Şimdi Ara

aracıma birşeyle oluyor FİESTA 2009 TDCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. genel olarak araç motorları ile ilgili çok fazla bilgim yok. aracım 2009 fiesta dizel 155 binde çok şükür bi sıkıntısı yoktu bugüne kadar yakın zamanda galiba 1. vites hariç tam 2000 devire geldiğinde gaz pedalında bir titreme hissediyorum. titremeyi bildiğimden eşim kullanırken de dikkat ettim hafif hissediliyor. acaba sebebi nedir ciddi bir şey var mıdır? ne yapayım?

• turbo ile ilgili bir sıkıntı olabilir.Tahmini konuşuyorum tabiki kaç binde turboyu açtığına bakmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam turboyu kaç binde açtığı ne demek? birde nerden öğrenebiliriz bunu? ustaya gideyimmi yoksa beklemek mi gerekir aslında merakım bu?
  • Tabi ki ustaya gidin turbo çoğu dizelde farklı devirlerde üfler.ondan dolayı turbo geldi benim aklıma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 dizel, turbo 2400 civarı devirden sonra devreye giriyor, hatta test edin hafif gazabasın 2.-3. vitesdeyken 2400 civarına kadar normal devirlenirken 2400 den sonra birden 3500 -4000 arasına doğru hızlanarak ivmelenmeye başlıyor, buda turbonun devreye girdiğini gösteriyor.. Normalde bildiğim turbosuz dizel araçlar çok baygın olduğunu düşünüyorum bu yüzden her devirde turbo aktif ama tam gücünü 2400 civarından sonra veriyor diye düşünüyorum. O pedalların titremesi bende de var, sanırım baska balata bitmek üzere ondan olabilir. Debriyaj balatası da titriyor mu? Bende gaz ve debriyaj hafif titriyor, %40 civarında olduğu için balata.

Dilerseniz sizi facebook hesabınız var ise, fiestam.com grubuna davet edelim, orada grupta bir kaç ustamız var onlara söyleyerek durumu halledebilirsiniz, isterseniz kendileri de yardımcı olurlar eğer aynı şehirdeyseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 6 Mayıs 2016; 16:52:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.