Şimdi Ara

Aracımdaki Değişik Cam Sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 207cc.Sürücü camı gayet güzel bir şekilde açılıyor fakat kapanmıyor.Camı yarısına kadar açıp kapatmaya çalıştığımda cam kapanmıyor fakat açmak istediğimde gayet düzgün bir şekilde açılıyor.Bir süre uğraştıktan sonra cam kapama tuşuna basıyorum 3-5 santim kapanıyor duruyor aynı sekilde bas çek yapa yapa kapatabiliyorum.Tam kapandıktan sonra tekrar normale dönüyor.Bir süre sonra yine aynı problemi yaşıyorum.Bu tarz bir problem yaşamış olan yada ne olduğunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modern arabalarda cam kapatma esnasında cam herhangi bir zorlukla karşılaşırsa motor camı durdurur. Kol v.b sıkışmalarını önlemek için alınmış bir önlemdir.
    Fitillerin arasının kirli v.b olmasından sebep camı zorlayan bir şey varsa camı durduruyor olabilir.
    Aklıma şey geliyor, camı kapatma tuşuna basarken elinizle de yukarı doğru çekin, zorlanmayınca belki durmadan kalkabilir.
    Aman dikkat elinizi sıkıştırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Modern arabalarda cam kapatma esnasında cam herhangi bir zorlukla karşılaşırsa motor camı durdurur. Kol v.b sıkışmalarını önlemek için alınmış bir önlemdir.
    Fitillerin arasının kirli v.b olmasından sebep camı zorlayan bir şey varsa camı durduruyor olabilir.
    Aklıma şey geliyor, camı kapatma tuşuna basarken elinizle de yukarı doğru çekin, zorlanmayınca belki durmadan kalkabilir.
    Aman dikkat elinizi sıkıştırmayın.
    El sıkışma durumu olamaz zaten kapılar direksizde yani sanmıyorum öyle bir korumaya geçebileceğini ayrıca bu problem olduğu zaman cam motorundan ses gelmiyor.Elimlede denedim tık yok.Büyük ihtimalle bir elektrik arızası.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

El sıkışma durumu olamaz zaten kapılar direksizde yani sanmıyorum öyle bir korumaya geçebileceğini ayrıca bu problem olduğu zaman cam motorundan ses gelmiyor.Elimlede denedim tık yok.Büyük ihtimalle bir elektrik arızası.

Alıntıları Göster
    Direksiz derken araç tamamen üstü açık mı? Bu bahsettiğim koruma 2000 modelden sonraki arabaların neredeyse hepsinde var. Gerçi o korumada camı 1-2 santim geri indiriyor.

Cam kapanırken birden mi duruyor yoksa hiç mi kapanmaya başlamıyor?

Camlar modüle bağlı ise ki araç Cabrio olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum (Çünkü direksiz camlı araçlarda kapı kolu çekilince camı 1-2 santim aşağı indirir, bu da modülle olur), modülden kaynaklı bir sorun da olabilir.

• Mercedes ile bilet alırken cama biraz kolum ile baskı uyguladım. Sonra her kapamamda konudaki gibi otomatik olarak güvenli bir seviyeye indirip orada bırakmaya başladı. Gerçekten az bir baskı uygulamıştım. Hatta belki de kolumu üzerine koydum demem daha doğru olur.

Servis yazılım güncellemesi yaptı düzeldi.

Bunu ben mekanik olarak kolum ile etkiledim ama cam fitilleri vs de buna neden olabilir.

Eğer görünen bir hata yoksa ya elektronik ya da yazılım problemi olabilir.

Peugeot ise akü bitmeye başladığında bu ve bunun gibi saçma sapan elektronik hatalar veriyordu 7 senelik varta akü vardı değiştim sorun kalmadı, çok uzun süre kullanmadığımda yine farklı farklı problemler yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Ekim 2019; 3:49:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Direksiz derken araç tamamen üstü açık mı? Bu bahsettiğim koruma 2000 modelden sonraki arabaların neredeyse hepsinde var. Gerçi o korumada camı 1-2 santim geri indiriyor.

Cam kapanırken birden mi duruyor yoksa hiç mi kapanmaya başlamıyor?

Camlar modüle bağlı ise ki araç Cabrio olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum (Çünkü direksiz camlı araçlarda kapı kolu çekilince camı 1-2 santim aşağı indirir, bu da modülle olur), modülden kaynaklı bir sorun da olabilir.

Alıntıları Göster
    Cam normalde kapanırken durmuyor.Ama dediğim döngünün içinde 3-5 santim sonra durduğunda bir daha basıyorsunuz gene çalışıyor.Normal döngüde kapıyı açıp kapatırken bu 1-2 santim aşağı indirme çalışıyor ama cam kalkmamaya başladığı zaman kapıyı açın cami aşağı alıyor fakat yukarı çıkarmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Mercedes ile bilet alırken cama biraz kolum ile baskı uyguladım. Sonra her kapamamda konudaki gibi otomatik olarak güvenli bir seviyeye indirip orada bırakmaya başladı. Gerçekten az bir baskı uygulamıştım. Hatta belki de kolumu üzerine koydum demem daha doğru olur.

Servis yazılım güncellemesi yaptı düzeldi.

Bunu ben mekanik olarak kolum ile etkiledim ama cam fitilleri vs de buna neden olabilir.

Eğer görünen bir hata yoksa ya elektronik ya da yazılım problemi olabilir.

Peugeot ise akü bitmeye başladığında bu ve bunun gibi saçma sapan elektronik hatalar veriyordu 7 senelik varta akü vardı değiştim sorun kalmadı, çok uzun süre kullanmadığımda yine farklı farklı problemler yaşadım.
    Bencede yazılımla düzelecek bir durum büyük ihtimalle çünkü sonra düzeliyor ve normal haline geliyor.Yalnız şöyle bir durum varki aracım Kıbrıs'ta burda bu araca yazılım atacak adam yok serviste yazılımla düzelcekse bile büyük ihtimal cam modülü problemleri değiştirelim diyecek.Napacağım bilmiyorum :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Cam Resistans Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buna çözüm olarak cam açma kapatma tuşlarını 10 saniye boyunca mesela yukarıya kaldırmak falan diyorlardı böylece resetliyormuş.

Benim sağ camda da ara sıra bu sorun çıkıyor. Benimki tam ortadayken biraz aşağı iniyor mesela yine yukarı çekince kapatıyor. Bazen 2-3 defa yapıyor. Fitiller kirli sanırım bundan dolayı kafası karışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Buna çözüm olarak cam açma kapatma tuşlarını 10 saniye boyunca mesela yukarıya kaldırmak falan diyorlardı böylece resetliyormuş.

Benim sağ camda da ara sıra bu sorun çıkıyor. Benimki tam ortadayken biraz aşağı iniyor mesela yine yukarı çekince kapatıyor. Bazen 2-3 defa yapıyor. Fitiller kirli sanırım bundan dolayı kafası karışıyor.
    Fitilleri bir kontrol ettiricem ama hocam şöyle anlatayım bu araçlarda tek tuş var önde önce normal cami açıyor ondan sonra arka kelebek camınıda aynı tuşla açıyor.Bu problem olduğu zaman normal camı sonuna kadar açıp kelebek camını da açmıyor.Ayrıca birde tavan açma tuşunun altında birde bütün camları tek tuşla açabileceğin bir tuş daha var.Mesela onla açtığınız zaman yolcu tarafının bütün camlarını açıyor,sürücü camınıda açıp sürücünün arkasında kalan tarafın kelebek camını açmıyor.Tekrar o tuşla kapattığınızda diğer tarafı kapatıp sadece sürücü camını açık bırakıyor.Garip bir araba olduğu için bu cam konusunda bende hiç denk gelmedim böyle bir duruma bilmiyorum yani

• Akü kutup basini sökün 3dk sonra takin ilk seferde ayni sekilde kapamaniz gerekecektir sonra düzelecektir.

Sonra belirsiz bir süre sonra yapiyorsa akü den. İhtimali de olabilir , kaç senelik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Ekim 2019; 13:40:4 >
  • quote:

Akü kutup basini sökün 3dk sonra takin ilk seferde ayni sekilde kapamaniz gerekecektir sonra düzelecektir.

Sonra belirsiz bir süre sonra yapiyorsa akü den. İhtimali de olabilir , kaç senelik?
    Daha 3 hafta oluyor aracı alalı,servis kayıtlarında Haziran'da değişmiş gözüküyor.Şuan düzeldi zaten ama arada bir oluyor bu şekilde(2-3 günde bir).

Edit:Birde arada bir kontak açıkken Eco mod yazıp yol bilgisayarında camlara,müzik sistemine vs. izin vermiyor araç çalışana kadar.Bende anlamadım.Servis eski akü takmış olabilir mi ? Kktc'de sonuçta herşey olabilid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 24 Ekim 2019; 15:16:40 >
  • Muhtemelen akü'den akü de uyumsuz olabilir.

Takilan obd portuna ya da ledler Aküyü bitiriyor olabilir.

Start stop uyumsuz olabilir.

Gebelde Kontak kapandiktan 30dk sonra ecomoda gecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Ekim 2019; 18:24:26 >
  • bayağı ilginç bir sorunmuş acaba neden dolayı oluyor
  • quote:

Muhtemelen akü'den akü de uyumsuz olabilir.

Takilan obd portuna ya da ledler Aküyü bitiriyor olabilir.

Start stop uyumsuz olabilir.

Gebelde Kontak kapandiktan 30dk sonra ecomoda gecer
    Hocam birde bu otomatik farlar arabayı kitledikten 30-40 saniye sonra kapanıyor.Akü ile ilgili problemi bu yaratıyor olabilir mi ?

• Eğer akü zayıfsa follow to home özelliğini kapatirsan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Ekim 2019; 7:26:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.