Arkadaşlar merhaba, 2017 model doblo sahibiyim. Aracımın ikinci sahibiyim ve daha önce şahit olmadığım bir olaya denk geldim. Fikir yürütemedim sizinde fikirlerinize ihtiyacım var. Aracımın sol arka sürgülü kapısında orjinal yerlerin haricinde bir delik açılmış. Bu ilk aldığımda yoktu. Daha sonra iki farklı yerde aracıma işlem yapıldı. 1- Sol sürgünü kapının en altında ufak bir hasar vardı ve yetkili serviste buraya işlem/onarım yapıldı. Acaba onlar açıp içeriden bir işlem mi yaptı yoksa, 2- Aracımı göçük ustasına bırakmıştım. Komple araçtaki gamzeleri halletsinler diye. Acaba orada göcüğe içeriden ulaşmak için mi açıldı bu? Veya farklı bir durum mu? Bilgisi veya düşüncesi olan arkadaşları yoruma bekliyorum. |
ARACIMA BU DELİĞİ KİM NEDEN AÇTI
-
-
Göçük düzeltme işlemi için yapanlar var. Kesilen parçanın etrafına pas önleyici uygulamanız yararınıza olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 nolu işlem için yapıldığını düşünüyorum. oradan çubuğu sokup göçük olan yeri ittirmişlerdir.
-
İyi de insan kapatır orayı işi bitince yani. Öyle mi bırakılır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Göçük düzeltme yapılırken gerekli ise delik açılır. Önemli bisey degil. Paslanmaz ama garanti olması icin için bi uygulama yapılabilir.
Yetkili servisin böyle bişey yapacağını düşünmüyorum. Muhtemelen, göçükçü delmiş.
Göçük işleminde yapıyorlar
Yaptırdığınız yere gidin bu deliği kapatmassan aynı delikten sana açacam diyin düzeltsinler
SAÇMALIK
Muhtemelen unutmuslardir .
Sonra 18.30 da show TV de izleyelim " sanayide silahlar konuştu" .
böyle saçma göçük düzeltme işlemi mi olur? bir yeri düzeltilsin diye götürüyorsun ama bir bakıyorsun adam sağlam kısmında delik açmış. bence daha kötü.
-
Göçük düzeltme için yapıldıysa kapı içi döşemeyi söküp oradan müdahale etmek daha kolay olurmuş sanki
Bir yerini düzeltmek için olmaması gereken bir yeri delince onarım mı yapılmış olunuyor ?
-
2, seçenektir muhtemelen. Genelde kaportacılar eğer göçük çok derinse ve dışardan çektirme ile de alınamıyorsa içerden dürtüklerler. Şiş denilen dürtükleme çubukları var uçları 50 bin çeşitli olanı var kaportada kapının altından veya başka görünmeyecek yerden delerler şişi sokup dürtüklerler ki kaportayı alttan müdahale ile göçüğü kaldırabilsin. Göçüğü kaldırınca da üstten dokunma denilen ufak plastik kalemle de göçükler indirilir o kısım düzleştirilir. Ancak güneşte veya ışıkta baktığında kırılmayı görüyorsundur mutlaka ufak böyle portakal kabuğu gibi olur. Bunu da biliyor kaportacılar hemen pasta cila atarlar o bölgeye mis gibi onu da kapatabildikleri kadar kapatırlar. Deliği normalde tam kapının altından açarlar ki görünmesin diye orayı da plastik tıpa ile kapatırlar. Bu işin yani en ustası da böyle yapar ama bunda usta tıpa takmamış o işte sıkıntı olmuş. Siyah tıpa alıp kendinde takabilsin içine buradan su girmesin haybeye alttan oluğu vardır ama olsun ekstra su alır pas yapar bilgin olsun. @OturanKuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 31 Ekim 2021; 19:31:26 >
-
Kapı döşemesini sökse ulaşır aslında. Kolayına kaçmış ama zarar vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 31 Ekim 2021; 19:52:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Göçük için yapılıyor sonrasında siyah plastik tapalardan kapatıyorlar. Uğrayın kapatsınlar
Göçükcüye izinli günümde gideceğim ve kapatması için talepte bulunacağım. Yardımcı olan arkadaşlara ve mizahi yorumlarla beni güldüren @HemşireZED ve @linqs 'e teşekkür ederim
-
Göçük tamiratı yapanlar ulaşamadıkları bölgelere müdahale etmek için deliyorlar.Ben aracımı iki üç gün önce göçük tamiratı yapan bir yere götürmüştüm.Çamurluk üstünde 5 cm uzunluğunda bir göçük vardı.Usta önce aparatla dıştan çektirme yaparak düzeltti.Sonra eline tonavida alıp lastiğin üstünden çakmaya başladı.Benim jeton sonradan düştü.Usta sen orayı deliyor musun dedim.Evet ama zaten içeride gözükmez bile dedi.Dedim usta sen çektirme ile yapabildiğin kadar yap geri kalan yer için delme yapma dedim.Tamam dedi ve bıraktı.Eve geldim alttan baktım ki iki adet delik açmış.Önce siyah spreyle o bölgeyi boyadım daha sonra içeri su girip paslanmasın diye silikonla deliği kapattım.Bu tür işlemlerde göçüğü onarmadan ustaya yapabildiğiniz kadar dıştan yapıp delme yapmayın derseniz delmez ama o zamanda delme yaptığı gibi işçilik iyi olmaz.
-
Vay ayı oğlu ayı öyle delinir mi o kapı??
-
Devlet baba açmış olabilir, bu ara öyle şeylerle meşguller kendileri
-
Oraya rütuş yapın pas tehlikesine karşı daha sonra da şu siyah tapalardan var tam o deliğe uygun gibi gözüküyor. O tapa dan takın tamamdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Göçük işleminde yapıyorlar
Yaptırdığınız yere gidin bu deliği kapatmassan aynı delikten sana açacam diyin düzeltsinler SAÇMALIK |
2 nolu işlem için yapıldığını düşünüyorum. oradan çubuğu sokup göçük olan yeri ittirmişlerdir. |
İyi de insan kapatır orayı işi bitince yani. Öyle mi bırakılır?
|
Sonra 18.30 da show TV de izleyelim " sanayide silahlar konuştu" . |
Göçük düzeltme işlemi için yapanlar var. Kesilen parçanın etrafına pas önleyici uygulamanız yararınıza olacaktır.
|
Bir yerini düzeltmek için olmaması gereken bir yeri delince onarım mı yapılmış olunuyor ? |
böyle saçma göçük düzeltme işlemi mi olur? bir yeri düzeltilsin diye götürüyorsun ama bir bakıyorsun adam sağlam kısmında delik açmış. bence daha kötü. |
Benzer içerikler
- en iyi 4 mevsim lastik
- 175 65 r14 yerine 185 65 r14 olurmu
- araç boya mikron değerleri
- sunpet opet farkı
- citroen berlingo en full paketi hangisi
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- chery elektrikli
- jetour türkiye
- trafik cezası itiraz dilekçesi
- citroen fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X