksiyon da böyle yapıyor. Büyük ihtimal bütün yakıt besleme yazılımlarında aynı strateji var.

Bir de kış yakıtı daha kolay buharlaşır.

Eskiden farklı idiyse o zaaman bir şeyi geç anlıyor. Kontağı önce biraz açık bekeltip öyle marş vermeyi deneyin. Dizelde ısıtma bujisi olduğu gibi benzinlilerde de resistanslar falan var.
  • Oksijen sensörü ile ilgili olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.